Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 90

• 72 319
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Пантенол разтворът и аз го търся от края на миналата година, неоткриваем е.Не съм го ползвала за коса, но на лицето ми добре се отразява.За коса как се прилага?

# 91
Аз го ползвам и за коса и за лице, пресивам си го в шишенце с пръскало.
За косата след измиване пръскам корените и дължите. Хидратира и заздравява скалпа и косата, предпазва от увреждания и помага за разтежа. Косата става гладка и блестяща.
За лице си го пръскам като тонер хидратира, заздравява и успокоява кожата.

# 92
  • Deutschland
Такъв става ли за коса и лице?

# 93
Не, Фрау, има течен.С този не помня ставаше ли, но сякаш не.

# 94
Имам шампоана от Плекс серията вече от може би година, но така и не съм го използвала. Чета предимно негативни отзиви за него, като основно се оплакват от пърхот и раздразнен скалп след него. Серумът обаче е повече от чудесен, препоръчвам го с две ръце.

Мисля, че Еlseve bond repair серията също се води двойник на Олаплекс или на Редкен, много положителни коментари има за нея.

# 95
Отдавна съм се заканила на Бонд серията на Елсев и аз чета все хубави мнения. Като изразходя Dream Long ще я пробвам и те не са лоши.
Фрау, има и спрей на тази марка, но и аз мисля, че не е подходящо за коса, защото съдържа алкохол, восък и парафин. Разтвора на Лили за 5лв. беше топ.

# 96
В момента имам много балсами и маски за коса, затова си търся шампоан и към момента съм се насочила към Елсев лилавата серия, но може да пробвам и бонд серията. Чудя се обаче, дали няма да е много тежка, защото моята коса не е увредена, за каквато според описанието е бонд серията.

# 97
Заливането на пазара с толкова много нови дрогерийни продукти, носещи думите “плекс” и “бонд” в имената си е е просто един голям маркетинг балон. Същото е с продуктите за грижа за кожата.
За много увредени и непокорни коси силно препоръчвам преминаването към малко по-професионални и скъпи продукти. Имайки предвид повишаването на цените на някои от дрогерийните продукти, разликата с професионалните (особено купени на промоционални условия) вече не е голяма.
Аз самата съм с изсветлена и доста увредена коса, която години наред мъчех с балеи, елсеви и т.н. Не робувам на марки, но от както минах на друг тип козметика, косата ми е напълно преобразена. Няма ги оскубаните и пършиви краища, няма заплитания, за сметка на това изглежда жива, обемна, подредена и с блясък. Единственото нещо за коса, което подновявам от дрогериите са някои продукти на Доори.

# 98
  • Козлодуй
Моля препоръчайте ми овлажнител за лице защото съм на парно което много ми изсушава кожата и дневния крем не ме спасява Simple Smile

# 99
  • София
По принцип кремът е последна стъпка, преди него се ползват подходящи серуми, а влагата може да се поддържа с флорални води. Но за суха кожа не мога да предложа продукти, моята е мазна.

# 100
При мен пък някои дрогерийни продукти правят по-добър ефект от профи. Например Лореал профи за мен не са особено добри, а се водят профи продукти. За хубава коса не се изисква просто да се измие с шампоан и маска/балсам и да се стилизира. Косата ми години наред цъфтеше, докато не започнах да правя маски с олиа на скалпа и дължините.

# 101
  • Някъде там
В момента имам много балсами и маски за коса, затова си търся шампоан и към момента съм се насочила към Елсев лилавата серия, но може да пробвам и бонд серията. Чудя се обаче, дали няма да е много тежка, защото моята коса не е увредена, за каквато според описанието е бонд серията.
Пуснали са и нова серия на Лореал.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/elseve-shampoan-za-kosa-bez-blya … 600524127886.html може да погледнете. Звучи обещаващо обем + блясък на косата Simple Smile.
Аз още не мога да се престраша да пробвам някоя от дрогерийните серии на Лореал, но ми се иска и в най-скоро време мога да взема шампоан и балсам за проба.
Искам да попитам, закупих си това масло от ДМ https://www.dm-drogeriemarkt.bg/rivana-ritsinovo-maslo-p3800228161371.html вътре е с четчица за  нанасяне на вежди, точно с тази насоченост го закупих.Някой използвал ли го е? Колко пъти седмично може да се използва и след два часа ли го отмивате от лицето.
В указанията за употреба е описано, че когато се използва за коса се престоява 2 часа и се отмива, това описание и когато се нанася на веждите ли важи?

# 102
Използвам рициново масло за косата си всеки път преди миене, което е 2 пъти в седмицата. Пробвала съм за мигли, за вежди не съм, но да ви кажа не видях ефект. Много момичета твърдят, че миглите растат и стават по-твърди, при мен нямаше никакъв ефект след може би месец мазане всеки ден.

# 103
Пробвала съм преди години рициново да мажа по вежди и мигли, ако правилно си спомням там тактиката беше да се нацапаш вечер преди лягане.
За ефект не мога да докладвам обаче - на миглите ми беше много куцо и все успявах някак да ми влезе в очите от него Grinning А на веждите не бях достатъчно редовна и постоянна че да кажа върши ли нещо. Много ми беше досадно.

# 104
Рициновото масло за вежди е най-добре да го слагате вечер преди лягане. До сутринта ще е попило. Обаче за ефект може да се говори след поне месец ползване, но не очаквайте чудеса ако се опитвате да възстановите вежди след години скубане.
Аз принципно бях доволна, много добре ми се отрази и на веждите и на миглите, но използвах смес от масла (рициново, бадемово, арганово и жожоба) и веждите ми бяха леко оредели.

Общи условия

Активация на акаунт