АЛФА - новият сериал по БТВ

• 41 729
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Показаха, че всеки си има своите демони, с които трябва да се справя. Мила - баща с деменция, Крис - убити родители, Филип - властен и изискващ баща, Рая - ?

# 91
  • София
Как ще е Крис убиеца, стига, моля ви се Simple Smile Малко дете така ще планира убийство, че да не остави следи и да не го хванат. И с такава сила ще забие сабята в двама едновременно Simple Smile

Естествено, че деменция искаха да покажат със сцената с бащата на Мила.

Чуден сериал, много ми хареса първата серия. Само малко любимата ми Мария Силвестър рецитира, но се надявам нататък да се ошлайфа.

# 92
  • Mediterraneo
Статията нямаше общо със сюжета като цяло, просто ни представиха бащата на момичето и че е с деменция.
С Бърди съм напълно съгласна.

# 93
# 94
Тарталета , ей сега пробвах Вина изписвайки го на латиница и се появи.

Много ми хареса Алфа. Изглежда заснет точно по хубавите сериални правила. Бързо запознанство с основната история и героите, не да се чудим кой и защо. Актьорите са чудесни, идва, идва новото поколение. Simple Smile

Скрит текст:
Hands Hand
Чакайте малко! Влязох да се къпя. През цялото време в главата ми се въртеше един от любимите ми филми и той ме накара да се размисля малко. Ами ако търсим сюжет, който всъщност не е заложен? Ние не знаем каква е историята. Не знаем какъв е сценарият. Защо търсим убиец? Всъщност може да не става изобщо въпрос за това. Нека ви дам една друга идея/възможност:

В първите 5 минути е лекцията (монологът) на Ръсин. В него той говори за това, че психопатите са луди хора, но в живота са съвършени хамелиони! Всеки един сред тях може да е психопат, та дори и той. Тогава Ръсен казва:

- Те са невидими (камерата показва Рая)
- Неуловими (показва Филип)
- И тъкмо затова са толкова опасни (показва Мина)
Музиката забързва като съспенс, спира внезапно, лампите светват, осветяват Крис и камерата задържа на него! (заради този кадър съдя, че ако има убиец, то това е Крис. Все едно прожектора светна на него, за да ни го представи)

Какво имам предвид с това, което написах за показването на 4-мата и разказвача (Ръсин)? Всъщност може да не търсим един човек, а група от хора, които се познават, имат обща цел и играят роля. Може да става въпрос за това, че Крис иска да отмъсти на криминалиста, който не е успял да разкрие убийството на родителите му. Към това ни препраща и първият случай, който разследват - родителите на зъболекаря убиват този, който защитава убиеца на сина им, защото го държат отговорен, че може убиеца да се измъкне. Крис държи отговорен Ръсин, че не е разкрил убиеца на родителите му.
Скрит текст:
Но тук си мисля, че говорим за трима в комбина, не за четирима - Крис, Рая и Мина. Филип не е с тях. Доказателство за това това, че не е с тях са разговора с баща му, разговора му с Мина като пушеха, както и изказването му за Крис и че целувал краката на човекът, който не е разкрил убийството на родителите му. Да, има и неща, които говорят, че Крис, Рая и Мина не са заедно, най-малкото защото Рая им поиска профилите в социалките. Но със сигурност ако са заедно, Филип не е с тях. Даже си мисля, че той може да е този, който ще ги разкрие. Все пак в програмата на Ръсин ще влезе един човек. А и когато Ръсин го изгони от аулата на НБУ, камерата го показваше на слоумоушън доста дълго време, което би следвало да ни говори, че този човек ще има главна роля в сериала. А и на мен ми е по-известен от останалите, които също знам, но по-бегло.

Също така докато Ръсин говореше показаха някои неща и за четеримата. Някой написа нещо много интересно и логично, а именно, че този който следи Ръсин, трябва да може да рисува. Сега се сетете как показаха Мина на стълбите с някакъв скицник. Да, може да пише нещо в него, но може и да е рисунка, която тя сравняваше с нещо на лаптопа й. После се сете как Крис мина с колелото и почти блъсна Филип, който го докараха с джипа, което показва, че хем не се познават, хем Крис е леко психо. Същото беше и с Рая, която си открадна таксито от някакъв човек.

Та това е другата възможност която ми дойде на акъла - не става въпрос за убиец, а за трима "наказатели", които търсят отмъщение. Въпросът е каква е връзката между тримата. Нещо ми се върти около сцената на Мина и баща й, който 2 пъти един след друг, прочете една и съща статия. Thinking

Максим Ръсин е еврейско име. Само това мога да кажа, но не знам дали има някаква връзка. Но определено ми е интересно какво имаше предвид накрая с това "Върна се"? Кое се върна? Съня? Нали ректора каза, че ще му разкрият психо профила, заради което е бил уволнен. Вероятно става въпрос за обсебването му от случая, което е прераснало в психоза и не е можел да си върши работата, но знам ли.

И пак проверих, кучето наистина се казва ЧаДа.

Първият им случай се оказа любовен триъгълник. Секретарката/приятелка на мафиота е любовница и на адвоката. Ревност е причината. Мафиота убива и адвоката си с арсеник.

