Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 496
  • 471
  •   1
Отговори
# 135
  • Кьолн
Здравейте мами! Аз съм на вие с цветята и за това се осмелих да ви задам един въпрос може да ви се стори глупав моля да ме извините! Четох че може да се засее семе от банан но аз нещо не намирам семена в бананите които купувам. Можете ли да ми кажете във всеки банан ли има семена? И има ли някой който си е засял така семенца? Благодаря предварително!

# 136
Здравейте мами! Аз съм на вие с цветята и за това се осмелих да ви задам един въпрос може да ви се стори глупав моля да ме извините! Четох че може да се засее семе от банан но аз нещо не намирам семена в бананите които купувам. Можете ли да ми кажете във всеки банан ли има семена? И има ли някой който си е засял така семенца? Благодаря предварително!

Ето заповядай....... Wink

Банан

# 137
аз си мислех че се продават семена за банан, ами дифенбахията има ли опасност като й отделям издънките да я съсипя? newsm78

# 138
  • Карлово
Мозила, на мен са ми казвали, че семката е онова черно-кафяво топченце на върха на банана, от обратната страна на дръжката като го обелиш. Имам даже събрани няколко, но не съм пробвала още да посея.
Теди, не не можеш да я повредиш.

# 139
че незнам кой красив ден ще реша да я пресадя, а искам да раздам издънките, щом казваш ще отделям Peace

# 140
Искам да се похваля - алоказията ми за първи път откакто съм я купила ще има нов лист! Много и се радвам!
Сестра ми има Алоказия.
До колкото знам се захваща от издънки.
На няколко пъти кака ми дава,но така и не се получи.Все изсъхваше.Чудя се защо така се получава newsm78
Май ще се наложи да си купя от магазина.

# 141

Твърде е възможно от издънки, нали е от типа на трилистниците.... А и трилистника ми има нов лист. А и едно друго цвете е изкарало нови листчета. Въобще мога да се похваля с хубави неща. А и ми дадоха отново декоративна лозичка - дано се хвани. Искам да питам - възможно ли е от преторяване да загине цвете?

# 142
Теди, зарови ги в пръст фурмите, но не много дълбоко. Без да ги слагаш във вода. Аз по този начин съм захващала кит. роза, коледна звезда, бенджамин  и др.

Сега ще задасм един малко дебилски въпрос, за което моля да ме извините  Crazy
Костилките от сухите фурми, които продават по магазините стават ли за засаждане?  newsm78

# 143
здравейте може ли да ми кажете как се гледа филадендрон newsm51

# 144
Твърде е възможно от издънки, нали е от типа на трилистниците.... А и трилистника ми има нов лист. А и едно друго цвете е изкарало нови листчета. Въобще мога да се похваля с хубави неща. А и ми дадоха отново декоративна лозичка - дано се хвани. Искам да питам - възможно ли е от преторяване да загине цвете?
Да.
Мисля,че може от преторяване да загине едно цвете.
Понеже свекърът ми беше преторил едни цветя на свекърва ми и те изсъхнаха.От тогава има забрана да се навърта край цветята. Laughing

# 145
здравейте може ли да ми кажете как се гледа филадендрон newsm51

http://rozali.com/zadoma/index.php?l=2&p=103
виж,дали нещо от тук ще ти помогне.в този сайт има основните неща за цветята.по-специфичните-нека някой,който го отглежда да каже  Peace
моя позната има и от нея знам,че той има въздушни корени и много хора правят грешката като ги засаждат.на нейното цвете,корените образуват много хубава мрежа и е много красиво.цветето и е на повече от 15 години и като влезеш в хола,това е първото нещо ,което виждаш-или по-точно корените

# 146
  • Sf
Имах разкошни циганчета/импатиенс. Обаче от престараване така ги преторих, че изгоряха... А бяха станали големи храстчета и цъфтяха целогодишно... ОСвен, че ме е яд на себе си и страдам бясно, взех, че си купих семена за Циганче.

Та да запитам, щото не пише нищо почти отзад на опаковката, как се сАди Циганче  Mr. Green

Знам, че ще изкарат на пазара сега напролет хубави цъфнали циганета, но искам да се пробвам и да бодна няколко семенца. Дайте ми идеи по колко семена да сложа в кофичка и после какви грижи да полагам, докато стигна до разсад  Laughing

Мислех си, че в кухнята не ме бива и че съм виртуозна цветарка, ама май съм и пишман флористка  Mr. Green

Предварително Ви благодаря за всеки съвет и помощ Simple Smile

# 147
Теди, зарови ги в пръст фурмите, но не много дълбоко. Без да ги слагаш във вода. Аз по този начин съм захващала кит. роза, коледна звезда, бенджамин  и др.

Сега ще задасм един малко дебилски въпрос, за което моля да ме извините  Crazy
Костилките от сухите фурми, които продават по магазините стават ли за засаждане?  newsm78

моята е от такава в магазин, ама няма да стане, не сдържах и я изрових и беше почерняла, та сложих сега още няколко във вода и ще ги поизчакам повече да покълнат, аз да кажа че шефлерата си я сложих пак във вода с надеждата да я спася, незнам дали съм я преполяла или пресушила, ама й кльопнаха листата и нали и нея трябваше да изровя и видях че и на нея са й потъмняли корените  Crazy и си я сложих, дано сега покара пак коренчета ooooh!

# 148
А какво ще кажете за размяна на цветя?
На мен ми писна да ми се размножават цветята и имам по 2 от няколко:

- каменно цвете с цикламено розови цветове
- мъничък трилистник
- китайска роза с бели цветове
скоро подарих една раздвоила се лилава теменужка...

мога да размножа и една "скална роза" - ли се казваше  newsm78...
мога и да снимам по-натам

Идеята ми е за след месец - два, може да си направим среща, например на НДК (при кърмачките Joy ) и да разменим китки.

# 149
Идеята ми е за след месец - два, може да си направим среща, например на НДК (при кърмачките Joy ) и да разменим китки.
Жалко ,че нямам път на там Mr. Green
Я ми кажи как ти върви каменното цвете???

Общи условия

Активация на акаунт