Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 42 157
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Не пиша често, но ви чета абсолютно всяка вечер 🥰 Днес бях на преглед 15+2 съм предположиха, че ще бъде момиче 🎀, но на следващата ранна ФМ на 7ми ще изчакам да потвърдят. Всичко е наред Слава Богу, расте си бебчето и днес беше доста активно и въпреки че съм със задна плацента още не съм усетила бебчето 😁 нямам търпение за това чувство, тъй като ми е ПЪРВА И МНОГО ДЪЛГО ЖЕЛАНА бременност 🤩. Искам да ви попитам няколко неща, защото както казах за пръв път ми се случва, та се убедих, че в тази група ще науча много от вас, консултирах се и с АГ от моя град, но тя ме успокои, че всяка бременна има тези проблеми, но пак ще си питам:
1- Получих доста силно акне в рамките на 4-5 дни, а полагам много грижи за кожата на лицето си и никога не съм имала акне.. Вие сблъсквали ли сте се с това в толкова ранен етап и какво ви е помогнало най-много?
2- Кръвното ми пада всеки ден в обедните часове 30/70 и буквално ми причернява и ако няма къде да седна ще падна на земята, случва ли ви се?
3- Кръв от носа- буквално всеки ден от 1 месец насам.. Знам, че няма какво да се направи, но е адски досадно особено като съм сред хора..
Между другото спрях работа и съм в болнични от 12-та седмица, защото претърпях много досаден вирус и бях на системи и веднага след като ми мина бъбречна криза се появи, която беше отшумяла 1,2 години и пак бях на системи, общо взето отсъствах много време от работа без да взимам болничен до 12-та седмица, но съм маникюристка и фирмата си моя и нямах проблем, но всеки ден плачех от страх да не се случи нещо на бебчето, което сме тръпнели в очакване да се получи толкова време.. Та изследванията ми бяха ужасни инфекцията беше 3,4 пъти над нормата и ми забраниха контакт на закрито с много хора, а знаете, че маникюристите се виждат с поне 6,7 човека на ден и кой болен, кой здрав сме буквално лице пред лице, дори и да съм с маска, а те като не са и помещението е малко… Сега си почивам 😁 Корема ми е доооста голям според мен като за първа бременност 🤭
По повод акнето, аз така се усъмних да си направя тест първата бременност(с момиче) имах от самото начало, нищо не съм ги правила, сами се махнаха. Сега нямам никакви, дори кожата на тялото ми доста се изсуши (днес ми потвърдиха момче)
За кръвното и на мен ми е доста ниско напоследък, днес бях на преглед, не било проблем, ако започна да го усещам повече течности.

# 166
Mom to be, аз нямам точно същите симптоми (към момента), но мисля, че са нормални. При мен например при духане на носа вече почти винаги има малко кръв на салфетката, а преди не ми се е случвало. За ниското кръвно гледай да пиеш повече течности, айрянът с малко сол много помага. Мисля, че добре си направила, че си спряла да работиш, все пак освен контактите с хора, с професията си изложена и на химикали, които не смятам, че са напълно безвредни.

Аз да помрънкам, че от 2 дни вечер ме заболява доста неприятно корема, не е като менструална болка, не мога точно да определя къде е. Олеква ми около час след като пия Но Шпа. Нямам представа дали са контракции или нещо друго, натисках си корема, не беше твърд.

На вас кога ви предписаха да пиете магнезий?

# 167
Mom to be, аз нямам точно същите симптоми (към момента), но мисля, че са нормални. При мен например при духане на носа вече почти винаги има малко кръв на салфетката, а преди не ми се е случвало. За ниското кръвно гледай да пиеш повече течности, айрянът с малко сол много помага. Мисля, че добре си направила, че си спряла да работиш, все пак освен контактите с хора, с професията си изложена и на химикали, които не смятам, че са напълно безвредни.

Аз да помрънкам, че от 2 дни вечер ме заболява доста неприятно корема, не е като менструална болка, не мога точно да определя къде е. Олеква ми около час след като пия Но Шпа. Нямам представа дали са контракции или нещо друго, натисках си корема, не беше твърд.

На вас кога ви предписаха да пиете магнезий?
От седмица 12 пия магнезий по едно прахче на ден.

# 168
GerKa99,  аз попитах моят лекар какво да пия и освен фолиева киселина категорично отказа магнезии тъй като дразнел стомаха и предизвиквал гадене.Каза само ако имам много крампи, като цяло отрече го на този етап.

