“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №6

• 41 958
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз не разбирам какво толкова страшно е направила Марта. Отиде да се срещне с него, каза му, че не пази тайни от мъжа си, той каза, че за сина си е загрижен. Още не знаем Марта какво ще направи.
Никой не ми е противен много реалистични образи създават. Всеки с плюсове и минуси, както и достоверно пресъздаване на действителността с корупцията, шуробаджанащината, малките интриги и кръщкания.

# 61
Най ми е непълен нейния образ.Не знаем нищо за нея-родители,минало,дори какво работи в Америка.За Зоя споменаха някакъв магазин май за дрехи и че някой я замества,ама за Марта само психоложката дето споменаваше миналия сезон,сега и това не "разкриват" около нея.Старае се,но е на сила и да се хареса на Филип,фалшивее си.

# 62
  • Бургас
В един от началните епизоди на този сезон, самата Марта подхвърли къде на шега, къде наистина, че щом може парфюми да продава, защо да не може и вино.... Нещо от сорта беше... Аз се втрещиха тогава, защото несериозно и незряло ми прозвуча. За пореден път.

# 63
Марта ми е лека във всяко едно отношение. Не може да се държиш по толкова неадекватен начин и да искаш да те уважават.
Как какво направи?
Вре се между шамарите. Как така ще апострофира Андрей и ще си вярва, че е голямата работа?! Тя е просто една голяма уста и се репчи на Елина, сега на баща й, ръси обвинения и е истински нелепа.
И аз се втрещих като изръси, че щом е могла парфюми да продава, ще може и вино да пласира. Толкова ми е лека, че се чудя как още не се е зареяла в небесата🙄
Да си мълчи там, да си наляга парцалите, да си зубри за виното, да си кротува и да не се бута в политиката. Не я бива.
Гледах Владо в Капките. Както се изказа Фънки, зверовито изпълнение. Много добър, направо готин. И пее, и танцува, страхотно си влезе в образа, а и точно с тази прическа е прекрасен, младее.
Дано по сценарий има развитие в образа му във Вина, защото съм сигурна, че ако историята позволи и му отпуснат малко юздите, може да имаме много емоционални моменти. Но не точно с Марта🙄

# 64
  • София
А защо да не изкаже мнение? Тя е пълноправен съдружник и член на обществото. Фактът, че е пренебрегвана от всички, не означава, че трябва да си "наляга парцала".
Има пълно право да има мнение, особено, когато мъжът и не обсъжда стратегиите си с нея.

# 65
Защото нейното мнение е породено от реваншизъм, от желание за отмъщение, да им натрие носовете на Елина и баща й, да не стане тяхното и куп подобни. Разочарована жена, която става язвителна.
Нищо общо няма мнението й с факта, че е член на общността.

# 66
  • Бургас
А защо да не изкаже мнение?
Проблемът не е в изказването на мнение, а в липсата на адекватност и зрялост в държанието й.Като цяло. В първи сезон се държеше с местните хора като с втора ръка аборигени. Без доказателства искаше да подлага на детектор на лъжата персонала при кражбата на техника. Тръгна си сърдита за САЩ - имала нужда от дистанция, почти му затваряше телефона на Филип, после изневиделица се завърна лъчезарна и влюбена, все едно не е имало разрив.... Реши, че в една, две книги ще стане разбирач винар. Нападна и обвини Елина за ИТ, без доказателства, приписвайки й собствената си отмъстителност... Забрави колко помогна Елина  дори след напускането. Непрекъснато предприема важни стъпки за бизнеса през главата на Филип. Тя и за къщата в града не го пита... Въобще никакво уважение не виждам ... Та така, не е особено "възрастно" поведението й.

# 67
Чудесно резюмирано.

# 68
Като цяло Марта ми идва малко биполярна.  😄

Значи като се чудих как ли ще я изтикат сценаристите, че да могат да съберат Филип с Елина ми мина един сценарий. Марта разбира за техните любовни преживявания и прави аборт, за да накаже Филип. 🤭 Звучи много грозно, но аз лично мога да си представя подобна постъпка от страна на Марта. 😜
При всички положения предполагам, че ще разбере от някого за Елина и Филип.

# 69
Ами то си е време,само тя не знае.Кога мислят да и "кажат",той сезона свърши.

# 70
Марта до каква степен знае/познава Бончев и неговата политическа кариера? Мисля, че тя не го познава така както Филип, а самия Филип не обсъжда с нея много неща, тя остава в неведение, а иска да действа в полза на семейния бизнес... И се появява мазния и обигран Харизанов, обръща й внимание, дава й някаква информация и тя "клъвва"... Но сгреши като скри от Филип за срещата им с Харизанов. Трябваше да му сподели, тя не познава и Харизанов и наивно реши да се "перчи".

# 71
  • Бургас
Леле, Морско синьо, взе ми думите  изпод клавиатурата...😘  преди малко мислех да пиша че Марта ми се струва биполярна и с когнитивен дисонанс, но си замълчах...да не прозвуча злобно. Но явно не го мисля само аз.

# 72
Горката Марта, нали, дето хабер няма от Бончев.
За един и същи човек ли говорим? За този, който в първи сезон доста подмолно и зад гърба на мъжа си ходи да сключва сделки с Бончев за продажбата на винарната, опитвайки се да го изнудва?

Милата тя, толкова невинна изглежда иначе.

# 73
Едно не може да се отрече, Зомбори е в страхотна форма!
За да му отлепя етикета обаче от миналата тема ми трябват още няколко изпълнения с такъв пауър. Лесно няма да стане, още повече, че и в черешката не беше много деен.
Марта сте я развили чудесно!
Да, каза, че няма тайни от мъжа си, но не му каза какво е надробила, нали?!

# 74
Горката Марта, нали, дето хабер няма от Бончев.
За един и същи човек ли говорим? За този, който в първи сезон доста подмолно и зад гърба на мъжа си ходи да сключва сделки с Бончев за продажбата на винарната, опитвайки се да го изнудва?

Милата тя, толкова невинна изглежда иначе.

Вярно, това съм го забравила. Време е да изгледам първи сезон...

Общи условия

Активация на акаунт