ЧААТАЙ УЛУСОЙ 💣 "БЕЗМИЛОСТЕН"/"Gaddar" 💣 Проекти, колеги, приятели - Тема 8

• 18 824
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте Animal Paw Prints  
Благодаря за коментарите и споделеното  на всички .  
Свееет:hugs: на руски го има епизода виж в постовете на темата .
Ох този дърт мафиот Екбер  е изнервящ и  само мъртав ще ги остави на спокойствие. Дахан иска да го унищожи , но Мюдюра засега го спира . Ямур и Енвер са сладури и се обичат истински . Енвер заради това се противопостави на Екбер , той не я иска и създава неприятности .
Има някой друг  по голям Шеф, който още не са показали . Има слухове и предположения, че всичко това и тези поръчки са свързани с турското разузнаване и Дахан знае и е вътре в това .
Айдан прекали и на Дахан не му е приятно особено пред ветеринарката ..  няма тригълник , петоъгълник .. Дахан  се усмхна с Лейля чуства се спокоен и говорят само това . Как я гледаше и изпиваше с поглед с червената рокля на тържеството и чуствата не са отминали .  Двамата се спогледаха и си мислиха на ум защо и ние не го направихме, какво се случи с нас ще бъдем ли отново заедно ? 10 години е тази любов има възходи и падения .  Айдан пали... ашкъма е същият .. той горделив , инатлив , ревностен ..  заради коментари и конкурс скъса с нея .. като види Айдан да флиртува с някого  ще полудее ..  
 Редуват екшън , хумор  и смешни лафове ,  любов и интриги , ревност . Какво повече да желаем . Има огромна подкрепа  в соц мрежи и в чужбина. 
След всички бози, които сътворяват и се повтарят  ''Гаддар'' се отличава с качество , замисъл и страхотен каст .  Ай Япъм са най добрите в екшън жанра с екипа си . Чаатай Улусой се завърна достойно независимо от рейтингите . Те не са толкова лоши в сравнение с други .  Новият сериал на ОГМ по стар тв ' Съседната стая'' е стартирал много слабо и ако не се повиши или не са договорили епизоди  е пътник .  Прави впечтления, че този новия в  петък , който ни е  конкуренция не се движи добре .. по принцип турците харесват тежки драми .  
Убедена съм че Чаатай  не съжалява и му е приятно да гради този сложен образ на наемен убиец  борещ се вътршено  има ли право да отнема човешки живот въпреки че тези, които убива са много по лоши  и зли .
С колегите се сработват  всичко върви с лекота , както винаги досега .  В повечето случай сменят режисьори , сценаристи заради рейтинги или под натиск  и резултата е трагедия  и в тоя ред на мисли  сме късметлии.
 Когато се работи на платформи е различно и се сменят режисьори . Така беше с ''Протектор'' , практика на  Нетфликс . Това е от малкото турска продукция, която са продуцирали и е тяхна не купена с права .  

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 12:44 от femmi2

# 436

Феми, благодаря за обстойния коментар, който си ни споделила. Чета и мисълта ми отлетя в друга посока от развитието на действието.
     Замислих се за убийството на майката на Енвер. Направи ми впечатление, че камерата акцентира върху окървавената рокля. Куршумът е попаднал в корема на майката. Това означава, че Енвер не я е убил, а просто ранил. Такава рана в болницата може да се излекува след хирургична интервенция. А жената е умряла. За мене това е дело на Екбер. И го е направил, за да вземе бъбрека ѝ и да спаси собствения си живот. И много лесно е да хвърли вината върху малкия си син, когото нито могат да арестуват, нито пък да го съдят. Затова е толкова загрижен да вземе лаптопа на доктора, за да не излезе истината наяве.
    Момичета, аз може и добре да се филмирах, но зад целия хумор, поднесен ни в епизода прозират доста отговори и предстоящи неочаквани събития.
    И други неща ми се въртят в главата, но ще ги споделя малко по-късно. Времето при нас е хубаво и ще изляза с удоволствие на кафе с приятели. Само дано не ме изгонят, че и на тях "надувам" главите с Дахан и блестящото представяне на Чачо.

# 437
Добро предположение, Еми, от Екбер всичко може да се очаква.Възможно е и така да е станало с майката на Енвер.  Между другото още на онлайна ми направи впечатление тази сцена по горе, но после забравих. Дахан посяга да вземе палтото на Лейла, а там имаше още едно яке. Прилича на мъжко. Дали не е на баща и и там да е флашката с информацията?

# 438

Феновете на Сюмие Айдоан изразяват недоволство в соц мрежи за екранното време на актрисата  и напомнят на сценариста че главната героиня е тя  и не е  Бусе Мерал .

Няма да я измести , просто трябва да вкарат некоя интрига за пълнеж на епизоди . Това не е дигитатен проект на платформа . Чаатай е разглезил всички.. там всичко е стегнато и сценария се пише от - до и няма изненади и цензура . Няма засега и целувки.. имаше в ретрипспекцийте в началото леки целувчици , но знаем Звяра какъв Огън е и как изгаря и на какво е способен .

