🦊 ЧААТАЙ УЛУСОЙ 🦊 ТАЛАНТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ 🦊 ПРОЕКТИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ 🦊 ТЕМА 5

• 14 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Интересно Оя от кого ще спасява Ямур. От Енвер или от Дахан. И за двамата ми се струва откачено, единия я обича и е баща на детето й, а другия й е брат. Май по-скоро от Екбер.

# 511
Еее тая Оя ще вземе да го издаде сега…:rage:

# 512
Еее тая Оя ще вземе да го издаде сега…:rage:
Има такава вероятност. Тя не би пропуснала тази възможност..." да спаси" дъщеря си.

# 513
Да я спаси от един убиец, да я даде на друг.... в пълно противоречие влиза тая жена

Толкова го съжалявам за това момиче ... с такава майка враг не ти трябва.

# 514
Призив в Instagram да се гледа сериала по телевизията, а не в интернет, за да се повлияе на рейтинга.

# 515
Призив в Instagram да се гледа сериала по телевизията, а не в интернет, за да се повлияе на рейтинга.

Не знам, ама тези призиви май стигат само до нас, които не можем да помогнем

# 516
Можем, можем. Онлайн от канала на Фокс също отчита рейтинг. Поне така пишат навсякъде. Ако не се гледа по телевизията, то да се гледа в канала.

# 517
Можем, можем. Онлайн от канала на Фокс също отчита рейтинг. Поне така пишат навсякъде. Ако не се гледа по телевизията, то да се гледа в канала.
Ани, ние там го гледаме, в ютуб е блокиран по време на живото предаване.

----------------------------------------------------
П.П. Цвети, пропуснах да ти благодаря за вградените субтитри във фрага...Благодаря!
Нези и на теб ти благодаря за бързия превод!

# 518
Преди време, като новобранец, имах въпроси, свързани с измерването на рейтинга.   Обясниха ми  няколко пъти, но ще го напиша пак, за тези, които не знаят.  И аз не бях загрижена за това дълго време, просто знаех, че трябва да съм щастлива при големи числа и тъжна при малки числа.
 Първо, какво означава рейтинг?
 РЕЙТИНГ (ОБЩА ГЛЕДАЕМОСТ), изразена в %, е средната честота на гледане на минута за определен период от време.
 SHARE е делът (общият дял) на канал и програма в общото гледане на телевизия за даден период от време.
 Измерването на рейтинга става с уреди, наречени "Пийпълметри", поставени в определени къщи в даден район (в нашия случай в цялата страна).  Тези къщи са избрани според определени критерии за социална структура.  По-разбираемо е, че зрителите в тези къщи са групирани според социално-икономическия им статус и са от всички категории: с високи, средни или ниски доходи, с високо, средно или без образование (училище) и т.н.
 Тези групи са наречени A, B, C, D, E, като се започне от най-високата според културата и нивото на доходите.  При създаването на тези групи се вземат предвид образованието и професията на главата на домакинството.  Група AB, която е комбинация от групи A и B, е групата с най-висок културен и доходен статус, е групата с високо ниво на образование.  Групите C и D/E са хора с по-ниски доходи и по-ниско ниво на образование.  ABC е сумата от 3-те групи.  Общо означава процентът на рейтинг на всички групи.
 Устройства, наречени „пийпълметри“, са прикрепени към телевизорите на семействата, които са избрани според горните критерии.  Всяка вечер тези устройства се свързват и данните се прехвърлят в центъра за оценка и се доставят на клиентите (телевизии и компании, които се интересуват от реклама), след като се компилират и обработват в центъра.  Измерванията се правят за 24 часа, по всяка програма и телевизия поотделно.
 По принцип рекламните компании първо гледат към каква рейтингова група е насочен сериалът или програмата и след това се опитват да рекламират съответно.  Тоест те рекламират онези продукти, които групата с по-висок рейтинг може да закупи.  Тук, разбира се, искат сериалът да има висока гледаемост.  Високите рейтинги носят и високи рекламни такси.  Телевизионните предавания с ниски рейтинги естествено имат ниски приходи от реклама.
 Според правилата в Турция всеки канал трябва да излъчва максимум 12 минути реклама на час.  Сериалът с ниски рейтинги също излъчва 12-минутна реклама, но тъй като рейтингът му ще бъде нисък, сумата, която се печели за секунда, също ще бъде ниска.  Ако телевизионният сериал не може да получи реклами и спонсори, той ще трябва да приключи след няколко епизода.  Това е и причината много сериали да спрат и да не се излъчват повече, тъй като ниският рейтинг не носи достатъчно публичност и съответно не носи достатъчно пари за продължаване на снимките.  Ето защо се притесняваме, когато рейтингът на "Gaddar" падне, въпреки че не мисля, че има опасност да спре.  Причината, поради която този сериал беше поставен в петък и мисля, че ще остане в петък, е високата парична стойност на рекламната минута в петък вечер.  Това означава големи печалби за телевизионния канал, в нашия случай NOW TV.
Не знам дали, ако се гледа през канала на NOW се отчита рейтинг?

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 22:51 от NeZ_9

# 519
Да ви кажа, не знам колко им е достоверна тяхната система на отчитане на рейтинг, но съм забелязала, че хората, включително и аз, когато рейтинга е висок му вярваме, а когато е нисък, точно  обратното.

# 520
Grinning Има нещо вярно!
Цвети, много се извинявам, знам, че вече си монтирала буквичките, но аз дописах още едно изречение, което в бързината съм пропуснала.
Когато Ямур пита къде е, какво е това място,онзи човек и казва:
"Последна спирка! " (son durak)
Ако ти е трудна, няма проблем и да не го слагаш.
Просто за протокола отбелязвам. Hands V

# 521
Нези, няма нищо, ще си останем без Последната спирка.

# 522
Добре,че за Ямур не се оказа последна спирка. Wink
Явно снайпериста си е свършил добре работата!

# 523
И мери точно...

# 524
И после е поел новата поръчка от Мениджъра

Общи условия

Активация на акаунт