Красиви и след брака и детето

• 29 453
  • 709
  •   1
Отговори
# 195
Едно от нещата, които малко ме дразнят при приятеля ми, е че не му се занимава със спорт.

Аз в момента много си го харесвам, но си признавам, че ако направи плочки още повече ще го харесвам

Stuck Out Tongue Winking Eye

Разбира се, любовта е да си обичаш човека и да напълнее, и да има лоши периоди.

Но не мога да си кривя душата, много уважавам мъже, които спортуват.

# 196
  • София
И аз.

# 197
Мисля, че всеки иска да бъде харесван. Такава е човешката природа. За мен добрият външен вид е повече от измити зъби и изрязани нокти.

# 198
Разбира се, че освен за себе си, се стремим да изглеждаме добре и за другите.
-когато се отива на интервю за работа, съобразяваме как биха ни харесали избиращите в контекста на конкретната длъжност.
-когато се гласим за сватба, независимо от "ролята" ни, се стремим да се впишем красиво в общата визия на събитоето
-абитуриентки, както и родствениците им се надпреварват да пускат снимки в dir. заради всеобщите адмирации. И заради очакването че другите ни намират за най-красивата.
-в не един подфорум тук върви надпревара "вижте ми роклята, вижте ми шапката, вижте ми маникюра", няма лошо, но ако го правим само за себе си, едва ли бихме имали подтик за себе доказване.
Да, в масовия случай правим всичко за себе си. Но е приятно да те отразят и околните.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 21:36 от Светкавица

# 199
Е, тва за плочките, все едно някой да каже: "Много си харесвам приятелката, но ако сложи силикон, още повече ще я харесвам! Много си падам по жени с големи...!" Grinning

# 200
  • София/Севлиево
Е, тва за плочките, все едно някой да каже: "Много си харесвам приятелката, но ако сложи силикон, още повече ще я харесвам! Много си падам по жени с големи...!" Grinning
А,има и такива мъже... Съвсем скоро в една ФБ група ми излезе клип с един,дето споделя че играе лотарията Евро милиони и ако спечели щял да плати на 1000 българки операция за уголемяване на бюста, защото харесвал жени с големи гърди...
Аз пък не харесвам с плочки и мускули,нито с провиснали шкембе,нито твърде слаби и високи...Единственият компромис, който направих е,че си взех плешив мъж,ама то хората казват,че на "умна глава коса не стои" ,а той е невероятно умен...
И има и бебета-еднорози,а някои сме късметлийки и двата пъти да ни се паднат(даже малкия и колики нямаше,нито разбрах кога му избиха зъби,абе душица)...

# 201
Аз мисля, че човек трябва да се поддържа за себе си. Дали имаш мъж, жена, дете, деца, брак или не, няма значение. Говоря и за мъжете и за жените. Също съм на мнение, че всеки трябва да се чувства добре в кожата си, защото когато човек се чувства добре, той също и изглежда добре без кой знае каква поддръжка (това го казвам, понеже съм го виждала с очите си и точно към това се стремя).

# 202
А мъжът ми често коментира, че съм се гласяла за навън, за работа, за среща с приятелки, а за него не.. което не е вярно, защото аз винаги слагам спирала, пудра и гланц, дори и като съм с него. Обаче той не го забелязва това като съм с него, а като ще излизам без него. Едва ли не, контя се заради друг. Уж на шега го казва, ама добре, че е шегата да си кажем истината.. доста ме дразни това, честно казано. Той като ходи на работа с ризка и спретнат, аз нищо не казвам, защото и нищо не мисля по въпроса..

# 203
Да не ми завиждате, бебето ми често кротуваше само в количка навън. Имаше дълъг период, когато дневното му почиване и спане беше само в количка и по-кратък период, когато и нощем понякога се налагаше да го приспивам в количката. Буденето на час, на два, на 45 минути и дългото нощно хранене няма да ги броя... Затова бих могла да го заведа за час да поседи и на фризьор, и на служебна среща съм го водила, макар че там вече беше по-голям и половината време ми се извива в ръцете.

# 204
А, няма проблем, моята ревла вече е на 8 г. и самата тя иска да ходи на фризьор или както го казва тя, чула от ютюб "в салон за красота". Joy Времената се менят.

