Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 912
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/changing-tables-nur … ane-4-br/30199283

Аз ще заложа на тези тъй като няма да заемат място върху самия повивалник, а се закачат отстрани. Цената ми се вижда напълно приемлива.

И аз взех тези, поне за казметиката, мръсните памперси и т.н. Сложихме ги на повивалника и всичко изглежда супер удобно. Иначе отделно си поръчах разни органайзери от Виденов, имаше много приятни десени и не бяха скъпи.

А като сме подхванали темата за леглата и понеже ние също възнамеряваме да вземем сгъваема кошара на първо време, имам една чуденка относно матрака. Тези обемните матраци за дървена кошара тип Пиер Карден и iSleep, стават ли и за сгъваема, или са прекалено тежки и обемни за конструкцията? Не искам да взимам сгъваем матрак, защото бебето ще си спи на него постоянно, но не ми е ясно и кои тип е подходящ за сгъваема кошара.

Стават си матрачетата, поне този на Пиер, няма никакъв проблем Simple Smile

# 451
Мислите ли да записвате някакви курсове? За грижи за новороденото, за кърмене, за сън? Ако някой може да препоръча също ще е супер

# 452
MisS_Sunshine_, на последната ми консултация имаше едни момичета, стажантки и моята акушерка изришно има каза, че кръвно се мери ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на лява ръка...

Не е вярно това твърдение. Кръвно се мери и на двете ръце, че даже може и на краката, но това е друга тема. Когато се мери на ръката, се измерват стойностите на двете ръце (поне трикратно по начин, по който никой практически не мери, защото е по-времеемък, но лекарите го учат в университета задължително) и се оценява на коя ръка артериалното налягане е по-високо. Нормално има разлика до 20 mmHg в АН на двете ръце. И като се види на коя ръка АН е малко по-високо, това е ръката, на която АН се измерва от тук нататък.

И аз съм постоянно уморена, но съм така от началото на бременността. Кръстът и мен ме боли, но съм забелязала, че е от позата при сън.

# 453
Аз ще ходя през Март на някакви лекции от училище за родители "Мама,татко и аз".Ще са две-първата е на тема "Кога да тръгнем към болницата" и втората "Кърмене и помощ в кърменето".Общо взето всякаква информация има в Интернет и клипове по темите,но ще отида така информативно да видя какво е.

# 454
  • Англия
Мислите ли да записвате някакви курсове? За грижи за новороденото, за кърмене, за сън? Ако някой може да препоръча също ще е супер

Даа, дори вече изгледах 2 уебинара Grin тъй като ще ми е първо бебе и ми е такава натурата, искам да се подготвя, доколкото ми е възможно. Та тепърва ще наблягам на още уебинари и ще ни запиша за 4-седмичен курс за бъдещи родители. В допълнение, съм си избрала и 2-3 книги.

# 455
  • София
Момичета, попадна ми реклама на един сайт, на който в момента има супер намаления: https://averoom.bg/

Помпата на Филипс е под 300лв, мисля да се възползвам.

# 456
Аз изкарах само един курс по първа помощ за бебета и малки деца, който беше изцяло практически насочен и доста полезен. Ходих и на няколко присъствени лекции (подготовка на дома, успешно кърмене, раждане), но основно информацията си набавям от уебинари от различни онлайн училища. Най-много ми харесват тези на Училище за родители "МА-МА".. от тях съм гледала на теми - с бебе в банята, подготовка на дома, масаж и гимнастика на бебето, кърменето, колики, захранване на бебето, грижи за бебето в болницата, изцеждането - кога и защо.. и май това е засега.
Свалих си и няколко книжки да чета от колекцията във фейсбук групата, които Karina* е качила, но още не съм стигнала до тях. Relaxed

# 457
  • София
Аз изкарах само един курс по първа помощ за бебета и малки деца, който беше изцяло практически насочен и доста полезен. Ходих и на няколко присъствени лекции (подготовка на дома, успешно кърмене, раждане), но основно информацията си набавям от уебинари от различни онлайн училища. Най-много ми харесват тези на Училище за родители "МА-МА".. от тях съм гледала на теми - с бебе в банята, подготовка на дома, масаж и гимнастика на бебето, кърменето, колики, захранване на бебето, грижи за бебето в болницата, изцеждането - кога и защо.. и май това е засега.
Свалих си и няколко книжки да чета от колекцията във фейсбук групата, които Karina* е качила, но още не съм стигнала до тях. Relaxed

Може ли да споделиш на кои точно присъствени лекции си била и също така на кой курс за първа помощ? Благодаря Heart

# 458
Разбира се. Лекциите бяха организирани от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре", а курса за първа помощ беше на Училище по първа помощ.

# 459
  • София
Благодаря, zoya,! Heart

Аз добре казах, че ще възползвам от намалението на Philips помпата за кърма, но в крайна сметка се зачудих коя да взема - Philips Avent или Medela? Предполагам, че и преди се е говорило за това, така че се извинявам, ако преповтарям теми.

Относно модела на Филипс, мисля си за Natural Motion Premium - някоя от вас ползвала ли я е и има ли отзиви?

# 460
Аз хванах последния спален с пиленца в Айко (преди мола)...нз и аз какво ще правим до 9м не съм за никъде вече хахах трябва с вода и кока кола 🙈

# 461
Точно преди няколко дни на страницата на "МА-МА" имаше уебинар за първа помощ - https://www.facebook.com/share/v/bFzSUYTEoAFUm13p/

От Академия за родители също често организират целодневни събития с различни лекции. Аз отидох на едно от събитията им в Mall Bulgaria и беше доста полезно. Напоследък обаче главно гледам уебинари и много харесвам тези с акушер Надежда Стаменова на фб страницата на болница Надежда (почти всеки петък).

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 16:53 от Iffsy

# 462
Аз все съм с каката и няма как да ида на курсове ...точно да го уцеля тя да е пусната на градина... слабо ,нямам и желание май иначе за нея ходих 2-3 пъти имаше  и подаръчета мострички

# 463
Аз колкото и да чета и гледам,имам чувството,че ще се паникьосам като си видя бебето Grinning Притеснено ми е повече за грижите покрай него,отколкото за раждането.Все го мисля,особено за това кърмене колкото и да чета ми е една каша сега.После с времето ще се справим някак де ама сега само за това мисля.Кякто и за всичко останало де

# 464
Аз утре ще ходя на един семинар Училище за бременни и майки “И за мама” Blush

Иначе за помпите за кърма доста дълго мислех над Авент, но мои познати ме увериха че с всяка помпа ще има полза за “слизане” на кърмата. Даже повечето ми познати (които са кърмели) са с най-евтините помпи. Аз съм си набелязала електрическа на Canpol - с много добри отзиви е и в среден ценови диапазон.

Общи условия

Активация на акаунт