Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 96

• 25 854
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
Съгласна съм, но започвам да се чудя и да чета… кое какво означава. Защо е удебелена тази лигавица, защо не ми идва…, ще се нормализира ли цикъла ми.
На повечето момичета цикъла им е дошъл в рамките на 40 до 50 дни. Пък на мен защо толкова се забавя. Притеснява ме да не стане така, че да спре да ми идва цикъла.
Изобщо сега с тези хапчета, ще дойде ли… ами ако не дойде, какво ще стане…
Опитвам се да си отговоря на разни въпроси, понеже до сега цикъла ми е бил винаги точен и това сега ме напряга. Всеки ден в очакване…

# 166

Здравейте! Днес разбрах че съм бременна след 4дена закъснение преди два дена имах леко зацапване помислих че ще  ми идва м не дойде после следващия ден нямах нищо вчера пак имах същото зацапваме. И днес ситринта пак имах кафеникаво рижаво немога да обясня жвета колкото нокт беше след като видях 2 чертичка звинах на Аг и ми изписа прогестерон 200 др ден имам час мнг е страх с фва спонтани аборта съм имам болки като на мс дали този път ще се получи имали мамита като мене. Помогнете ми моля ви са живея в чужбина не обръщат никакво внимане тука

# 167
Съгласна съм, но започвам да се чудя и да чета… кое какво означава. Защо е удебелена тази лигавица, защо не ми идва…, ще се нормализира ли цикъла ми.
На повечето момичета цикъла им е дошъл в рамките на 40 до 50 дни. Пък на мен защо толкова се забавя. Притеснява ме да не стане така, че да спре да ми идва цикъла.
Изобщо сега с тези хапчета, ще дойде ли… ами ако не дойде, какво ще стане…
Опитвам се да си отговоря на разни въпроси, понеже до сега цикъла ми е бил винаги точен и това сега ме напряга. Всеки ден в очакване…
За съжаление така като се разклати нещо, което имаме за даденост настава объркване, което е нормално. Моят цикъл от бетонирани 28 дни, доста обилен първите дни, след аборта се измени на 24, рядко 26 дни, количествено също е по-оскъден, трае 4-5 дни макс, преди се влачеше 6-7. Явно това ще е положението за момента или за по принцип. Няма такъв филм да спре да ти идва ей така, заради един аборт. Случва се след аборти да се обърка организма и да му отнеме повече време да влезе в релси. Бременността е особено сложно физиологично състояние, лекарите нямат отговор на толкова много неща, камо ли ние. Не се тормози излишно, травмираш се излишно.

# 168
Елиф, тихичко честито и нека този път е до успешен финал! Nature Star2
За предишните аборти откриха ли причина? Имаш ли допълнителна терапия освен прогестерона?

# 169
Задължение не откриха никакъв проблем. Да бяха открити поне щях да знам сега пак имам зацапване много ми е притеснено имам чувството че никога няма да стана майка. Отчаяна съм..

# 170
  • София
Елиф, може да е имплантационно зацапване, или ембпиончето да се "окопава". При всички положения щом не е ярко червено, всичко е наред. И болките са нормални. Стискам палци 🍀

# 171
Здравейте, момичета!
За съжаление нашето щастие от видяните две чертички след две дълги години на чакане, много бързо се превърна в истински кошмар.
В петък, след почти две седмици закъснение, най-големият ми страх се сбъдна - прокървих. Посетих АГ, но нищо не се видя в матката. Назначиха ми изследване на ЧХГ, което на ден 1 и ден 3 от закъснението си се удвояваше перфектно. Докато излезе резултата ми изписаха и прогестерон. Стойността на ЧХГ беше 1300, което значи, че е трябвало да се види каквото и да е в матката. Това ЧХГ е 10 дни след стойност 160 - със сигурност нещо не е наред.  Междувременно кървенето спря. В понеделник нов преглед - отново нищо не се видя. ЧХГ вече беше 1470 точно 72 часа след последното изследване.
Днес отново ме викат на преглед.

Вече съм безкрайно притеснена, защото според това, което изчетох най-вероятно се касае за ИМБ, но докторът в местната болница упорито държи да ме преглежда през два дни и нямам представа какво чака.

След последното ЧХГ се свързах и с клиниката, в която оперирахме ЕМ, там ме извикаха на преглед ЧАК ВДРУГИДЕН.

Може би стойностите на ЧХГ не са достатъчно високи, че да предизвикват съмнение, че скоро тръбата ми ще се пръсне ли?

Най-странното е, че освен болките в рамото, които ме мъчат от два месеца насам, други болки нямам.

# 172
, съжалявам, че трябва да минаваш през това.. Heart С това бавно растене на ЧХГ може да е също и кухо яйце, не е задължително да е извънматочна. А и дори при нея се процудира, както са ти препоръчали - пуска се ЧХГ на два-три дена, за да се следи дали расте или намалява, и се търси с ехографа след всеки резултат. Докато нямаш болка или кървене няма нужда да се притесняваш, че задължително е извънматочна. Пожелавам ти да е възможно най-лекият вариант и скоро да се похвалиш с добри новини! Nature Sparkles

# 173
GM, съжалявам че преминаваш през това! Hug

Файонка, вие пуснахте ли кариотипи?

Ние утре сме в София, първо при Яначкова и после при Савова. Малко съм се панирала.

# 174
Мини, пуснахме ги преди седмица, следващия месец очакваме резултатите. Мислехме следващата седмица да пускаме имунологични и СГ, но пак сме болни, та го отлагаме за април. Аз довечера съм при АГ-то на първи преглед след първия цикъл да пуснем микробиология и да огледа дали всичко е наред, ако може и да проверим за ДФ, че да знам кога да пускам прогестерон, че ендокринологът ми го иска отново.

Всичко ще е наред с твоите прегледи, сигурна съм, задължително пиши след това какъв план сте си начертали! Nature Sparkles

# 175
Мини, успех, чакаме да пишеш!

# 176
  • Ст Загора
Ей файона чак април ли? Според мен ги пуснете март , ще пие дабавки тм евентуално  и ще пусне 2 сг .
Аз ще се опитам да пусна пакета имунологичните след 2 седмици

Мини пиши!

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 11:28 от nasito8988

# 177
Наси, не знам на другите момичета дали са им казвали същото, но на мен имунологът ми каза, че трябва да се пуснат между 12 и 18 ден от МЦ. Аз този цикъл го изпускам, та най-рано към 3-9 април ми се пада по календар следващият подходящ период, като наближи ще видим точно кога ще е.
Стискам ти палци за добри резултати при теб! Flowers Four Leaf Clover

# 178
  • Ст Загора
Ох забравих.  Не съм се съобразяла  никога с мц  . Ходих при доц Русев .. И сега от селена не са казали това за мц.
Ми то тъй 6 дни само в месеца ..
Но тм до пусне сг.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 11:12 от nasito8988

# 179
Здравейте, някой дали се с сблъсквал с тази бактерия и лечението й. Дали тя може да е причината за А и тези 10^5 CFU/ml как биха следвало да се разчетат, т.е. силно населена ли е бактерията?

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 13:00 от Bms.1989

Общи условия

Активация на акаунт