Красиви и след брака и детето

• 29 442
  • 709
  •   1
Отговори
# 225
Авторката вероятно е имала предвид не кок, а "чоко".

# 226
  • France
И така да е, трябва ли да ни интересува, след като косата е чиста? Много се вглеждате в другите. Намерете си по-интересни занимания

# 227
Аз искам, като се погледна в огледалото, да харесвам това, което виждам.
Това добре, но за повечето хора това, което харесват не е проява на някакъв собствен вкус, а съвпада с това, което са видели в модните списания или в инстаграм.
Недейте сега така, че ще фалират цели няколко индустрии - дрехи, гримове, обувки, прически, маникюри, и т.н. ако всеки почне да си харесва нещо различно или което сам си е избрал. Те са окупирали привилегията да избират вместо вас.
Това, което се харесва 90% е това, което те налагат и продават.

# 228
  • France
Някои от нас сме надраснали модните течения, защото сме имали времето да придобием свой собствен вкус, да знаем кое ни отива и кое ни е удобно.

# 229
За мен е леко тъжно, когато човек бива мотивиран да се грижи за себе си като фигура, поддръжка и т.н. единствено заради другите или да прикрива някакви дефицити, комплекси, пак воден от мисълта за другите. Себе си къде забравя и поставя?

Лично аз често съм вътрешно мотивирана за много от изборите ми, другите хора са ми важни, да, но не се влияя от мнението им особено.

# 230
  • София
Аз искам, като се погледна в огледалото, да харесвам това, което виждам.
Това добре, но за повечето хора това, което харесват не е проява на някакъв собствен вкус, а съвпада с това, което са видели в модните списания или в инстаграм.
Недейте сега така, че ще фалират цели няколко индустрии - дрехи, гримове, обувки, прически, маникюри, и т.н. ако всеки почне да си харесва нещо различно или което сам си е избрал. Те са окупирали привилегията да избират вместо вас.
Това, което се харесва 90% е това, което те налагат и продават.

Това, кое е собствен вкус и кое не, няма общо с това дали се прави за себе си или за другите. Вкусът се оформя от много неща и козметичната/модната индустрии, напълно естествено, се възползват. С годините и придобиването на опит и зрялост, обаче, повечето хора придобиват собствен вкус, както и престават да мислят толкова за това как ще бъдат възприети от другите, а наблягат на това как те възприемат себе си. Така че, сред младежите, ще откриеш повече хора, които се интересуват от чуждото мнение. Но въпреки това, не случайно в последно време модната индустрия набляга на индивидуалност, собствено удовлетворение, собствен стил - просто важността на чуждото мнение е намаляла доста в съвременния свят. И индустриите се нагаждат за да са по-печеливши - влиянието е двустранно, в крайна сметка.

# 231
Аз го правя за себе си, не за мъжа ми и околните. Ако съм в настроение, си слагам лек грим, ако не, ходя без, но винаги се грижа за кожата си и се старая косата ми да изглежда добре. Не мога да си представя да зарежа всичко, да стана сто кила и да приличам на чубака. Буквално става въпрос за едни 10 минути на ден.

# 232
Така е, но всеки има право на предразсъдъците и стереотипите си. Щом го кара да се чувства по-добре, ами, нека.

# 233
То хубаво стил, ама има жени, дето са закотвили на "стила" си отпреди 10-20 години, който изглежда неадекватно и за възрастта им. И преди, и след бебе е добре да се подбира адекватно. Който иска, да си се гримира и за лягане, ама да се безпокоиш, че без грим и при липса на време и сили да изглеждаш точно по определен начин и мъжът ще ти изневери, е белег на по-дълбоки проблеми.

# 234
  • France
Именно да знаеш кое ти отива те предпазва от смешни за възрастта и фигурата ти решения.

# 235
Има една модна инфлуенсърка, която следвам в Ютюб (да, знам, да се набутам едно хубаво в стереотипа Joy). На 45+ е, към 50те отива, но има страшен вкус и всеобхватни познания. Често дава съвети на по-възрастни дами как да се обличат по-младешки, по-интересно, с фантазия, отколкото възрастта и стеоретипите в обществото повеляват за жена на 50+ или нагоре. Съдейки по коментарите и отзивите отдолу, препорките й се радват на голям успех. Лично аз винаги много аплодирам жени, които не се оставят обществото (who cares?!) да им налага как трябва да изглеждат, че "да не станат за смях", а се ръководят от собствените си желания.

# 236
Toва е хубаво, благодарение на смели решения жените над 40 вече не ходят само с поли и рокли под коляно и забрадки Simple Smile Но има опасност от друга крайност - упорито ходене с демодирана прическа, често дълга и вече проскубана коса, грим като отпреди 20 години и дрехи, които тотално вече не подхождат на фигурата. Да не се лъжем, на 40 и 50 е много малка вероятността да си запазим фигурата, която сме имали на 20.

# 237
Общо взето на 50 си ходя с каквото искам. Взех си даже овърсайз огромни дънки. Веднъж се живее. Едва ли някой ще ме разгледа и изкоментира. А и именно с възрастта това не ни притеснява особено.

# 238
Някакъв процент го правят приоритетно за себе си, някакъв процент приоритетно за другите. Кои колко са и в каква степен, не знам може ли да се измери, но на първите не им пука особено кой какво вярва.
....

Според ме даже няма значение защо го правиш - има проучвания, че привеждайки се в "приличен" вид всяка сутрин ти се отразява позитивно на настроението като цяло. Всеки си има неговия "минимум" - за мен това е чиста кожа, молив за вежди, оформена прическа и дрехи според плановете за деня, но без скъсани анцузи.

По време на Ковид като си стояхме вкъщи започнах да се чувствам ужасно честно казано. По едно време започнах да се обличам като "за работа" и определено ми се отрази позитивно на настроението.

Също така съм забелязала, че ако съм се привела в минимално приличен вид съм по-спонтанна и по-склонна да изляза някъде дори без предварителен план.

Та брак, деца нямат голямо значение според мен. Дори с малко време, допълнителните 10-15 минути сутрин да изглеждаш добре си заслужават. Разбира се всеки изпада в "дупки", но от опит сигурно повечето виждаме, че полагайки минимално усилие над външния вид това ни се отразява и вътрешно.

# 239
  • София
Има една модна инфлуенсърка, която следвам в Ютюб (да, знам, да се набутам едно хубаво в стереотипа Joy). На 45+ е, към 50те отива, но има страшен вкус и всеобхватни познания. Често дава съвети на по-възрастни дами как да се обличат по-младешки, по-интересно, с фантазия, отколкото възрастта и стеоретипите в обществото повеляват за жена на 50+ или нагоре. Съдейки по коментарите и отзивите отдолу, препорките й се радват на голям успех. Лично аз винаги много аплодирам жени, които не се оставят обществото (who cares?!) да им налага как трябва да изглеждат, че "да не станат за смях", а се ръководят от собствените си желания.
С 1000 ръце съм "за" това. Единственото изключение от това за мен е, когато отиваш някъде, където има наложен дрескод, в който трябва да се вместиш. Виждала съм жени на различна възраст, които от моя гл.т. са облечени смешно. Но аз съм никоя за тях. Не съм в позиция да държа сметка за чуждия външен вид, защото това показва сериозна доза високомерие, което не е по-подходящо от неподходящия (според мен) външен вид.

Общи условия

Активация на акаунт