Красиви и след брака и детето

• 28 829
  • 709
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Фил, дори и да не е раждала, една жена не остава еднаква с годините.
На външен вид можеш да се докараш да си "същата", особено с дрехи. Променяш се отвътре основно. И разни дребни физически промени, които обичайно само жената си ги вижда и усеща.
Промените основно си идват от ЕГН-то.

# 526
Мисля,че отидохме много далеч от темата .
Всичко е личен избор. Кой какво да яде ,да прави, да изглежда.
Бъдете по добри. Всяка жена наистина е красива ,харесайте се и се обичайте. ❤️

# 527
Гуен Стефани се разхубави с годините, в резултат на много усилия и финансови средства. Аз, като бях ученичка, тя изгря с No doubt, и в "Хай клуб" или "Блясък", не помня точно, а съм запомнила, че бяха писали, че хората са я наричали "огрозонка" (съкратено от "огромна амазонка"). Хич не впечатляваше с хубост.

# 528
Не смятам за редно това сравнение , или което и да е . Социални мрежи , и тн. Не всичко е такова каквото изглежда , приемайте се такива каквито сте . Всичко може да се промени ако го искате , въпрос на нагласа и избор е. ( изключвам медицински проблеми)
Бъдете разбрани и ако жените си помагаме света би бил много по-добър .

# 529
Фийвър, да, тазът не може да се смали повече, затова написах, другите промени, са обратими (с уговорката, ако няма усложнения).
Дете, гърдите не се възстановяват, ходилото не се възстановява, вагината не е каквато е била, и това е масовия случай.
И изобщо не говорим за откровени проблеми които се споменаха - инконтиненция, пролапс на матка и прочие, прочие, които са сравнително редки.
Да не говорим за най-големия проблем - риск от смърт при раждане.
Някоя първескиня като чете ще се наплаши.
Ходилото се възстановява, но до някаква степен. За вагината-индивидуално е. То и да не ражда жената на 50 няма да е като на 16,пък вече по-късно има и напикаване и при нераждали. Има и момичета на 15 със стрии целите. Някои неща са трудни за контролиране, и ген има, но вече има информация, мазила и курсове хиляди.
  Едно време моята майка не е знаела за кремове за стрии има много. Вика ми едно списание здраве имаше и крем здраве. Аз се мазах с мазила и нямам, само няколко и едва се виждат, нали е ген, но го надвих.
 Една позната получи косопад след раждането, по случайност и препоръчаха точния продукт, на второто мазане косопада спря(средна цена продукта).
Има курсове за раждане, дули, разни мазила,  прахчета, упражнения за таза, панацеи, превенция не е като да не може да се направи на повечет неща.И лечение може, има кремчета за стесняване и операции. Не е като преди 50 години едно червило, крем здраве, къна и неускубан мустак.
Риск от смърт винаги има, но преди 100 години е било много по-зле.

# 530
Аз 1,6 година след раждането смея да кажа,че фигурата ми е както преди да родя с изключение на корема . След 6я месец по време на бременността  корема ми се нацепи и целия стана в стрий независимо,че се мажех с разни масла за да го предотвъртя. Преди да родя бях с плосък корем ,а сега покрит целия в стрии и не бих казала,че е съвсем плосък ,променил е формата си със сигурност ,но пък и аз не се лишавам от нищо и доста си похапвам ,също и кърмя . Качих 20 кг през цялата бременост ,бях 70 кг ,а сега съм 55 предполагам,че когато спра кърменето ще отслабна още малко

# 531
То от кърменето се отслабва. Като спреш, ще надебелееш ако ядеш по същия начин.

# 532
  • France
Фил, дори и да не е раждала, една жена не остава еднаква с годините.
На външен вид можеш да се докараш да си "същата", особено с дрехи. Променяш се отвътре основно. И разни дребни физически промени, които обичайно само жената си ги вижда и усеща.
Промените основно си идват от ЕГН-то.

Това се опитвам и аз да кажа. Blush

Много жени изглеждат същите с дрехи, а някои и без, и пак има промени. Понякога дори не ги чувстваме, но пак си ги има. А килограмите са най-незначителния проблем. Като всичко това не е лошо, а нещо нормално и като го приемем - дори хубаво.

Познат научен факт е, че теломерите на днк спиралата започват ударното си разнищване след първото раждане. И всяко следващо имало някакъв, макар и по-малък ефект. Така че ЕГН и майчинство са същност свързани.

С първата си бременност ползвах каква ли не козметика, с втората - нищо. Резултат един и същ. О стрия.

И двата пъти почнах да отслабвам, когато спрях кърменето

# 533
  • Пловдив
Моля ви се  - множественото число на стрия е СТРИИ. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на Й.
стрия - стрии
филия - филии
ракия - ракии
декларация - декларации
и така нататък....

# 534
На мен лично кг. са ми най-най значителния проблем. Не ме тревожат бръчки, стрии и подобни неща.

# 535
Хмм, аз мислех,че е обратното.
Като цяло аз от както се помня си ям доста и не мърдам от 50-55 кг,но сега след раждането не знам как ще стоят нещата ,ще стискам палци да си остане така 😃
То от кърменето се отслабва. Като спреш, ще надебелееш ако ядеш по същия начин.

# 536
Имам дъщеря на 10 месеца , бременна съм с второ дете.
Тренирам цял живот , не съм спирала и сега . Храня се добре , имах стрии ходих на лазер .
Не се сравнявайте, не гледайте всичко с лош поглед. Живота е много хубав и имате право да ядете ,правите каквото си искате с него. За мен едно е редно ,за други друго. Всичко може да се промени, желанието е от голямо значение.
Но колкото и външно да сте красиви ,ако от вътре сте злобни една към друга  няма значение външната красота .
Подкрепяйте се , а не упрекване

# 537
Научно доказан факт е, че кърменето на поискване /средно 12 кърмения на денонощие/ гори около 400-500 ккал. При еднакво хранене, кое е логично според теб?

# 538
Аз винаги стоя пълна, докато кърмя и после отслабвам. Не знам какъв е механизма, при мен е било така.

# 539
Нямам нерви да мина през всичките страници, попрелистих, много изхвърляния, малко емпатия. Ще го пишем недостатъчно жизнен опит, за да не кажа друго.
Харесах си това мнение и се подписвам под него.
Аз застъпвам единствено теорията, че много неща зависят и от нас, лично. Теглото. Това дали и колко често посещаваме фризьор, козметик и т.н. За някои жени и маникюристка и др. Всичко това си зависи само от нас, не от бременности, раждания и други хора.
И ако полагаме усилия в тези насоки, изглеждаме много различно от това, което бихме били, ако всеки ден хапваме на воля тутманик и кифлички, не си боядисваме косата и носим неподходящи дрехи примерно.
Елейн, в голяма заблуда си относно жените и поддръжката в миналото. Ей затова е добре да се чете, казано на езика на 21 век: включете тази рутина (четенето) в грижата за себе си Wink
Не е като преди 50 години едно червило, крем здраве, къна и неускубан мустак.

Общи условия

Активация на акаунт