Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 279
  • 471
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Дими розата ти е страхотна Hug

Китайската роза ми е любимото стайно цвете, още преживявам, че загубих една розова, беше много гъста и с разкошен доста голям цвят. Вече няколко години търся такава, но все не намирам, а оранжеви и жълти нещо не мога да ги запазя, нещо по -специално ли се гледат незнам newsm78, но изкарват 2 години и загиват Cry . А ти как направи бонзая, вижда ми се много трудно?

Момичета започна ли Флората вече? По-близко ми е от Плиска /въпреки, че ми е много мерак да отида и там  Simple Smile/ ....може би свекърва ми да се навие да гледа малката и да отскоча Praynig
Полага ми се за 8-ми Март Laughing

Mamica аз червен зокум много рядко съм срещала, повече са розовите newsm78

# 316
Дими розата ти е страхотна Hug

Китайската роза ми е любимото стайно цвете, още преживявам, че загубих една розова, беше много гъста и с разкошен доста голям цвят. Вече няколко години търся такава, но все не намирам, а оранжеви и жълти нещо не мога да ги запазя, нещо по -специално ли се гледат незнам newsm78, но изкарват 2 години и загиват Cry . А ти как направи бонзая, вижда ми се много трудно?
Китайската роза я имам от няколко години .Цъфтяла е веднъж преди около три и половина години .Тогава свекървата ми я подари.И като каза ...повече няма да цъфти ...и няма.Започна да линее .Стана една дълга пръчка с няколко листа Crazy...И реших ,че така или иначе започва да заминава ,ми поне да се пробвам в областа на бонсая ooooh!.....е получи се.Извадих я от старата саксия ,изрязах й корените,отрязах й короната и стана -пръчка около 50см с две три разклонения и няколко лестенца.Кажи речи година и половина е в този вид ,но сега за първи път ми цъфти.
Та нищо сложно в това -само се скъсяват много корените ,височината и се слага в някаква разлята саксия.Дори моето не е саксия а пласмасова купа от сладолед.Вече като съм сигурна ,че ще  я бъде ..ще й взема една нова
.

# 317
  • София

Китайската роза я имам от няколко години .Цъфтяла е веднъж преди около три и половина години .Тогава свекървата ми я подари.И като каза ...повече няма да цъфти ...и няма.Започна да линее .Стана една дълга пръчка с няколко листа Crazy...И реших ,че така или иначе започва да заминава ,ми поне да се пробвам в областа на бонсая ooooh!.....е получи се.Извадих я от старата саксия ,изрязах й корените,отрязах й короната и стана -пръчка около 50см с две три разклонения и няколко лестенца.Кажи речи година и половина е в този вид ,но сега за първи път ми цъфти.
Та нищо сложно в това -само се скъсяват много корените ,височината и се слага в някаква разлята саксия.Дори моето не е саксия а пласмасова купа от сладолед.Вече като съм сигурна ,че ще  я бъде ..ще й взема една нова
.

Браво справила си се чудесно Hug
Ако не си я подрязвала вече, можеш сега да го направиш и през лятото, ако я държиш навън /на балкона например/ после цяла зима ще ти цъфти.

# 318

Браво справила си се чудесно Hug
Ако не си я подрязвала вече, можеш сега да го направиш и през лятото, ако я държиш навън /на балкона например/ после цяла зима ще ти цъфти.
Да ти кажа подрязах я преди известно време и тогава направи пъпка .
Сега я държа на кухненския прозорец.Може би лятото ще е на терасата.

# 319
Ще задам изключително тъп въпрос. Какво означава "размножаване чрез резници"?
Ето цитат за китайската роза за размножаването и.:
"Размножаване:  През месец май, чрез резници при температура 20-25 градуса. (За по-добър резултат похлупете със стъклен буркан или найлонов плик.) "

# 320
"Размножаване:  През месец май, чрез резници при температура 20-25 градуса. (За по-добър резултат похлупете със стъклен буркан или найлонов плик.) "
Размножаване чрез резници

РЕЗНИЦИ

РАЗМНОЖАВАНЕ ЧРЕЗ РЕЗНИЦИ

# 321
  • София

Не ти е тъп въпроса Hug Специално за китайската роза успешно съм я размножавала по два начина чрез резници.
Първият класическият за розите - резника се бодва в пръста, плътно се похлупва с буркан /по-добре да е по-голям - за компот например/ и се полива около буркана. Държиш буркана около месец, маха се след като видиш че клончето започне да изкарва листа.
Вторият- клонката се слага във вода и чакаш да пусне корени. Този начин е по-труден и не винаги става, затова го правя много рядко.
Ааа и едно уточнение резника/клонката се отчупва от стъблото на голямото растение не се реже с нож.

А и освен на пролет , размножавала съм я и на есен Септември-Октомври  bouquet

# 322
  • гр.Добрич
Китайската роза е едно от най-непретенциозните растения, особено стандартната червена. Иначе и аз имам едно клонче жълта, бучнато вече 6 месеца в саксия и нито умира, нито расте.

Маргарита, клематиса мисля, че не е подходящ за южен балкон, май трябва да е на по-сенчесто място.

И аз насях първите семена петунии,, но въобще не вървят. Почвата ми нещо е гадна и мухлясва. Бучнала съм и лилиуми и грудкови бегонии, които вече покараха.

# 323
  • София
Anim,много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 324
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
И аз имам китайска роза. Купих си я цъфнала, с оранжев кичест цвят. Прецъфтя и вече половин година е като замръзнала, не пада ни едно листо, но и не покарва ново. Мъничка ми е, към 20 см е висока. Надявам се като я изкарам на балкона след месец да се събуди, дали спи през зимата? Местих е на по-светло и топло, но без резултат. Някой може ли да каже защо става така?

# 325
резница или клонче едно и също, открадни от някъде клонче и го сложи във вода, като сме си говорили май есента розата по- лесно се хваща, ама моята е малка немога да ти дам, иначе за цъфтене съм чела да се слага противозачатъчно хапче в пръстта Peace

# 326
здравейте пак, някоя мама гледа ли кокосова палма, аз съм питала ама да не се е сдобиля някоя вече Laughing

вчера видях кокосова палма около метър и малко за 20 лв.,но не ми хареса.хареса ми само кокоса,от който стърчаха листата
ако някой има желание,ще му кажа къде я видях

# 327
  • София
.....иначе за цъфтене съм чела да се слага противозачатъчно хапче в пръстта Peace

Е ти направо изби рибата Joy 
не ми се вярва да е вярно Thinking

Anim,много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

Няма защо  Hug

# 328
за разсада на петуниите разбрах,че трябва да се пресадят веднага след като набодат.мойте бяха станали дълги и тънки.ми казаха,че не е от липса на светлина,а че са много в саксията.сега ги насадих в пластмасови чашки от кафе-грозно,ама докато се захванат и станат малко по-големи така ще е

# 329
здравейте пак, някоя мама гледа ли кокосова палма, аз съм питала ама да не се е сдобиля някоя вече Laughing

вчера видях кокосова палма около метър и малко за 20 лв.,но не ми хареса.хареса ми само кокоса,от който стърчаха листата
ако някой има желание,ще му кажа къде я видях

Интересува ме да не е покарал някой кокос Blush

.....иначе за цъфтене съм чела да се слага противозачатъчно хапче в пръстта Peace

Е ти направо изби рибата Joy 
не ми се вярва да е вярно Thinking

ако не се лъжа тук сме го обсъждали Peace

Общи условия

Активация на акаунт