Красиви и след брака и детето

• 28 867
  • 709
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Точно заради това, човек трябва да угажда на себе си и на своята представа за "поддръжка".

# 406
Значи, ако някой си го прави за удоволствие, това е друга работа, хобитата на хората са различни, един изпитва удоволствие от едно, друг от друго. Виждам цял подфорум, в който хората си общуват, разменят, купуват, огромни индустрии работят и  хилядна армия си изкарва хляба с маникюр, гримиране, коафиране и подобрения по жените, те също трябва да живеят.

Просто казвам, че не бива да се поставя като някакво изискване и стандарт, който, ако не се спазва, направо си извън борда. В 99 процента от случаите спокойно  можеш да си живееш напълно щастливо и без да се "поддържаш". Нито ще забележи някой, нито ще побегне с писъци. А го казвам единствено, за да не си поставят младите майчета, като пусналата темата, още един товар на раменете напълно излишно, в борба за тиквения медал.

Ирисче, благодаря ти, че те има! Най-накрая да прочета някой, който мисли сходно с мен. Не разбирам защо момичетата, които НЯМАТ ВЪТРЕШНАТА ПОТРЕБНОСТ да полагат кой знае какви грижи за външния си вид, бяха заклеймени като смачкани, депресирани мърли, които вътрешно мразят себе си и нямат никакво себеуважение. Ми аз не мисля така. За някои хора е удоволствие да се мажат с кремове, да си сплитат плитчици и какво ли още не, а за други е задължение. И всеки е прав за себе си, всеки се чувства добре по различен начин. Всички приемаме за нормално, че някой обича ябълки, а другия обича портокали, а изпадаме в шок, че някой не може и да не полага "минималните" усилия, които полагаме ние за визията си. А всъщност минималното за един е ужасно много за друг.
Парадоксалното е, че аз самата работя в бизнеса с красотата. Грим слагам само по повод, а крем за лице като имам слагам, като ми свърши може и след 2-3 седмици да се сетя да си купя. Но това не ме прави по-малко професионалист. Постоянно прииждащите нови клиенти и растящите ми доходи го доказват. Никой не е влязъл в студиото ми и да е казал "Я, каква ненагримирана и ненафризирана жена(работата ми изисква да съм с вързана коса)¡ Я да се махам от тук!", напротив всеки идва заради професионализма ми. И ако утре започна да се правя на кукла от списание, но стана немарлива в работата си, то определено хората ще бъдат отблъснати. Но това няма да е от външния ми вид. Това важи с пълна сила и за личните отношения, дали в семейството, дали с приятелите. С една дума, лустрото на всяка цена не те определя като качествен, дисциплиниран и сериозен човек.
По-назад в коментарите някой бе споменал, че като родим и се занемарим и ще има теми "Мъжа ми си има друга". То щото на куклите никой не им изневерява...
Бъдете щастливи, момичета! Като ви се спортува, спортувайте. Като ви се спи, спете. Като искате да се мажете с кремове, мажете се. Правете това, което ВИЕ намирате за добре за себе си, но не се потрисайте от това, че някой не изпитва потребност да се маже с кремче, което отнема 2 минути.

# 407
  • София
Ами честно казано, за мен не всички процедури по "поддръжка" са удоволствие - примързява ме да си направя упражненията, не винаги ми се ходи няколко хиляди крачки на ден всеки ден, вместо да отделя някакво време за почистване на лице, кремчета, лосиончета, мога да го запълня с други, по-интересни ми занимания. Но пък резултатите, те вече ми харесват. Харесва ми като се видя в огледалото да съм свежа и да младея, харесва ми частите ми да са си на мястото и стегнати, харесва ми да хвърча напред назад без да се задъхвам, да се чувствам здрава и силна. Човек да не иска за нищо да положи елементарни усилия, не е извинение. Особено пък ако иска някакъв резултат. Ако не го интересува такъв - това вече си е негов избор.

# 408
  • София
Ами честно казано, за мен не всички процедури по "поддръжка" са удоволствие - примързява ме да си направя упражненията, не винаги ми се ходи няколко хиляди крачки на ден всеки ден, вместо да отделя някакво време за почистване на лице, кремчета, лосиончета, мога да го запълня с други, по-интересни ми занимания. Но пък резултатите, те вече ми харесват. Харесва ми като се видя в огледалото да съм свежа и да младея, харесва ми частите ми да са си на мястото и стегнати, харесва ми да хвърча напред назад без да се задъхвам, да се чувствам здрава и силна. Човек да не иска за нищо да положи елементарни усилия, не е извинение. Особено пък ако иска някакъв резултат. Ако не го интересува такъв - това вече си е негов избор.

Оооо, и за мен. Но резултатът е удоволствие, а липсата му би била сериозно неудоволствие, та...

# 409
Да, но ако те срещне някой, който под поддрържано тяло разбира изразени мускули, преса и грим т.н., пак ще каже, че си неподдържана Simple Smile

Скрит текст:
Въпреки страха ми от кучета, всеки ден ходя по 1 час пеша. Отделно всеки ден правя упражнения, съобразени със здравословен проблем. Внимавам и как се храня. Но забавяне на диагноза по вина на лекарите ме докара до лошо положение. След лечението разликата е видима (за хората, които са ме виждали в най-тежкото ми положение). И всичко е благодарение на 2 хапчета, защото и преди правех горните неща, които зависят от мен.
Обаче по улиците не ходя с табела, на която обяснявам всичко това и със сигурност много си мислят "Защо не прави нищо за себе си?". Ами, ок, аз се чувствам перфектно в кожата си.
След малко излизам, затваряйте очите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 410
За мен проблем, е ако някой ми се бърка и ми казва да си сложа червило например. Навлизането в личното ми пространство ме побърква. И да, има такива хора, на мен съседка си позволяваше да ми дава наклон в живота. Или настояването, че нищо не ми коства да си сложа ББ крем, например. Ей тия неща ме дразнят. Все по-малко ми пука, обаче от очакванията и желанията на околните.
Мързяло го било някой, да прави нещо си, ми нека го мързи. Първо няма как да знаеш мързел ли е, болест ли е, второ, на никой не му влиза в работата. Стига разбира се да не са колеги, и да рефлектира върху работота.