Момичета  с първата бременност имах линийка , като подпис  с пола на Бебо и коя седмица съм , сега гледам настройката и не успявам да я сложа, ако някой има време ще се радвам да ме упъти Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 08:59 от Pilala

# 169
И на мен горе долу около 12та -13та седмица ми изписаха магнезии.

# 170
Pilala, ето от тук https://m.bg-mamma.com/?action=lenti. После я копираш в подписа в профила си. Имаше една помощна тема за това как да си поставим лентичка, ако се затрудниш, търси я в Гугъл
Цвети, нормално е да е такова ЦРП при бременност
Momtobe, неприятно, но всичко е нормално за бременността. И мен айряна и водата ме спасяват

# 171
  • София
Аз пиех магнезий покрай тренировките преди бременността и на първия преглед лекарката ми каза да го спра, за да (цитирам)”да го пазим за по-нататък, ако се наложи”. Доколкото ми обясни организмът може да свикне с магнезия и да спре да му действа, а ако имаш ранни контракции е хубаво да си чувствителен към магнезий.

# 172
Привет!На нас днес ни излезнаха резултатите от пренатеста , всичко е наред и очакваме момче💙!
Аз се бях засилила да преглеждам дрехите от дъщеря ми , ама ще мина към тези от сина ми 😂

# 173
  • Пловдив
Никога не съм пила магнезий.
Предния път пих фолиева първите месеци и след 7 месец някъде започнах прием на желязо.
Сега пак си пия само фолиевата киселина.
С ниско кръвно съм по рождение, та кафето си ме спасява, до чукна на дърво не ми е прилошавало.

Приятелка роди момче, буквално беше погрозняла и в лицето беше като торта с фъстъци.
Та това, че момичето краде красотата и бременните върху ножица, нож, сол и не знам си какво сядала са бабини деветини според мен.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 14:06 от Десиссслава

# 174
А колко вереме ви казаха да пиете фолиева киселина? На мен вчера ми изписаха и тези витамини, като в тях също има, д-ра каза да продължа с таблетката Неофолик можело да я пия до края. Витамините са поради това, че за сега свалям още кг. почти - 8кг

# 175
Flower4, на мен ми казаха да пия фолиева до края.

Мацки, да ви споделя колко приятно си изкарах на две училища за бременни,  на които ходих вчера и днес Simple Smile Вчерашното беше на "И за мама" https://www.facebook.com/groups/2842226365843531/?ref=share
А пък днешното е организирано от болницата, в която ще раждам и беше съчетано с ден да отворените врати в нея.  Много приятно съм изненадана от факта, че всички стаи за родилки са самостоятелни с диванче за таткото и собствена баня с тоалетна. Освен това, майката се връща в стаята непосредствено след операцията и не ходи в реанимация, както беше при предходното ми секцио. Бебчето първите няколко часа е в бебешката стая под специално наблюдение,  а после го носят при майката, което е супер Simple Smile
Тъй че с две думи: обнадеждена съм Simple Smile

# 176
Ivchoni, към коя болница си се насочила?

Извинявай ако си писала в преден пост Hug

# 177
Привет!На нас днес ни излезнаха резултатите от пренатеста , всичко е наред и очакваме момче💙!
Аз се бях засилила да преглеждам дрехите от дъщеря ми , ама ще мина към тези от сина ми 😂

Аз пък вече съм те била записала с момиче, хаха. Ти си ми първата корекция, ще видим дали ще има и други объркани.

Ивчони, супер новини! Ей така да сме всички - с условия точно каквито ни се искат.

Деси, аз всичките бабешки методи за познаване на пола ги приемам като бабини деветини, защото едно време не са можели да разберат рано и са си измисляли методи. Но мисля, че това е едно от най-разпространените и често чувани и за мен винаги е звучало забавно.

П.С. и аз се възползвах от линка за лентичката и най-накрая разбрах защо не виждам подписи в темата, и че не са генерално премахнати, а просто е в моите настройки.

# 178
Симбо, болницата се казва "Мама и аз", в Плевен се намира и е съвсем новичка, а условията са просто перфектни Simple Smile Даже днес се запознах с едно момиче, което живее в София, но е решило да дойде да ражда тук.
Ivchoni, към коя болница си се насочила?

Извинявай ако си писала в преден пост Hug

# 179
Лично аз иначе от предната бременност знам че комбинираните витамини са по-трудно усвоими от организма, и винаги си набавях по отделно такива, и винаги гледах да са метилирани форми, защото са по-лесно разградими и усвоими, а и при жени с мутация, които не усвояват обикновенните форми, те са задължителни.
Например когато пиех Алеракт, си набавях същите витамини , но отделно, и излизаше доста по-евтино.
За пола, аз още не съм сигурна, гледахаме на стар видеозон казаха момче, но ще чакам втората фетална, за по-сигурно.

Все още не усещам движенията, вече съм 17гс.

Общи условия

Активация на акаунт