Румъния /Тема 4/

• 58 084
  • 822
  •   1
Отговори
# 780
Да, пазарувах и в Румъния, и в Сърбия без интернет, само със скрийншот на картата като предварително си бях активирала купоните в хотела.
Като сменяш държавата започва да върти нещо и изкача един прозорец да се съгласиш с общите условия и да сложиш едно тикче. После те пуска в приложението и се отварят купоните.

# 781
  • In transit
Merelenda, и аз съм ги ползвала приложенията на Лидл и Кауфланд. Не съм имала проблем.

# 782
Даже ей ся го разиграх без да съм в Румъния, активира си купон. Иначе в Гърция съм го ползвала и също е работело

# 783
Става въпрос, че преминава на румънското приложение и купоните са за техните стоки, нали така? Не да сканирам бг лидълската си карта?
При мен на румънското като преминах нищо не искаше да се активира. И при все, че всичко пише на румънски, натисках бутоните в синьо, да се съгласявам с каквото и да е. 😁 Получих подарък някакви точки само и това е. Картата не я отчете. Купоните не активира.
Пак ще пробвам когато отида.
Дойдох си и превключих на БГ.

# 784
  • Бургас
Като втора опция дава да се избере любим магазин. Избираш който и да е от списъка. Тогава се активира всичко.
Така беше в Италия и в Полша.

# 785
Бях избрала магазин, да.

# 786
Според мен нещо е блокирало приложението или нещо техническо. Щом тук успявам да активирам купони(има опция за само два активни обаче), приемам че приложението си работи..

# 787
Merelenda, и аз съм ги ползвала приложенията на Лидл и Кауфланд. Не съм имала проблем.

В Кауфланд миналото лято не стана и касиерката ни каза, че не може да ползваме картата. Сега като написахте така се чудя промяна ли има или нещо е бъгнало тогава?

# 788
  • Варна
Ползвахме картите и в Румъния и в Гърция. Дъщерята се е специализирала и успява да влезе във всичките.

# 789
  • In transit

В Кауфланд миналото лято не стана и касиерката ни каза, че не може да ползваме картата. Сега като написахте така се чудя промяна ли има или нещо е бъгнало тогава?
Нещо ви е заблудила касиерката или не е знаела, че става. Отивате в приложението си на Профил, оттам "Избор на магазин Кауфланд"( kaufland Store finder) и избирате локацията на магазина, в който ще пазарувате. Ако не сте сигурна кой магазин да изберете, може да напишете име на град в търсачката и избирате един случаен. Няма особено значение, кой ще изберете. Приложението веднага ви се променя на румънски и превлючва на румънската версия и оферти. Друг е въпроса, че при първото пазаруване няма да имате точки и не може да се възползвате от купони с точки, само на промоции с карта.
При Лидлското приложение е сходна процедурата.

# 790
  • Русе
Как стои въпроса с бакшишите в Румъния? Влизат ли в сметката, допълнително в брой ли се оставят? Мислим да плащаме с дебитна карта.

# 791
  • In transit
Като плащаш сметката с карта, питат дали искаш да оставиш бакшиш и колко % от сметката. Съответно натискат бутонче на ПОС терминала и като платиш, влиза и бакшиша в сметката.

# 792
Искам да попитам има ли някоя потребителка, която е била разочарована от Букурещ, но пък е била пленена от някой от другите им градове?

Като гледам по стрийт Вю най-хубави ми изглеждат градовете Клуж-Напока, Тимишоара, Арада и Орадя. Като цяло тези в Трансилвания. Във Влахия може би само Крайова ми прилича на град, който си заслужава пътя. Другите ми идват твърде соц - панелки почти до централните площади, малко историческа архитектура, предимно схлупени къщи или прекалено много соц блокове и то доста грозновати спрямо родните панелки дори хаха. Градовете от нашата страна на Дунава са ми къде-къде по-красиви спрямо техните по и около Дунава.

Дали в Трансилвания ще ми промени мнението за Румъния? Букурещ просто ме накара да оценявам София повече. Но пък много от Трансилванските градове са все едно някъде в Централна Европа като архитектура в старите части.

# 793
Искам да попитам има ли някоя потребителка, която е била разочарована от Букурещ, но пък е била пленена от някой от другите им градове?

Като гледам по стрийт Вю най-хубави ми изглеждат градовете Клуж-Напока, Тимишоара, Арада и Орадя. Като цяло тези в Трансилвания. Във Влахия може би само Крайова ми прилича на град, който си заслужава пътя. Другите ми идват твърде соц - панелки почти до централните площади, малко историческа архитектура, предимно схлупени къщи или прекалено много соц блокове и то доста грозновати спрямо родните панелки дори хаха. Градовете от нашата страна на Дунава са ми къде-къде по-красиви спрямо техните по и около Дунава.

Дали в Трансилвания ще ми промени мнението за Румъния? Букурещ просто ме накара да оценявам София повече. Но пък много от Трансилванските градове са все едно някъде в Централна Европа като архитектура в старите части.
Брашов и най-вече Сибиу.

# 794
Подкрепям - Сибиу - перлата на Трансилвания.

Общи условия

Активация на акаунт