Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 488
  • 471
  •   1
Отговори
# 180
абе да ти кажа ли, 3 ананаса изядохме докато се сетим да посадим, и сега като сме се сетили не купуваме Rolling Eyes, а за банан, в един друг форум съм договорила, ама нямам време да ходя по срещи да вземам и затова като имам време да взема, ако се продават семки или от самия банан ако се вземат семки newsm78 незнам, мъгла ми е как става работата, айде ако някоя се сдобие или има откъде да вземе да вика, ще си поема разходите Peace

# 181
Сега ще задасм един малко дебилски въпрос, за което моля да ме извините  Crazy
Костилките от сухите фурми, които продават по магазините стават ли за засаждане?  newsm78

Със сигурност стават. Аз имам няколко поникнали - едната е на 8-9 години. Фурмите съм ги купувала от пазара Ситняково, насипни и пишеше сушени, бяха ми казали че тези от кутиите не ставали, били нещо обработвани (май захаросвани), но не съм сигурна.

# 182
  • Толбухин
Аз се чудих дали няма да стане по бързо ако сложем семената на мандарини,лимони и грейпфрут в памук и вода???? newsm78
А това с банана ще го пробвам и аз,дано стане.

# 183
Емчо, какво ще пробваш с банана, да отделяш семки ли?

# 184
за почитателите на азалиите,предлагам няколко снимки от втората ми азалия,която се разцъфтя преди няколко дни.най-трудното ми за отглеждане цвете се оказа най-лесно Simple Smile

http://snimka.bg/album.php?album_id=103456&photo=13
http://snimka.bg/album.php?album_id=103456&photo=11
http://snimka.bg/album.php?album_id=103456&photo=10
http://snimka.bg/album.php?album_id=103456&photo=8

Peace

# 185
  • на кого му пука
Как така най-лесна ?Аз две съм уморила.Много ги харесвам но вече се отказах да ги гледам.Ти как го правиш?

# 186
Как така най-лесна ?Аз две съм уморила.Много ги харесвам но вече се отказах да ги гледам.Ти как го правиш?
преди време и аз уморих към 2-3 и се бях отказала да ги гледам.докато преди година и малко ми подариха една и цъфна след една година(в първите страници на тази тема бях публикувала снимки).после взех друга-тази бялата и ето,че цъфна
поливам ги редовно,не оставям никога да засъхне дори леко почвата,но и избягвам застояване на вода в подложката.забила съм 2 ръждиви пирона в почвата.до скоро поливах с вода,в която има няколко капки лимонов сок,но се отказах,заради пироните-те са достатъчни.лятото я пръсках всеки ден.сега зимата са в една хладна стая.не обичат много топлина,както и преки слънчеви лъчи
най-важното е да имаш търпение.аз една година гледах първата азалия в окаяно състояние,всички ме караха да изхвърля,защото бяха голи клони с тук таме пъпки,а преди месец цъфна с много красиви червени и розави цветове.сега гледам,че е образувала още пъпки и те скоро ще цъфнат.
пиливам ги с тор за азалии,но марката не мога да ти кажа,защото ми го дадоха в шишенце.то е на привършване и скоро аз ще търся по магазините
ще чакам да прецъфтят и ще ги присадя,но обезателно със специална пръст за азалии

# 187
супер е Peace, браво на теб, аз покрай този форум да си призная бая цветарка станах или цветята почнаха да ме слушат Joy, а нали няма да се сърдите ако профилактично напомням че искам кафе, антуриум и бананче Blush

# 188
теди,аз преди десетина дни си купих кафе,но нещо му пожълтяха листата и има кафяви петна,и хич не ми харесва  Sad не знам с какво да му помогна.ако го спася,ще ти отскубна едно коренче от моето и ще ти пратя
скоро милих за съвет как се гледа,но по-добре да е от някой,който гледа,а не от сайтове като розали
 Peace

# 189
  • на кого му пука
Lamita,благодаря за инфото.Ще си купя една и веднага ще и бодна пироните.
Много обичам цъфтящи цветя.
Тази година за пръв път  ми цъфнаха 4 саксии с каланхое и много им се кефя.
От години ги гледам но едва сега цъфтят.Жалко само че се оказаха един и същ цвят макар че ми ги даваха за различни.

# 190
на мен едната азалия ми я подариха с бели цветове,който по крайщата имаха розави очертания.а сега след година и малко цъфна и цветовете й бяха наситено червени и тук таме розави.ако искаш разгледай снимките-на втора страница ги има.та тази другата,която сега е цъфнала в бяло не се знае за напред в какъв цвят ще цъфти.

а за азалията потърси специална тор,мисля,че в нея е разковничето.моето шишенце свършва,та скоро и аз ще търся,но никъде не съм срещала такава тор  Thinking дано намерим

# 191
Да докладвам, че върха на драцената, който отрязах вече пуска коренчета (след 1 седмица киснене във вода). Другата вече ще го посадя. Само се чудя дали да го сложа в нова саксия или при майка му (т.е. в саксията на голямата драценка).

Правя опити за размножаване на бенджамина и на бегонията си (тя стана твърде висока и я окастрих). Стискайте палци  Simple Smile.

# 192
  • Карлово
Хайде въпрос с повишена трудност - Как се размножава бугенвилея? Миналата година пробвах с резници във вода, но не стана фокуса. Дими, ти все отнякъде вадиш инфо, може ли и за това цвете?

# 193
Да докладвам, че върха на драцената, който отрязах вече пуска коренчета (след 1 седмица киснене във вода). Другата вече ще го посадя. Само се чудя дали да го сложа в нова саксия или при майка му (т.е. в саксията на голямата драценка).
Правя опити за размножаване на бенджамина и на бегонията си (тя стана твърде висока и я окастрих). Стискайте палци  Simple Smile.
А аз когато правих опит да хващам драцена в домашни условия.....
Отрязах върха и направо го посадих в саксията  ooooh!  ..и нищо не стана изсъхна и го изхвърлих.
А то виж какво съм трябвало да направя....е така ме е яд сега Close

# 194
  • Варна, а по празниците в Ямбол
И аз да се отчета с моето въшлясало цвете - ИЗХВЪРЛИХ ГО!!! Mr. Green
Чекнах си двечки, които не бяха поразени и ги измих и после бочнах, а останалото с пръста даже - На боклука Mr. Green
Беше ми гадно да го пипам и чистя.. те едни къдели се бяха заплели... Sick

Общи условия

Активация на акаунт