# 205
...Също вчера се разминах с една жена на улицата - трепач, към 40те, със страхотен грим, прическа, пола, тренчкоут, токове, много стилна, адски женствена. На мен, че съм жена, ми направи страхотно впечатление и си казах "уау", а мъжете не знам как са се чувствали. Колкото и повърхностни и суетни да са тези неща, все пак народът неслучайно е казал "по дрехите посрещат, по ума изпращат".
Ако тя има нужда от чуждото възхищение, ок. Но иначе какво значение има? Мен, например, никога не ме е интересувало какво мислят околните за мен и дрехите ми. От малка, чисто визуално, не харесвам по-официален тип дрехи, токове и т.н. Мъже с костюми също не Simple Smile Много спорове сме водили с майка ми, която винаги е била с елегантен стил. Бях фен на грънджа, в по-зряла възртаст минах към по-спортни, удобни дрехи.
Но уважавам обществените нагласи. Избягвам професиите и събитията, които налагат определен дрескод, вероятно затова не срещам проблеми в общуването. Не съм имала и проблем с мъжете.

За мен поддържан значи човек с нормална хигиена, чисти дрехи, нокти и обувки. А какъв стип предпочита, маратонки или токчета, ризи или тениски, панталон или дънки, това си е личен избор, нито ме впечатлява, нито го съдя.

Не знам вече каква й е била мотивацията Simple Smile може така женствено да се облича всеки ден, може повод да е имала. Дали да буди възхищение или да се харесва тя сама в кожата си, да се чувства по-добре, по-уверена (предпочитаните от нас дрехи често ни дават самочувствие), както се спомена по-назад, тя си знае. На мен ми направи прясно и голямо впечатление, защото аз харесвам класическия женски елегантен стил, но то е въпрос на предпочитание (без едно да трябва да бъде по-добро от друго). Хора, които предпочитат друг стил или не държат на някакъв определен стил и на дрехи изобщо сигурно ще я забележат, но надали ще я отразят много.

Аз по-скоро коментирах, че искаме или не искаме външният ни вид и дрехите въздействат на околните несъзнателно и могат да оставят както положително впечатление и желание за комуникация, така и не толкова.

# 206
Повечето жени са толкова суетни, че никак не го вярвам това "обличам се за себе си". Обличат се за околните.
Все пак господ е направил Ева гола и без грим, токчета или мигли - това е естественото състояние и ако една жена е с добро здраве и хигиена ще е достатъчно красива и както господ я е създал - останалото е за да се впечатляват околните.
Има и изключения, разбира се, затова казвам "повечето жени".

# 207
Човек трябва да се поддържа от самоуважение.Естествено,че има лоши моменти,болести и т.н.Но да ходиш само по анцунг и коса завита на кок л...но,не  е приятно за никого.

# 208
Никой не се облича за себе си. Като кажат "Обличам се за себе си", жените имат предвид "Обличам се за да се чувствам добре и спокойна, че като ме гледат, хората виждат нещо хубаво, или поне прилично. Затова се глася и гримирам, та да не се притеснявам, че съм облечена кофти, очите ми са малки и имам пъпка на носа (тя не се вижда, но аз знам, че е тамj). А като съм се наконтила и гримирала съм спокойна и доволна, който и да ме види - значи, обличам се за себе си".  Simple Smile

Никой не се гласи само за себе си, за да се гледа в огледалото, без поне едно селфи да си направи и да го постне някъде.

Човек трябва да се поддържа от самоуважение.Естествено,че има лоши моменти,болести и т.н.Но да ходиш само по анцунг и коса завита на кок л...но,не  е приятно за никого.

Всъщност си е много приятно, но ще ти е неловко, ако някой те види.

# 209
Повечето жени са толкова суетни, че никак не го вярвам това "обличам се за себе си". Обличат се за околните.
Все пак господ е направил Ева гола и без грим, токчета или мигли - това е естественото състояние и ако една жена е с добро здраве и хигиена ще е достатъчно красива и както господ я е създал - останалото е за да се впечатляват околните.
Има и изключения, разбира се, затова казвам "повечето жени".
Хайде, сега Ева. Ако трябва да вярваме в написаното, то нека бъдем точни и да споменем, че Адам и Ева имали двама сина, с които поставили началото на заселването на планетата. Относно конфигурациите как е станало това, можем само да си представяме. Та толкова за библейските порядки.

Иначе съм склонна да се съглася, че го има елементът за привлекателност за отсрещния пол и за приемане в обществото. Чисто еволюционно човек трудно може да оцелее, ако бъде отхвърлен от групата и трябва сам да си осигури подслон и прехрана сам в пещерни/събирачески условия.

Общи условия

Активация на акаунт