Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 46

• 47 950
  • 798
  •   1
Отговори
# 615
Това не е цена, на която би оферирала сериозна фирма. Да не бъркате понятията?
Че съм нова и зелена, така е, но пък толкова да объркам Simple Smile
Не коментирам дали фирмата е сериозна или не, просто това ми бе дадено...
Продължавам търсенето, благодаря на всички!

# 616
    Здравейте!

Предстои ни строителство на къща(двуетажна 140кв.м.) и в момента сме в етап проектиране.

Някой има ли мнение или опит с къща с плосък покрив?

Ще бъдем много благодарни за всякакви отзиви и съвети!

Ето някои от аспектите, които ни интересуват:

- Предимства и недостатъци на плоските покриви:

Енергийна ефективност
    Хидроизолация
    Възможност за използване на покривната площ
    Поддръжка
    Естетика

- Конкретни решения за плоски покриви:
    Видове конструкции
Материали за хидроизолация
Дренажни системи
Топлоизолация[/list]

- Личен опит:
    Сблъсквали ли сте се с проблеми при експлоатацията на къща с плосък покрив?
    Бихте ли препоръчали този тип покрив?

Ще се радваме да чуем вашите мнения![

И разбира се, като цена дали е по евтино спрямо скатен покрив?

Благодаря предварително

# 617
  • София/Варна
За естетиката е въпрос на вкус и стил на къщата.
Предимството е, че може да е използваем.
Цената на качествен плосък покрив е подобна на скатния покрив, ако мислите да правите плосък, само защото е по-евтино, недейте.

# 618
Използваем плосък покрив е сложно нещо - трябва стълбището ви да излиза отгоре и покритието да е декинг. Предимството на скатния покрив е, че не влиза в жилищната площ, а може да е използваем.

Основният проблем на плоския покрив е замръзване на отводнителните отвори отгоре  и съответно получаването на локви отгоре. Това се решава като се добави размразяване около тях и се почистват решетките регулярно. Има много блокове с плоски покриви и не е чак такъв проблем. Всичко зависи от наклоните и изпълнението.

# 619
За мен плоския покрив е реално неизползваем ако няма поне навес над него, иначе ще се изпържиш. Това улеснява и задачата с отводняванията.

# 620
Няма нищо лошо в плоския покрив. Голяма част от съвременната архитектура го изисква за да "звучи" модерно. Правилно изпълнен, няма недостатъци в сравнение със скатния и може да се използва при необходимост. За къщи обикновено не е нужно, освен ако няма някаква невероятна гледка. Трянва да се обърне внимание на отводняването, тъй като воронките и местата на разпробиване са слабите му места. Ако решите да се спрете на плосък такъв, най-ефективна е системата на обърнатия топъл покрив. Обикновено излиза по-евтино защото се спестява дървената конструкция на скатния.

# 621
Някой дали  може да ме консултира срещу заплащане, какви са условията да получа разрешение за строеж на гараж само със становище от конструктор?
Герудния, Желе, някой друг?

# 622
Имотът трябва да е в регулация. Гаражът да отговаря на изискванията за допълващо застрояване по ЗУТ. Трябва да влезете  в рамките на застроителните линии и устройствените показатели на имота. Нужен ви е архитект и конструктор, ако е на граница и геодезист и нотариално заверено съгласие от съседа.

# 623
Имаме съгласие от съседа, имаме и виза. Заради съгласието, застроителните линии са до оградата на съседите.
Не мога да разбера защо ми е нужен архитект. До колко знам имаше някакви изменения в закона и гараж можеше да се прави само с конструктивно становище.
Искам някой срещу зплащане да ми разясни какво точно ми трябва.
Архитекта на къщата, каза, че не й се занмимава с такива неща и директно ме отряза, макар да бяхме говорили, че когато имаме съгласие на съседите искаме и това да се проектира.

# 624
  • София/Варна
изпрати ми визата да погледна и каквото мога ще ти съдействам

# 625
Плосък покрив = неизбежен теч.

# 626
Мисля, че отговорих какво ви трябва. Архитектът е нужен за изготвяне на ситуационна скица и да ви преведе през премеждията на ЗУТ.

# 627
  • София/Варна
А какви са толкова премеждията на ЗУТ-а за допълващо застрояване.

# 628
Зависи от конкретиката, за всеки обект е индивидуално. Не може да се обобщи с две изречения. Архитектът носи отговорност с печата си върху ситуационната скица, така както вие носите отговорност за проектното решение по конструкцията.

# 629
  • София/Варна
Имаш виза с конкретно петно, какво точно спесифично има. 5 размера и ЗП.
Не подценявам труда Ви, в ЗУТ-а наистина има много премеждия, но конкретно за допълващо по чл.147 при условие , че имаш виза, не виждам какво би могъл архитект да направи.

Общи условия

Активация на акаунт