Красиви и след брака и детето

• 28 704
  • 709
  •   1
Отговори
# 105
Като гледам мои приятелки с бебета (даже с близнаци), въпрос на организация и на навици е. Има нещо вярно, че първо човек си създава навиците, след това навиците създават него. Вярно, помагат им мъжете им доста, но никоя не се е занемарила. Въпрос е и на личен пример за вече порасналите деца, както се спомена по-назад в темата. Най-добре се възпитава едно дете не с голи думи, а с личен пример. Не е случайно, че мъжете често казват "искаш ли да разбереш дали бъдещата ти жена ще се запусне с грижите за себе си с годините, погледни майка й и ще разбереш".

# 106
  • Terra incognita
Никога не ми се е налагало да се контя и гримирам заради....мъжа ми. Правя го единствено и само заради себе си, за да се чувствам аз добре. Разбира се има дни, в които далеч не ти е до това и на преден план са други по- важни неща.
Смятам, че ако една жена едва ли не се чувства принудена да се конти заради мъжа си, то тази връзка е твърде повърхностна и е въпрос на време да се разклати.
За протокола- имам две деца, нямам помощ, старая се да изглеждам добре- с оправена коса, лек грим, парфюм, не излизам навън по анцузи и спортни клинове.

# 107
  • France
Зависи, ако са 1-2. След повече на брой осъзнаваш, че си зависи от теб и това дали детето става част от семейството или семейството съществува единствено с цел да обслужва бебето.
Явно трябва да имаш поне 5 деца за това прозрение, защото аз с 2, близките с 3 и дори с 4 смятат, че си зависи от бебето.

# 108
  • София
Аз на второто (първите 2 са породени) се усетих, че, когато аз съм добре, бебето ми също е добре. Ако се старая нон-стоп то/те да са добре, в един момент аз ще стана зле и после започва принципът на снежната топка в действие.

# 109
Точно така е - за да са добре децата, трябва майката да е със задоволени потребности, независимо какви са те. Центрирането на децата и поставянето им на върха на семейната пирамида/йерархия има лоши последствия за в бъдеще.

# 110
  • France
Моят Монсти (прякорът му не е случаен) започна да е "добре", когато му мина рефлукса. А аз почнах да съм добре около 2 месеца по-късно.

# 111
Не се старая да съм интересна на мъжа ми. По-скоро на него би му писнало от моите сто хиляди занимания. Чисто и просто аз съм хиперактивна и винаги съм правила по няколко неща наведнъж. Никога не съм ходила само на работа, винаги имам още няколко неща, които правя паралелно. Все нещо ново уча, развивам хобита, чета доста книги на годишна база и гледам доста кино, имам си някои арт проекти и т.н.
Напълно попадам в клишето - Зад всяка успешна жена, стои един каталясал от глупостите й мъж Simple Smile

# 112
  • Далечният изток
И друг път съм го срещала това - да сме интересни и да забавляваме мъжете си... И от това по-голяма глупост не съм срещала. Нито съм му аниматор, нито актриса, нито циркаджийка. Щом ме е харесал в някакъв момент и е пожелал да бъде с мен, значи съм му достатъчно интересна, за да се налага след време да правя някакви специални усилия за това.

# 113
Кога да сме интересни??? Като не сме спали, имаме ревящо бебе с никнещи зъби, което сме се опитвали да нахраним един час и то е оплюло цялата кухня докато се борим да му напъхаме лъжицата ... И през това време си мисля "оле как да съм забавна за мъжа ми довечера" мдааа сигурно... Пък ако някой мъж го очаква това . ..  бих му връчила бебето за две-три денонощия и после ше искам да ми е забавен и весел и интересен.
Благодаря на теб и Сигма за постовете. На Филомена - също.

Че вече взех да се чувствам като в друга вселена.

Кротко бебе, което където го оставиш - там го намираш, особено в първите 1-2 месеца, когато основно спи, е едно.
Дете на годинка, например, което бърника навсякъде и се опитва да се претрепе и не трябва да остава повече от 2 минути само, се гледа по съвсем различен начин.
На първото дете майката може и книги да чете, и прически да си прави.
На второто майката може и зъбите да не успява да си измие като хората.

Ради, прегръщам те. Още малко, пускай малкото на ясла, и ще дишаш по-спокойно Hug

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:14 от Рошличката

# 114
  • София
Това, което "правя", за да съм "интересна на мъжа си" е да съм личност, със собствени интереси, хобита, мнение. Обикновено жените, чийто свят се върти около мъжа и нуждите му, или които здраво застъпват ролята на обслужващ персонал, независимо негов или на детето, стават безинтересни, защото се обезличават, спират да са жени и личности. Грижата за себе си е на първо място, от там другите неща се нареждат сами. И разбира се, на когото си му интересна, ще си му интересна, ако на някой не си - и да се разчекнеш, пак няма да пожънеш (дълготраен) успех.

# 115
След стереотипите за поддържаните жени като патологични комплексарки, сега пък повърхностни или безинтересни личности били..

Едни от най-интересните личности и интелигентни жени, които познавам, са такива нагласени и направени куклички, че само им играе в тяхна полза да ги подценяват на база външен вид. Да се съди за човека на база външен вид (в която и да е посока), както и кой държи на него или не, е повърхностно за мен.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 13:46 от Анонимен

# 116
  • France
Пак зависи какво намираме под поддържаност.

# 117
Тоя мъж само гримирани жени ли харесва и има ли любима прическа или жената поне има избор за това?

# 118
Нагласени го разбирам с облекло, макиаж и козметика,  а направени - с процедури и операции, нали така?  Да уточним терминологията щом минаваме в сферата на интелекта Simple Smile

# 119
Тука съм за коментарите, че стана много забавно. Абе наистина ли има жени, които смятат, че мъжете харесват жена заради грим и прическа? И че се впечатляват от маникюр? Не говоря за изпочупени и мръсни нокти.

И направо ме убивате с "лек грим", състоящ се от пудра, спирала, сенки и червило. Иначе всички са неземно естествено красиви, интересни и природата ги е дарила с финансови средства, за да си купуват скъпа козметика и да смятат, че това е в основата на хубавата външност?

Аз като родих, освен петната от кърма, бавно прибиращия се корем, белегът от операция (направо страшен беше като го погледнеш), се сдобих с липса на желязо и кой знае още какво, че ноктите на краката ми се възпаляваха и се нуждаеха от лечение, то остава и да се тревожа дали без педикюр и маникюр няма да отблъсна мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт