“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №6

• 41 951
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Имам позната, тотално пренебрегната от съпруга си, неосъществила се в професионален план - с годините се превърна в едно злобно и язвително, черногледо същество, което не подбира и очерня наред. Остана си сама с подобно държание към хората около себе си.
Марта натам върви.
Нека изказва мнение, но не по този начин.

# 76
Замислих се, че много хора подкрепят Марта и й съчувстват, но замислихме ли се един път дали всъщност Филип иска наистина това дете. По реакциите му досега съдя, че той изобщо не е готов да има друго детенце и съвсем не е емоционално подготвен за това. Марта се върна след като най- демонстративно си замина, казвайки му аз продължих напред, бременна съм и от него веднага се очакваше да забрави тяхната раздяла, да се хвърли в обятията й и да прелива от щастие. Вярно е, че детенцето няма вина, че се е появило в този момент, но ми се струва, че Филип съвсем не иска наистина детето, а просто всичко е по задължение, заради старите рани. Той още тъгува. Нея ни я представят като желязната Лейди. Малко емоции, всичко максимално обрано. Няма видима тъга по миналото, или вече е доста по- добре преодоляна. За това са доста различни и някак си непасващи заедно.
Филип се държи мило, най- вече защото се очаква от него. Марта със завръщането си го очакваше всичко да си продължи от там от където е приключило, все едно нищо не се е случило. Когато се върна и Филип й поиска да се разведат тя му каза, че ТЯ не е искала развод, а малко време. Сега се връща бременна  и всичко е както преди.
Емоционално са много различни двамата, а  с Елина повече се допълват. Ясно е при коя жена е сърцето на Филип, надявам се и умът му да го отведе при нея.Иначе жалко за всичките ни писания тук… 😅

# 77
Не. Марта в никакъв случай не е желязна, още по-малко пък Лейди 🙄
Такава беше Маргарет Тачър.
Докато Марта е комплексарка, която иска да върти всички на пръста си като Зоя, но не й се получава, ама хич. Озлоби се от това и започна съвсем да прекалява с неадекватните си действия.
Ако беше желязна, че й Лейди🙈, щеше да си отстоява брака, не гит-гел Сандански-Орегон; щеше да бъде неотстъпно до мъжа си и т.н.
Едно загубено безвъзвратно дете не се преживява. Мъката си остава до гроб.
Но това не пречи да се посрещне ново❤
Филип е по-обран с тази бременност заради поведението на Марта. И заради Елина, която и без да е до него, е в мислите му.

# 78
Не иска детето, разбира се, той беше приключил с тази жена. Явно е свикнал с мисълта, че ще става баща, приел го е. Иначе не изглежда да има намерение да остане с нея, вероятно чака да роди , за да не прави "резки движения", докато е бременн. За мен това дете, тъжно или не, няма да се роди. Или изобщо не е бременна, или ще се случи нещо, което ще му разчисти пътя към Елина. Тривиално, но все пак сериал е, не очаквам кой знае какви ексцентрични режисьорски решения.

# 79
Никой не заслужава загуба на 2 дете, нека да не се случва това, но си мисля, че Филип или ще чуе нещо или ще погледне нещо в компютъра, тела и ще я зареже

# 80
Филип беше готов да се разделят и по документи. В последния епизод на миналия сезон Марта като му каза "Срещнах някого в Америка" и той й се усмихна сякаш бе напът да каже "Супер. Радвам си за теб. Бъди щастлива.", но тогава тя изтипоса "Бременна съм." И дотам. В никакъв случай не оправдавам Филип за това, че лъже Марта, но и на него не му е лесно. Още повече след загубата на сина си със сигурност се обвинява. И сега да остави нероденото си дете без баща... защото дори и да помага на Марта от разстояние - не е същото.

# 81
Леле, ами аз това не го помнех! След думите и, че е срещнала някого, Филип как дори не постави под съмнение бащинството на детето?
Сега очаквам в епизод 12 да се появи американеца на Марта, да каже, че е готов да стане баща и иска да се грижи за детето си и Филип и Елина щастливи заедно.

# 82
  • София
... Марта като му каза "Срещнах някого в Америка" и той й се усмихна сякаш бе напът да каже "Супер. Радвам си за теб. Бъди щастлива.", но тогава тя изтипоса "Бременна съм." И дотам. ...

Аз го възприех като този "някой" да е точно бебето.

# 83
... Марта като му каза "Срещнах някого в Америка" и той й се усмихна сякаш бе напът да каже "Супер. Радвам си за теб. Бъди щастлива.", но тогава тя изтипоса "Бременна съм." И дотам. ...

Най-вероятно това е имала предвид. Но е малко странен подбор на думи.

# 84

Точно това имаше предвид.

Малко лирично отклонение - в Капките Влади и Геро един срещу друг, очаквах Satisfiedнякоя реплика за вино и винарна...

# 85

О, да. Пък всички се досещаме защо е използвала тези думи - да видим ние реакцията на Филип от тях.😅
Та за мен той си беше готов за раздялата тогава отвсякъде.

# 86
Пропуснала съм го точно този момент и не схванах достатъчно добре. Казала е" Срещнах някого" и след това " бременна съм"?!Доста рисков ход;) Като им знам логиката на мъжете, всеки от тях би го разбрал просто като " Срещнах някого и съм бременна от него!"😁

# 87
Наистина много усукан диалог беше. Май нещо от сорта на:

-срещнах някого /или в живота ми се появи някой?/, трябва да те запозная, прилича на теб
-мисля да пропусна /мисли, че говори за мъж, логично/
-нямаш избор, бременна съм /демек за детето ти говоря/

Astonished Rolling Eyes

# 88
  • тук, на мястото си

Малко лирично отклонение - в Капките Влади и Геро един срещу друг, очаквах Satisfiedнякоя реплика за вино и винарна...

Аз очаквах О, здравей, Кецки! Joy

# 89
След всичко рекнато дотук за Марта, вече даже ми е и жалка.
Лицемерна, празноглава, злъчна, комплексарка.
Сама се закопа толкова надълбоко, че няма излизане.
Не й пожелавам да загуби детето. Просто нека се оттегли с малкото достойнство дето й е останало.

Общи условия

Активация на акаунт