# 95
Как ще е Крис убиеца, стига, моля ви се Simple Smile Малко дете така ще планира убийство, че да не остави следи и да не го хванат. И с такава сила ще забие сабята в двама едновременно Simple Smile
Ако не се лъжа, че вече започвам да забравям къде какво се каза, Крис тогава е бил 16 годишен, тъй като убийството е станало преди 8 години. Той сега завършва университета. Ако е магистър, даже може и да е бил на 17-18 г.. Сещам се един случай от последните 4 години, при който 14 годишен мисля, разчлени жертвата си. Така че ще се изненадаш какви неща има по света. А и погледай малко ID Extra, та да ти настръхнат косите. А и рапирата (сабята е плоска) символизира нещо. Тя свързва двете сърца. Тук едва ли някой мисли колко сила е необходима. Символът е важен. Защото тая рапира ще е трудно и на възрастен човек да го направи това. Трябва да е между ребрата и на двамата, да придържа телата на една страна, а отпуснато тяло не е толкова леко. Така че ако тръгнем по тая плоскост, то тоя сериал не трябва да съществува.

Първият им случай се оказа любовен триъгълник. Секретарката/приятелка на мафиота е любовница и на адвоката. Ревност е причината. Мафиота убива и адвоката си с арсеник.
Преразказвате ми случая, а не какво се крие зад него. Аз мисля, че именно това написах. Не случайно Ръсин няколко пъти попита Рая как би се почувствала тя, ако беше на мястото на родителите. Както и да е, няма да споря. Всеки може да разбира написаното от мен по свой си начин. Ако всички бяхме еднакви, човешкият вид нямаше да има смисъл.

# 96
Присъединявам се към харесалите първия епизод.

Cafelate е права - не  родителите на зъболекаря убиват този, който защитава убиеца на сина им, защото го държат отговорен, че може убиеца да се измъкне, а убиеца убива и адвоката си заради секретарката, любовница и на двамата.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 11:14 от Iris04

# 97
Ако не се лъжа, че вече започвам да забравям къде какво се каза, Крис тогава е бил 16 годишен, тъй като убийството е станало преди 8 години. Той сега завършва университета. Ако е магистър, даже може и да е бил на 17-18 г.. Сещам се един случай от последните 4 години, при който 14 годишен мисля, разчлени жертвата си. Така че ще се изненадаш какви неща има по света. А и погледай малко ID Extra, та да ти настръхнат косите. А и рапирата (сабята е плоска) символизира нещо. Тя свързва двете сърца. Тук едва ли някой мисли колко сила е необходима. Символът е важен. Защото тая рапира ще е трудно и на възрастен човек да го направи това. Трябва да е между ребрата и на двамата, да придържа телата на една страна, а отпуснато тяло не е толкова леко. Така че ако тръгнем по тая плоскост, то тоя сериал не трябва да съществува.

Преразказвате ми случая, а не какво се крие зад него. Аз мисля, че именно това написах. Не случайно Ръсин няколко пъти попита Рая как би се почувствала тя, ако беше на мястото на родителите. Както и да е, няма да споря. Всеки може да разбира написаното от мен по свой си начин. Ако всички бяхме еднакви, човешкият вид нямаше да има смисъл.
Именно пък и се сещам за деца който са били убийци във много ранна детска възраст просто обаче никой не вярва на това защото са деца пък и това е само теория че видим по натам повечето се хванахте от един коментар и стана дълга и широка тема сериала за сега е интересен лично аз броя дните до неделя !!!

# 98
Скрит текст:
Ако не се лъжа, че вече започвам да забравям къде какво се каза, Крис тогава е бил 16 годишен, тъй като убийството е станало преди 8 години. Той сега завършва университета. Ако е магистър, даже може и да е бил на 17-18 г.. Сещам се един случай от последните 4 години, при който 14 годишен мисля, разчлени жертвата си. Така че ще се изненадаш какви неща има по света. А и погледай малко ID Extra, та да ти настръхнат косите.
А и рапирата (сабята е плоска) символизира нещо. Тя свързва двете сърца. Тук едва ли някой мисли колко сила е необходима. Символът е важен. Защото тая рапира ще е трудно и на възрастен човек да го направи това.
Скрит текст:
Трябва да е между ребрата и на двамата, да придържа телата на една страна, а отпуснато тяло не е толкова леко. Така че ако тръгнем по тая плоскост, то тоя сериал не трябва да съществува.

Според мен е шиш. И в сайта на БТВ пише, че е шиш. Не вярвам да не знаят какво е.

# 99
Не открих информация-колко епизода ще бъдат?

# 100
Именно пък и се сещам за деца който са били убийци във много ранна детска възраст просто обаче никой не вярва на това защото са деца пък и това е само теория че видим по натам повечето се хванахте от един коментар и стана дълга и широка тема сериала за сега е интересен лично аз броя дните до неделя !!!
Твоите постове не съдържат нито един препинателен знак, освен трите удивителни накрая.
Моля за използване на пунктуация, за да се разбира за какво иде реч.

# 101
Твоите постове не съдържат нито един препинателен знак, освен трите удивителни накрая.
Моля за използване на пунктуация, за да се разбира за какво иде реч.

Само липсата на запетайки да беше ...

# 102
Не открих информация-колко епизода ще бъдат?
Обикновено за първи сезон са по 10 или 12 серии, макар това да се водят "летни". Но и тук мисля, че ще са бе повече от 12.

# 103
Днес има среща с част от актьорите на метростанция НДК от 17 до 18 часа

# 104
  • София

Преди повече от 20 г. имаше подобен случай. 17 - 18 г. ученик прекалил в залаганията застреля баща си, втората му жена и малкото братче. Май детето беше задушено или заклано. Искал пари, карали се и решил въпроса.
Дълго време се водеха дела, ту го оневиняваха, ту пак го прибираха в затвора.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/10527756

Общи условия

Активация на акаунт