“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №6

• 41 970
  • 762
  •   1
Отговори
# 90

Малко лирично отклонение - в Капките Влади и Геро един срещу друг, очаквах Satisfiedнякоя реплика за вино и винарна...

Аз очаквах О, здравей, Кецки! Joy
Няма как, излъчват се по различни ТВ. Дори вчера при Гала не го питаха за сериала, а за "Капките" и театралните им роли с Весела.

# 91
Възниква въпроса след като градят Марта е толкова неприятна, защо изобщо някога Филип се е вклюбил и оженил за нея. Като цяло не харесвам сюжетни линии, в които жена се опитва да върже мъж с бременност и той, горкия, само от чувство за дълг стои с нея. И понеже това не е достатъчно, образа на жената се разкрива само в негативни аспекти. Ми, не, твърде балканско ми е това все жената да е виновна. Или поне можеха да ѝ спестят на Марта загуба на едно дете, но очевидно и подобна трагедия не смечкава коравата българска зрителка.

Отплеснах се, а влязох основно да попитам някой знае ли каква е чантичката на Марта?

Последните два епизода ми харесаха много, независимо от забележките.

# 92
  • София
И двамата са си много нормални. Тя иска да си запази брака, той не може да сложи точка.
В страни от чисто вътрешно-семейнатс им драма, са си ок.
Показват се типични отношения между двойки. Просто в случая има имоти и пари.

# 93
Не е станало ясно, че Филип е бил влюбен. Може да е било само увлечение, нямаме кой знае какъв бекграунд. Марта сама каза, че са се оженили набързо и затова сега иска втора сватба, осмислена.
Може да е забременяла и затова да са се оженили.

# 94
Благодаря за новата тема!

Включвам се със закъснение, макар да гледах епизода още при излъчването му в неделя. На мен сериалът ми харесва, надявам се на 3-ти сезон. Смятам, че продукцията няма да го скапе, както често се случва. Актьорският състав е повече от добър и се справят страхотно.

Все така продължавам да не харесвам Геро, но той никога не ми е бил забавен или интересен актьор. Съгласна съм с коментарите, че на моменти не му се разбира какво говори. Героят му има чар, но това с вечерята беше повече от тъпо. Смятам, че можеха да спестят сцените на шопинга с марта и тази измислена вечеря и да покажат повече от Юли, който ми се струва, че ще има роля занапред или от Вале. За връзката на героинята на Мая Бежанска можеше да измислят още проверки или някаква връзка с цел информация по някакъв повод.

Идеята на георинята на Марта определено е да не бъде харесвана от зрителя и смятам, че актрисата се справя повече от добре. Опитите й да участва в управлението на винарната няма да доведе до нищо добро. Както й каза и Геро "Това не е САЩ", нито хората действат като американците, нито институциите.
За мен поне Марта с това натискане да стои на място, което не е нейното, за да се доказва на мъж, който е нейн само документално и желае друга, не е правилно и до нищо добро няма да доведе. Дори подозирам, че причината за влизането й в болницата е свързана именно със стрес и тревоги.

Сериалът е реалистичен и наистина чудесен. Много добре показаха, как в малките населени места властта на тези в ОС контролира дори това дали една мед. сестра да е на работа. Изненадах се, че Цвета отиде да лепи плакати, но Цвета и Андрей имат голям чар като двойка.

# 95
  • Галифрей
Съгласна съм с вашите  писания за Марта 💯
Не са дали какви са били техните  взаимношения преди но те са двойка от малко години. Наистина като се замисля, сигурно Филип е изпитвал преди някаква обич към нея по скоро с умът му някакво уважение и дълг. Явно една вечер са пили бая вино и са направили бебе.  Тя никога не е уважавала  Филип, държи го защото е добър и изгодна партия. Сякаш тя си живее в някакъв си нейн филм, си мисли че е като в САЩ 😒

# 96
  • София
Е, колко да са малко? Детенцето е било на 4, да речем, че са се оженили веднага, след като е забременяла, прави 5, а сигурно и не е станало от веднъж така че, едно 6-7 години поне.

# 97
"Оженили се набързо" не означава задължително оженили се, защото Марта е забременяла. Напротив, може да означава страстно начало и бърза изцяло емоционална сватба. После бременност, раждане и после трагедия... И тук започва раздалечаването, защото всеки по свой път се опитва да се справи със загубата. Разбира се, не твърдя, че е станало така, просто показвам и различен вариант от "Марта го е вързала още с първата бременност".

# 98
Когато единият вече е изстинал, другият и на челна стойка да застане, все тая.
Марта трябваше да си стои до мъжа. Тя му даде мегдан за увличане по друга след като си замина.
Сега и пекарна за хляб да отвори, късно е либе за китка.
Все си мисля, че можеха да представят съвсем други отношения между Филип и Марта, по-нюансирани, за да му бъде по-трудно на Филип да се откъсне от съпругата и залитне по еноложката, примерно. Битката между ума и сърцето му да е по-жестока🙈 Че така Марта е направо обречена. И чак е тъжно-досадно.

# 99
Каквато и да им е връзката,наистина ще е жестоко още едно дете да загубят,не вярвам и тя да направи аборт,не е толкова глупава/луда.Надявам се да е друг бащата,за да може Филип да не се чувства длъжен да е с нея.Според мен от стрес е постъпила в болницата или леко кървене,в първите седмици е нормално.Не знам с какви темпове се движи уж сезона,първи би трябвало да е бил месец грубо-дойдоха,билетите им бяха за след две седмици,Марта си замина,после още две седмици да кажем е било действието.Сега втори пак бързо се развиват нещата за седмица две,макс три.

# 100
  • Пловдив
От сланата до беритбата не са седмици, а месеци.....

# 101
  • София
Цитирам от сайта на Вила Мелник:
"Гроздоберът на винени сортове при нас е от около 15ти август до около 30ти октомври. Първо берем белите сортове грозде – Шардоне, Вионие и Совиньон блан. След това берем ранно-зреещите червени сортове като Мелник 55, Мерло, Руен, Пино Ноар, Сира, Санджиовезе и Каберне Совиньон, а през октомври берем късно-зреещите сортове като Мавруд и Широка Мелнишка лоза.  По време на целия гроздобер, винарната е отворена за посетители, а всеки, който пожелае, може и да вземе участие в брането на грозде."
В статия в интернет имаше снимки от гроздобер на тъмен сорт (не ги различавам, но приличаше на това от филма) от 2-ри или 3-ти септември.
Помня, че те пристигнаха през март, но останаха още 2 месеца, вместо 2 седмици. Т.е. до май. Сланата по летораслите обичайно е в началото на май. Т.е. цялото действие започва от март до май в първи сезон и от август до октомври през втори (предполагам, защото още не се знае колко време ще мине до края).

# 102
Е, ако е хванала през май, около 4ти месец ще да е към този момент.
Тоест простено й е да няма корем, все още🙃

# 103
Кристина Верославова според мен е по-красива от Елена Телбис и играе чудесно ролята на Марта.
Не допускам изобщо възможността Марта да направи аборт по собствено желание.

# 104
Ако има аборт в случая, той ще е само спонтанен. Дано не я сполети, нека не очернят отново героинята й, би било крайно несправедливо.
Иначе става дума за два типа женска красота, съвсем различни са Елина и Марта като физика. Първата е по-скоро миньонче с опасен чар докато Марта е с абсолютната, класическа красота, изваяна е като статуетка. Но специално на мен не ми допада актьорското й майсторство. Въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт