Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 802
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Другите икейски няма да съберат всичко, моята идея е в една мебел да е целия "багаж" на бебето, от памперси до дрешки. Имам място от 1,40м и трябва да събера шкаф, повивалник, кош за памперси и евентуално още един кош за пране. Ще го мисля, но искам да поръчам нещо вече, защото започнаха да се трупат дрешки и подаръци, които няма къде да държа.

pauly, радвам се, че всичко е наред!

# 601
Момичета, вие колко спални комплекта мислите да вземате (чаршаф, завивка и т.н.) Бях на един семинар и казаха, че чаршафите трябва всеки ден да се сменят да не се трупа прах. А всички мои познати с бебета са ги сменяли на седмица (както и тяхното спално бельо).

# 602
Em22, аз вече поръчах 3 спални комплекта. Ако имате желание, мога да ги прикача, защото са страхотни и си заслужават 🩵 всички мои познати с бебчета имат не повече от 3 комплекта като за начало, да не кажа, че някои са и с по 2, а нямат и сушилни, ние имаме и това ще ни улесни още повече. Ако са чисти (не е повърнал бебчо или не е изпуснала пелената), аз не бих ги сменявала всеки ден, за пръв път чувал такова нещо. Според мен 2 пъти, хайде 3 седмично, е напълно достатъчно. Вероятно зависи дали има домашни любимци, пречиствател за въздух, колко е мръсен въздуха в града и тн.

# 603
Аз мисля да взема 2 или 3 комплектчета.И аз не мисля,че е нужно всеки ден да се сменяват.Ние нямаме сушилня,но пък хубавото е,че сега лятото ще изсъхват бързо дрешките.А пък за зимата ще го мислим как ще е.

# 604
3 комплекта и аз. Майка ми ще ми вземе един по-джиджан от някаква страница, който е с обиколник и декоративни възглавници + 2 обикновени ще си купя.

Мисля и 2 чувалчета за сън на първо време.

# 605
Всеки ден глупости,взех един,защото имам от каката три стари,просто взех нещо спец за нея иначе не мисля всеки ден да сменям 😁

Подкрепям 2-3 макс

# 606
А за в количката какво се слага точно? Излизат ми някакви чаршафи за количка, ама само долни ли са? Отгоре само с пеленка ок ли е?

В Aiko пък гледам на Lorelli 6 части 😂

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 09:57 от mokka

# 607
2 долни чаршафа само имам, сега ще взема и за на бебето леглото 2. Не ползвам възглавници, обиколници и завивки, защото не се препоръчват. В количката постилях пелена по спомен.
Завивах при нужда с бархетна или тензухена пелена. Вече есента одеалце и после зимен чувал.

# 608
2 долни чаршафа само имам, сега ще взема и за на бебето леглото 2. Не ползвам възглавници, обиколници и завивки, защото не се препоръчват. В количката постилях пелена по спомен.
Завивах при нужда с бархетна или тензухена пелена. Вече есента одеалце и после зимен чувал.
+1 абсолютно същото действах с каката. Имаше 2 спални комплекта, след това взехме чувалче, но беше като почна да се отвива. Аз имам и от нея останки одеала и чершафчета, но са розови 😂 това е гадното на това да са различен пол. Нито дрешки, нито нищо не можеш да ползваш за второто

# 609
Благодаря ви, момичета! Значи съм си в нормите да обмислям 2-3 комплекта.
Има една страничка - сладък сън (нямам линк обаче) супер сладки неща имат, но всичко е комплекти. Аз мисля 1-2 долни чаршаф чета да са ми без комплект като за начало.. лятото няма да го завивам кой знае колко.
Вие какъв вид спално чувалче ще вземате за първите месеци (тог 1 , 2.5 .. нали са различна дебелина)?

# 610
И аз съм взела 2 комплекта и допълнителен долен чаршаф. Пликовете най-вероятно няма да ги използваме в началото, както и възглавниците.
А за спалните чувалчета, вие от самото начало ли започнахте да ги използвате (веднага след изписването)? Темата за съня ми е малко мъглява, защото чета различни неща, а ми се иска да е възможно най-безопасно за бебето.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 13:02 от Iffsy

# 611
Идвам си аз от преглед. Всичко е наред с бебчето, вече е 1200 гр. в 28 г.с. Правих и за 1ви път запис на тонове.
Това бяха едни доста тегави 20мин 🤣😅. Като ги показах на АГ вика малко заспала работа ама като за първи тонове е добре.

Относно комплектите и аз си мисля 2-3 комплекта най-много. Смяната всеки ден е напълно излишна според мен. За количката ще взема чаршафчета и ще я завивам с пеленка и като стане студено с по-дебеличко одеяло.

# 612
За спалните чувалчета - в Шейново още от новородено ми го водеха с чувалче и така си свикнах. Вкъщи когато станеше време за сън слагах чувалчето, а в количката при разходки завивах с одеалце/пелена.
Никога не съм купувала специални комплекти за количката. Отдолу на матрачето слагах пелена.

# 613
Момичета, много казвате пеленки за завиване. Бихте ли препоръчали какви пелени колко дебели и също и одеалце?

# 614
Ако е топло, аз използвам муселинови. Иначе от тези памучните, които слагат в комплектите за изписване например. Аз използвам и плетени от памук/бамбук/мерино, зависи от времето.

Общи условия

Активация на акаунт