Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 46

• 45 737
  • 798
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Акт 14 върви заедно с този протокол, издават се едновременно. Сканирате ги и ги подавате с ел. подпис на https://egov.bg ако не искате да се разправяте със служители в това горещо време. Внимавайте само, че понякога в кметствата бъркат Акт 14  с Акт 16 (Разрешението за пускане в експлоатация) и започват да начисляват местните данъци незабавно. Имате два месеца срок от датата на акта. В някои общини искат обаче къщата да е нанесена в Кадастъра преди тази декларация и тогава е почти невъзможно да спазите този срок.
В софийска община този протокол по чл. 181 струва "скромните" 500 лв. и без него отказват да ти приемат данъчна декларация за регистриране на сградата.

# 676
А този протокол от строителния надзор ли се издава или от общината ?

# 677
А този протокол от строителния надзор ли се издава или от общината ?
От Общината ...

# 678
За да ми го издадат този протокол по чл.181 ,какво трябва да представя ,само акт 14 ли?

# 679
  • София
За да ми го издадат този протокол по чл.181 ,какво трябва да представя ,само акт 14 ли?
Това искат в София:
Заявление
Документ за собственост
Разрешение за строеж
Акт образец 14
Одобрени проекти по част архитектура
Акт обр. 2 за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа с нанесени коти

Ако имате и акт 15 и им го занесете, би следвало и него да впишат чисто формално.

# 680
# 681
Благодаря  ви отново,това трябва да се случи в местни данъци и такси към съответната община нали, вижда ми се страшно пак.

# 682
  • София
Поне при нас, протоколът се издава от техническата администрация и след като го вземеш отиваш с него в местни данъци и такси.
Забравих да пиша, че ни искаха и снимков материал. Направихме 4 снимки на сградата, напечатахме ги на един лист А4, даже не бяха цветни. Никой не идва на място да удостоверява каквото и да било.

# 683
Благодаря, после ще споделя как е в нашия район .

# 684
  • Русе
Преди месец потърсих геодезист ( идвал е и преди при нас, за нанасянето в кадастъра). Сега искаме да ни определи границите на имота понеже ще строим ограда изцяло в нашата част. Та след като цял месец си чаках търпеливо, днес вече търпението ми се поизчерпа и го потърсих да напомня за себе си и нашата ограда. При което той ми каза че сега при тия температури не се правят геодезични замервания. Запознат ли е някой това така ли е наистина ?

# 685
  • София
Преди месец потърсих геодезист ( идвал е и преди при нас, за нанасянето в кадастъра). Сега искаме да ни определи границите на имота понеже ще строим ограда изцяло в нашата част. Та след като цял месец си чаках търпеливо, днес вече търпението ми се поизчерпа и го потърсих да напомня за себе си и нашата ограда. При което той ми каза че сега при тия температури не се правят геодезични замервания. Запознат ли е някой това така ли е наистина ?

Няма логика в подобно твърдение.
Замерването спокойно може да се извърши и сутрин.
За кое населено място става въпрос?

# 686
  • Русе

Няма логика в подобно твърдение.
Замерването спокойно може да се извърши и сутрин.
За кое населено място става въпрос?

Село до Русе

# 687
  • Пазарджик
Потърсете друг геодезист.

# 688
  • София
За София бих предлажила геодезист,затова попитах.
Но,за съжаление,няма да мога да помогна за този район.

# 689
  • Русе
Да, благодаря, ще потърся. Имах съмнения че ме мотае, но понеже не съм на ти с геодезията ,не бях сигурна дали наистина не е така. Покрай тоя строеж съм изумена на колко хора НЕ им трябват пари, защото тоя далеч не е първия на който едва ли не му се молиш “ ела да вземеш едни пари”

Общи условия

Активация на акаунт