Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 96

• 25 884
  • 772
  •   1
Отговори
# 180
  • На изток от Ада
Здравейте, някой дали се с сблъсквал с тази бактерия и лечението й. Дали тя може да е причината за А и тези 10^5 CFU/ml как биха следвало да се разчетат, т.е. силно населена ли е бактерията?
коя бактерия?

# 181
Здравейте, някой дали се с сблъсквал с тази бактерия и лечението й. Дали тя може да е причината за А и тези 10^5 CFU/ml как биха следвало да се разчетат, т.е. силно населена ли е бактерията?
коя бактерия?
стрептококус вириданс

# 182
Здравейте, ще ми погледнете ли изследванията на хормоните. Спазих всички изисквания, едните са на чист ден, другите са на 3 ден ако не броя първия защото беше само кафеникаво зацапване по превръзката, правих и 30 мин. почивка в лабораторията.

Скрит текст:
Направих имунологичните изследвания и ми излезнаха завишени НКТ клетка. Чакам отговор от доц. Михайлова за терапията. Слагам и тези изследвания в скит текст
Скрит текст:

Притеснявам ме и друго МЦ се е скъсал много, вече ми е 26 дена, веднъж беше 24. Следя овулацията с лентички, успях да я хвана два пъти, декември на 17 ден, януари не успях, а този месец на 16 ден, което означава, че почти нямам лутеална фаза. Някой следил ли е овулация при Калчев или да се насоча към някой друг?

# 183
  • На изток от Ада
Адриа за нк клекти беше ли здрава?

# 184
  • Замък сред облаците
ФТ4 на щитовидната е към хипофункция. ТСХ не е достатъчно че е ок. ФСХ сочи че се напъват яйчниците да работят.
Естрадиолът е в норма, не знам защо го дават занижен, на други места дават други референтни.
Тук има инфо за оптималните хормонални нива за фертилност: https://besthealthacupuncture.com/2018/07/03/fertility-hormones- … reference-ranges/

За витамините правена ли е пауза от прием? Понеже всички изглеждат с добри нива, а ПКК е с данни или като за анемия, или като за инфекция (примерно пикочна).

# 185
Направих пауза за витамините 10 дни. Исках с 1 взимане на кръв да стане всичко. Ходих при Тончев да види изследванията за тромбофилия, показах му изследванията, каза че нямам анемия.  Трябва да довърша консултацията с него, но иска първо коментар за имунологични изследванията и след това ще ходя при него отново. Смята за нискорискови мутациите, но предвид възрастта ми ще имам терапия. 
За НК клетките спазих изискванията да съм здрава 2 седмици преди изследването и да се направи между 12 и 17 ден от цикъла. Няколко месеца пропуснах защото все нещо ми има, или ми е запушен носа или ме дразни гърлото и в момента ме дразни и преграквам на моменти.

# 186
Аз лекувах някакви стрептококи лятото, май не бяха от същия вид, но с един курс антибиотик се реши въпроса. Пуснаха ми антибиограма и се видя от кои видове антибиотици се влияят.

коя бактерия?
стрептококус вириданс

# 187
  • Замък сред облаците
За Б витамините 10 дни не е достатъчна пауза, казвам го да имаш предвид че стойностите сигурно са леко завишени спрямо реалността.
Иначе да, няма други данни за анемия.

# 188
Привет! Тук съм, 4 дни след кюретаж. Четох, четох, главата ми пуши и ще преговоря в този отговор. Моля, по -вещите нека ме поправят, ако сбъркам.

По - следващата седмица мога да си направя следните изследвания:

- Токсоплазмоза
- Листериоза
- Тест за инсулинова резистентност
- Витамини Б9, Б12, Б6
- Витамин Д
- тромбофилия
- кариотип на мен и на него
- изследванията при него - спермограма, SDI

Още нещо нужно ли е на този етап?

Консултациите със специалист по медицинска генетика само при отклонения от референтните стойности ли се правят?

Един ден преди аборта пусках TSH, урина, Пкк, сифилис, хепатит, микробиология на ваг.секрет, цитонамазка,кр.група, СУЕ, кр.захар - всичко беше в нормите.

# 189
  • Замък сред облаците
Привет! Тестът за ИР чак след 6 седмици. Бременността е състояние на ИР и сега тялото е под влияние на хормоните още, съответно се изчаква. Това инфо имам от ендокринолог след като го правих седмица след аборт на своя глава.

# 190
Аз обаче наистина съм направила нещо много глупаво и то няколко пъти последната година.. Уж съм наясно, че бременността е състояние на ИР, но въпреки това изобщо не съм се усетила да се съобразя с това и съм правила последните 3 контроли съответно 4 седмици, 5 седмици и 4 дена след абортите ми.. И после се чудя защо резултатите на инсулина са високи. На последната контрола преди тях в нормално състояние инсулинът ми е бил 9.5 (пак височък, но в норма с ХОМА 2.06). През цялото време си мислех, че е само до това, че нямам воля и съм поотпуснала режима, но като гледам другите си резултати съм вървяла доста стабилно надолу, а оттам нанатък са трите изследвания, за които не съм спазила срока явно.

За любопитните, ето и какви са ми били стойностите от началото до сега - 29.8, 37.3 (бях на много ниска доза от лекарството и ми я коригираха), 16.1, 9.5, 13.7, 11, 13.3. Дава ми това надежда, че все пак  вървя в правилната посока и се надявам на следващата контрола пак да се върна към едноцифрено число.

# 191
  • На изток от Ада
Ох и аз трябва да пусна контрола за ир март,  обаче е малко сложно . Първо на ендокринолог и после за изследвания.  Поне му ги пращам по вайбъра.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 18:20 от nasito8988

# 192
Михаела, съжалявам че се записваш при нас. Ако имаш нужда от подкрепа, също сме насреща. Една от дамите, която "членува" при нас, Мацето, ми е давала преди време контакти на репродуктивен психолог. Ако имаш нужда, мога да потърся.

Аз се прибирам от София. Минах през Яначкова, каза че ми е добре дозата достинекс. Продължавам да пия по половин хапче веднъж в седмицата. После бях и при Савова. Прегледа ме, имало е овулация. Другата седмица, когато ми дойде цикъла, трябва да отида на втори или трети ден и ще стартираме стимулация.

# 193
Момичета, днес ме заболя ниско долу като както ме боли при овулация, това възможно ли е, при положение, че още нямам цикъл след аборта (вече са 60 дни).

# 194
Момичета, днес ме заболя ниско долу като както ме боли при овулация, това възможно ли е, при положение, че още нямам цикъл след аборта (вече са 60 дни).
Според мен след толкова време без цикъл би те боляло всякак навсякъде там, докато не се завърне. И мен като ми е закъснявало съм имала сходни усещания като при наближаваща овулация… там всичко е навързано и е доста сложно едно усещане да се зачисли само към определено явление. Колко още прогестерон имаш?

Общи условия

Активация на акаунт