Кипър /Тема 2/

• 11 544
  • 193
  •   1
Отговори
# 180
Да, това е далече от Никозия. Става въпрос за Мараш (гърците му казват Вароша), най-вероятно ще влизате откъм Ла̀рнака в Северен Кипър. Ако сте за един ден, едва ли ще ви трябва да си купувате гигабайти на eSIM. Щом става въпрос за организиран тур, значи няма смисъл да ви обяснявам за транспорт и маршрутки, те ще ви заведат директно, ще чуете гръцката гледна точка за конфликта, ще разгледате Вароша и може би Фамагуста и ще ви върнат вечерта обратно.  Иначе в Гирне и Северна Никозия има интересни неща за разглеждане.

# 181
Здравейте. Била съм за няколко дни в Пафос и разгледахме основните забележителности. Дори отскочихме до Лимасол, но беше дъждовно и нищо не видяхме. Основна цел ни беше Пафос Зоо и отидохме там с такси. Казаха ни че след сезона няма автобус. Скоро четох, че след ноември пак има, но в определени дни. Някой знае ли разписание?
Ще съм благодарна, ако ни посъветвате за маршрута. Кацаме в Пафос и имаме 4 пълни дни. На четвъртия вечерта с полет от Ларнака се прибираме. Внучето се интересува от животни и задължителни са ни Зоо Пафос, четох че има някакво Зоо и в Лимасол. Да видим фламингите в Ларнака и Камилското село близо до града. Всякакви съвети за транспорт, места за отсядане( задължително централни на оживено място, че сме две жени и дете) и всичко каквото се сетите ще са ни полезни. Предварително благодаря!

# 182
Pafos Zoo е страхотна дестинация.  Има хранене на различни животни и шоу с папагали. 2 пъти сме ходили с децата ,голяма радост. Zooто  в Лимасол е един кът с разни тревопасни. И в Пафос има , с едни магарета.

# 183
Аз съм ходила в Зоо Пафос и слон галихме. Въпроса е как да стигнем с градски транспорт

# 184
Здравейте, февруари-март подходящ ли е за екскурзия в Кипър? С малко дете ще сме, клоним към тази дестинация заради по-топлото време.
 С какво сте се придвижвали на острова между отделните градове?
Има ли какво да се види като забележителности за 4-5 дни?

# 185
За дете има много. Зоопарк в Пафос. Малък Зоопарк в Лимасол и Камилски парк в Ларнака. Бяхме декември началото и се разхождахме по къси ръкави сред Коледната украса. В Зоо Пафос има активности. Храни се слон, лемури, риби. Камилския парк също е пълен с активности. Хубава храна и хубаво време. Не се колебайте отивайте.
Ние използваме една хитрост за по-дълъг престой. Полетите кацата и отлитат рано от Пафос. В Ларнака обратното. Кацаме в Пафос и се прибираме от Ларнака. Транспорта между двата града е удобен и редовен. При желание може и междинно в Лимасол.

# 186
  • София
Ние бяхме март месец, много хубаво време беше. Даже си купух в един магазин потник и къси панталони, защото не си взех. Единствено, понеже съм била и в друг период ми се сториха доста неща затворени. Заведенията по крайбрежната не работеха,стори ми се по-празно някък. Но пък си прекарахме много хубаво, разгледахме забележителностите на спокойствие, без да се разлагаш от жега.Ходихме до Лимасол с автобус, удобно беше и много приятно е там.

# 187
Благодаря много за информацията.

Силви, какъв транспорт ползвахте между двата града? Автобус ли?

# 188
# 189
Ние бяхме началното на март. Ходихме по къс ръкав и тънък сутчер от горе.Времето беше разкошно.ходихме до Лимасол с автобус, много добре е уреден транспорта. Обикаляхме Пафос, ходихме на разходка с корабче. Хубаво беше.

# 190
Ние бяхме от 24-ти до 30-ти декември в Кипър. Четирима възрастни и внука, който е на 4 години. Кацнахме в Пафос и от там с кола под наем до Лимасол, където бяхме наели апартамент за 3 нощувки. Ходихме до Макензи бийч в Ларнака, за да гледаме самолетите, до соленото езеро да наблюдаваме фламинго. Един ден слязохме и към Айя Напа. Лимасол беше много оживен по Коледа. Следващите три нощувки ги направихме в Елизия парк в Пафос. Обиколихме плажовете в района, посетихме и зоологическата градина. Насладихме се на почивка и хубаво време.

# 191
Имайте предвид, че в Кипър се стъмва доста по-рано отколкото в България. Освен това не мога да се съглася изцяло с казаното по-горе. През март дните може и да са сравнително топли (не винаги), но вечерите и нощите са определено студени и съответно влажни. За февруари да не говорим. Няма почти нищо отворено в курортните селища, в градовете - да. Аз лично, като човек живял години там, не бих отишла на почивка преди средата на април и след края на октомври, ако искам да ми е приятно и топло.

# 192
Стъмва се по-рано, но защото е по- на изток от Бълария, а е същата часова зона... имам предвид гръцката част. Иначе ККТС (турската част) си е час напред, както и в Турция. Тоест стъмването не е чак толкова рано.
Относно почивките и затворените магазини... в гръцката част на Кипър си важи сиестата като в Гърция, почивките по обед, късното отваряне сутрин, ранното затваряне вечер, в неделя всичко е затворило кепенците, не говоря за таверни и ресторанти. В турската част всичко е денонощно, точно като в турските курорти Grinning

# 193
За времето- идеята е да е по-топло от България през февруари Grinning ясно ми е, че няма да е 30 градуса, но да отидеш от 0 градуса на 15 си е топло.

Много полезна информация споделихте, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт