Красиви и след брака и детето

• 28 692
  • 709
  •   1
Отговори
# 90
и изобщо си създавах усещане за нормалност

Това изречение ми направи голямо впечатление и затова ще развия върху него тезата си. Когато момичето или жената има навици и рутина, които и носят усещане за нормалност, всяко отстъпление от тези навици предизвиква дискомфорт и неприятно усещане, че е в екстремен режим на оцеляване, че нещо се е "счупило", че е трудно и различно. Това създава безпокойство. Затова е добре човек да запазва навиците си, макар и леко модифицирани. Например, да си поскъси косата или направо да си направи забавна къса прическа. Полезно и за косата, да се възстанови след бремеността, и лесно за поддръжка. Дългата коса изисква повече грижи и време, затова къс вариант е по-добро решение от коса с омазнени корени (или суха с пърхот), вързана на опашка или омотана на някакъв кок. Същото с облеклото - вариантите не са само секси дрешки с високи токчета, срещу развлечена тениска с клин или долнище на анцуг. При изборът, който има в момента, няма абсолютно никакъв проблем човек да е облечен едновременно удобно и елегантно. За чисто и цветно е ясно от самосебе си.
За мен е по-скоро въпрос на мисловна нагласа. Дали жената "намества" новия член на семейството, така че той да заеме своето място в него с минимални промени, или го поставя в центъра и завърта цялата вселена около него. Никога не съм разбирала склонността към "мъченичество" - о, горката аз, толкова съм отдадена на бебето, че нямам време да се изкъпя. Тия деца имат и бащи все пак. И денонощието има 24 часа. И не е нужно къщата да е като за снимки на Вог. Ако преди бебето е чистено един път в седмицата, с бебето може да е два пъти, а не всеки ден. Ако преди бебето е имало по една манджа за възрастните, след бебето не е нужно да има петстепенно меню. 80% от "претоварването" идва от напълно излишния стремеж към някакво фалшиво "съвършенство", което не само не се постига, но се изпускат и много други основни неща междувременно.
Подреждане на приоритетите, добра организация, и запазване на усещането за нормалност - това  е моят съвет и рецепта.
Да, това имах и аз предвид - животът ми след бебето продължи по същия начин с лека модификация, че не ходя на работа в момента, но пък минавам друго професионално обучение.

Обичам детето си, но то е част от нашата семейна система, която е йерархична, а не "бебецентристка". Нямам никакво желание да бъда майка-героиня, която по цял ден разнася на ръце и стерилизира по три пъти всеки сантиментър. Явно имам късмет с бебе, което е спокойно и мъж, който го гледа цял ден, за да отида на спорт, виждане с приятели, фризьор и който няма против да става няколко пъти седмично за нощните хранения, за да се наспя. Просто бебето явно не е случило на родители, които да се въртят на пета около него, какво да се прави.

# 91
Когато тъкмо беше роден малкия ,често бях наповръщана или наакана ,но това не значи ,че съм седяла цял ден с акото и повръщаното,но мисълта ми е ,че наистина се случва да сме покрити с ако 😬

# 92
  • France
Да... и стигнахме до прозрението, че си зависи от бебето Blush

# 93
Лайк смоук, детето ти е на няколко месеца, доколкото разбрах. Голям залък лапни, голяма дума не казвай. Blush

# 94
  • София

Зависи, ако са 1-2. След повече на брой осъзнаваш, че си зависи от теб и това дали детето става част от семейството или семейството съществува единствено с цел да обслужва бебето.

# 95
А аз искам да ви попитам друго - говорите как се поддържате с гримчета, спорт и козметика т.е. на ниво външност. А как се поддържате да сте все още интересна и забавна за съпруга си? Защо се говори предимно за външното, като него спират да го забелязват мъжете след 3-тата година според психолозите?

Интересна жена не се изчерпва с "добре изглеждаща. Да не кажа даже, че външният вид не е сред водещите параметри дори... Какво правите за това да сте интересна на съпруга си, а и не само ...

# 96
Когато тъкмо беше роден малкия ,често бях наповръщана или наакана ,но това не значи ,че съм седяла цял ден с акото и повръщаното,но мисълта ми е ,че наистина се случва да сме покрити с ако 😬

И отиваш и го махаш, айде голяма работа. Защо въобще се прави на въпрос не разбирам. Никой не седи покрит с ако и повръщано.

# 97
Не съм чела отговорите, може и да се повтарям. Трябва да го правиш заради себе си, не заради някой друг. За собствено самочувствие.

# 98
Кога да сме интересни??? Като не сме спали, имаме ревящо бебе с никнещи зъби, което сме се опитвали да нахраним един час и то е оплюло цялата кухня докато се борим да му напъхаме лъжицата ... И през това време си мисля "оле как да съм забавна за мъжа ми довечера" мдааа сигурно... Пък ако някой мъж го очаква това . ..  бих му връчила бебето за две-три денонощия и после ше искам да ми е забавен и весел и интересен.

# 99
  • София

Зависи, ако са 1-2. След повече на брой осъзнаваш, че си зависи от теб и това дали детето става част от семейството или семейството съществува единствено с цел да обслужва бебето.
Фивър, имаше период, в който се усетих, че правя точно това (поправих се де Smiley ), но дори тогава нямам спомен да съм излизала без някакъв грим. За мен това беше част от нормалността -- зъби, душ, лице... Но готвенето не ми е било приоритет и не ми е сила, не съм считала за необходимо да чистя повече вкъщи от преди детето...

# 100
Раздадохте ли медалите вече?

# 101
Аз очаквах мъжа ми да дойде и да ме разнообрази и забавлява,  ако трябваше и на интересна да се правя, сигурно щях да избягам.

Всъщнот момичетата са съвсем прави - основата на добрия външен вид е здравето, а на здравето - добрият сън. Следователно, вместо да ставаш един час по рано за прическа и грим, този един час вземи си поспи, авторке. заспи ли бебето - лягай и ти, вместо да се изтощаваш още с тунинг... Никакъв грим не може да скрие сенки под очите и пориви за прозяване Simple Smile

# 102
  • София
Ами аз гледах телевизия с него и научих много неща, които са му интересни на него. Коли, марки, поправки, ремонти, музика, спортни теми и още много....
Но просто така ми идва отвътре. Правя го за собствено удоволствие и развитие, а не специално за да съм забавен събеседник.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 10:32 от Rockstar

# 103
  • София
... А как се поддържате да сте все още интересна и забавна за съпруга си?  ... 

Това не го разбирам, честно.
Аз не съм шут, за да го забавлявам. Ние сме партньори. Просто общуваме. Имаме разни общи хобита, общи интереси. Не е нужно да се готвя като за изпит, че да му поддържам интереса.

За съня е вярно. Но сън в комбинация със спорт, разходка на чист въздух и хубава козметика (не тонове грим, а качествена бяла козметика, която в една добра рутина отнема максимум 2х15 мин. на ден + някоя маска, действаща докато майката и бебето спят през деня) прави чудеса.
Дори не си представям как сутрин ще си измия лицето и после няма да отделя едни 15 мин. за тоник, серум, крем, балсам и т.н. Така съм свикнала от 15-годишна и никое от 5-те ми деца не е било пречка за тези няколко само мои минути. Нито къщата ще се разпадне, без да тичам с парцала 24/7. Същото е и вечер.

# 104
На въпроса "как да съм интересна"-никога, дори в началото на връзката ни не съм се стремяла умишлено да съм интересна. Но като цяло, за себе си зная, че съм интересен и забавен човек(умря циганката... BlushJoy
)
Имам няколко хобита, винаги имам какво любопитно да разкажа. Участвам в литературни конкурси (къде успешно, къде не) и си правим у дома разни смешки преди резултата, свързани с очакваното развитие. За празници си правим изненадващи и нетипични поздравления. Наскоро съчиних разни неща, лично моя измислица за 18 рожден ден на сина ми, като изненадата включваше нещо написано и нещо измсйсторено от мен. Детето не беше вкъщи, а мъжът ми умишлено не влезе в стаята, като каза, че иска да му е интересно.И наистина беше.
С приятели на почивка често измисляме за всички забавления. Например, веднъж ходихме по една екопътека, към прибирането синът ми направи интервю (майтапско) по моя идея, а после сглоби филм с подходяща музика. Аз пък бях подготвила "анкета" и раздадох грамоти, съпроводено с остроумни забележки, които се подеха от останалите. Невероятен хилеж беше, още го говорим.
За една годишнина мъжът ми нарисува уникална картина, зави я с платно, което беше свързал с лента, а лентата с лист, на който беше написал стихове.
Ох, то е неизчерпаемо, ако седна да споделям.
Говорим си също за филми, които гледаме(обикновено поотделно), някога ходихме заедно на театър, но той е разочарован  и не ходи вече.

Сега предстои бал на сина ми. Измислям разни неща, въз основа на това, което съм видяла в мрежата, отхвърлям кое е банално, кое е глуповато и кое-извор на оригинална идея. Така имам изненада за гостите и за мъжа ми(там не ми достигнаха компютърни умения, затова няма как да е изненада за сина, той помага), имам изненада и за сина ми и мъжа ми, въобще, много зареждащи са ми идеите.
На една Нова година по много интересен начин ми подари камера, ама е дълго за разказване.
Разбира се, животът не е само "песни и пляски", имали сме скръбни моменти, загубили сме родител, търчали сме по болници. Когато детето беше в 6клас,от работа се озовах с него в детско отделение. Две нощи спах на стола, с едни и същи дрехи, да мърлява, без възможност за баня. И като дойде мъжът ми да ни донесе разни неща, как да съм свежа и интересна.Самият той приличаше на призрак от притеснение. После, като се освободи ВИП стая, все едно попаднах в 5звезден хотел.
Но иначе, за 24г брак и около 10месеца преди това връзка, не сме имали скука, досада и неразбирателство, никога. Трагични моменти, болести, външни неприятности, служебни и училищни драми -да и то не малко.
Хайде, че обсебих темата,

Общи условия

Активация на акаунт