# 411
  • София
Скрит текст:
За мен проблем, е ако някой ми се бърка и ми казва да си сложа червило например.
Навлизането в личното ми пространство ме побърква.
Скрит текст:
И да, има такива хора, на мен съседка си позволяваше да ми дава наклон в живота. Или настояването, че нищо не ми коства да си сложа ББ крем, например. Ей тия неща ме дразнят. Все по-малко ми пука, обаче от очакванията и желанията на околните.
Мързяло го било някой, да прави нещо си, ми нека го мързи. Първо няма как да знаеш мързел ли е, болест ли е, второ, на никой не му влиза в работата. Стига разбира се да не са колеги, и да рефлектира върху работота.

О, това е много дразнещо, до. Независимо в каква посока е. Аз може да имам мнение, но да имам мнение и да се опитвам да го налагам са две различни неща. На първото имам пълно право, второто е прекрачване на граница.

# 412
  • София
Да, но ако те срещне някой, който под поддрържано тяло разбира изразени мускули, преса и грим т.н., пак ще каже, че си неподдържана Simple Smile

О, със сигурност. Аз като цяло съм доста умерена и съм сигурна, че много хора няма да са впечатлени от това, което правя. Затова и казвам, човек е хубаво да намери своя баланс и да е удовлетворен. Да угодиш на всички останали е невъзможно.

# 413
Ма защо да си нямаме мнение? Ето, аз си казах мнението (с личен опит и прочетени материали от специалисти) за прекаленото натрупване на бяла и декоративна козметика, и за дължината на неподдържаните коси, и бих си казала мнението, че вече (почти) всяка продавачка ходи с изрисувани нокти с гел-лак, което пък в средите, в които се движа, не се приема много добре. Но и пълната липса на грижа пак няма да се приеме добре. Няма да тръгна да го натяквам на някого, освен на близка приятелка. Но си имам мнение, че жената с малко дете, която виждам дни наред с мърлява коса и дълги нокти, видели някога "маникюр" на детската площадка, си е неподдържана, пък колкото иска да се оправдава с детето. Но едва ли някое от описаните е причина за изневяра.

"Намерих си любовница, защото жена ми не си слага грим както преди."

"Вече не искам мъжа си, понеже е минал 30 и му личи."

# 414
Аз също харесах поста на Руми и съм съгласна с менталната й нагласа, както и на другите потребители, харесали поста й. Да цитирам Вазов всичко "се крие в твоята Воля и е в умствената ти настройка."

Защо толкова се впечатляват хората от чуждото мнение и опити за даване на уклон (в случая за поддръжка, червило и т.н.) никога не съм разбирала, няма и да разбера сигурно. Същите тези хора вие бихте ли ги попитали за съвет? Ако отговорът е не и те ви дават непоискани такива, тогава просто не се обръща внимание на критиката. Съдещи и критикуващи хора винаги ще има – умният човек не се дразни, а просто игнорира – поне това е моята философия.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 14:55 от Анонимен

# 415
  • France
E, дядо Вазов не е пример за блестящ личен живот, така че му е простено.
За мен е важно да напомня, че тези песни за менталната настройка могат да бъдат токсични. И да се надъхвате няма как да излъжете вътрешния си глас. Най много да го заглушите, което ще е много жалко.

# 416
Менталната настройка има голямо значение. Две приятелки с деца имам - едната даже с много, много трудна и проблемна бременност. Пращала ми е снимки след раждането - на леличка приличаше, а е под 30. Стегна се момичето. Правеше си 10к крачки на ден, даже и като се въртеше в кръг с дневната, излизаше всеки ден на разходка в парка, да, с гланц и руж (за насторение), правеше си редовно pilates, йогата (като противовес на следродилна депресия, доста помага). Упражнения за диастаза. Отслабна бавно за около година - едно на ръка да е устойчиво и да няма йо-йо ефект, друго - за да избегне стрии. По време на бременността се мажеше превантивно с  масло също с тази цел. Възстанови се от раждането, гледа си детето, то е кротичко като характер, като нея. Та, който иска и има желание, намира начин да се възстанови и след най-тежка бременност, не си търси оправдание, до характер и ментална настройка е.

# 417
  • France
Това не е ментална настройка, а мотивация и дисциплина. Да не бъркаме понятията, българският език е достатъчно богат за да правим разлика.

# 418
Така де, с кротичко дете и баба знае. Аз съм имала и от двата чешита, и много добре правя разликата. Второто не го усетих и имах време и желание за всичко. С първото не беше така. Чак след като стана на 3 се появи светлина в тунела. Хем тогава, тъкмо се беше родила девойката. И пак беше по-лесно, от колкото първата година само с него.

# 419
Ами това е генът, който си е кротичък и благ като характер, обикновено и децата му са такива. Това съм го забелязала и при другата ми приятелка с дете, и тя няма проблеми с детето си (извън, нали, нормалните с бебе).

Общи условия

Активация на акаунт