Той видя две якета и се чудеше кое е на Лейля . Тогава нищо не подозираше и ако е знаел да е претарашил джобовете . Такава важна информация се пази . Ще намери флашката и компа.
Като му каза на Дахан, че баща и се е занимавал с озеленяване и няма врагове или поне  не знае Дахан така я изгледа... Joy иначе на погребението като се видяха с Онур  и той вика какво правиш тук ? Дахан му разказа как са се запознали , че с нея се усмихнал . Мюдюра вика не мислех че ще го кажа ..това може да се окаже полезно и му разказа за информацията в компа за органите .  Дахан се дърпа и каза че си е свършил своята работа и останалото не го касае .  

Енвер пуска лафове ... Дахан да медитира и намали агресията ..Сценариста го бива в шегите..   Шурея не е съгласен със сватбата и затова се изнерви . Енвер му вика това е Ашк - Любоооов и Дахан се мръщи и вика ашк , та ашк ...  

Още творчество с АйДах:broken_heart: Broken HeartCupid

Сцената с аркадаша  Месут , като Херкулес  кърти направо... уникална е JoyJoyHands ClapHands PunchHands Punch не спирам да се хиля и гледам ..

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 16:13 от femmi2

# 439
Навсякъде е пълно с този красив танцьор. Да го бяха оставили да потанцува още малко .
https://www.instagram.com/reel/C4RHZaxp9PU/?igsh=aGJvd3lkMmM4bDA2

# 440
 Между другото още на онлайна ми направи впечатление тази сцена по горе, но после забравих. Дахан посяга да вземе палтото на Лейла, а там имаше още едно яке. Прилича на мъжко. Дали не е на баща и и там да е флашката с информацията?
     Пипи и на мене ми направи впечатление второто яке. Изобщо вкарването на Лейля не е никак случайно, нито пък ще бъде за кратко и само за интригата. Не ми се вярва по сценарий да ѝ бъде отредено място само, за да дразни Айдан.
    Има нещо "нечисто" около Лейля. Много наивна и захаросана ми се вижда на "първо четене". А това е доста подвеждащо. Не знаем нищо за нея, не знаем и с какво ще ни изненада сценаристът, но едва ли тази девойка ще се окаже толкова невинна и незнаеща. Тя се залепи за Дахан като "гербова марка" и непрекъснато го търси и привиква. Никак не е случайно, че го покани на погребението на баща си и с голяма охота прие неговата помощ.
    Отиде в къщата на непознат, защото се страхувала да остане сама, а излезе сама до Клиниката и много умело се измъкна от преследвачите.
    Разказва как баща ѝ се занимавал с озеленяване, а ловко се измъква от въпроса на Дахан дали баща ѝ не е оставил нещо при нея. Не познава Айдан, но и никак не се притесни от нейните заплахи. Дори ги прие с насмешка. А когато отиде в къщата на Дахан хитро огледа всички. Беше ѝ любопитно да разбере какво мисли Айдан за насилието и начина по който попита "Кой е Енвер?" ме убеди, че тя знае всичко за всички.
    Отиде на сватбата защото ѝ било скучно. Пренебрегна думите на Дахан, че е опасно за нея и трябва да остане вкъщи и да си почива.
   Дахан също се усъмни в нейната искреност и не беше сигурен в отговора си пред Мениджъра.

Навсякъде е пълно с този красив танцьор. Да го бяха оставили да потанцува още малко .
https://www.instagram.com/reel/C4RHZaxp9PU/?igsh=aGJvd3lkMmM4bDA2
     Диди, да сложим и ние красавеца-танцьор, за да не сме по-назад от останалите.

# 441
От сериала не спират и днес със забавата . Месут е страшна карикатура ! 😂😂😂
https://www.instagram.com/reel/C4VhNPwoceL/?igsh=MWI0dGVpeGlyeTYzNQ==

# 442
Здравейте, момичета.

Не съм писала мнението си за последната серия, защото то е доста отрицателно и не искам да ви товаря с него.
Споледям едно мнение от Туитър само, с което аз съм напълно съгласна.
Надявам се сценаристите да се активизират след недоволството в социалните медии и да измислят нещо по-креативно, динамично и интересно. Варианта Лейля да не е наистина толкова захаросана и скучна, би било просто чудесно, за да има някаква динамика, някаква интрига и да не падне съвсем рейтинга. За сега само Чаатай държи сериала, защото сценарият е пълен абсурд.
Е, малко май ви натоварих, но надявам се да не се сърдите. Ще се включвам повече, когато има какво по-полжително да напиша😀
Приятна неделя на всички 🌹🌺🌼

# 443
Здравейте, момичета.

Не съм писала мнението си за последната серия, защото то е доста отрицателно и не искам да ви товаря с него.
Споледям едно мнение от Туитър само, с което аз съм напълно съгласна.
Надявам се сценаристите да се активизират след недоволството в социалните медии и да измислят нещо по-креативно, динамично и интересно. Варианта Лейля да не е наистина толкова захаросана и скучна, би било просто чудесно, за да има някаква динамика, някаква интрига и да не падне съвсем рейтинга. За сега само Чаатай държи сериала, защото сценарият е пълен абсурд.
Е, малко май ви натоварих, но надявам се да не се сърдите. Ще се включвам повече, когато има какво по-полжително да напиша😀
Приятна неделя на всички 🌹🌺🌼

Скрит текст:

Йоана, много исках да споделиш впечатленията си за епизода. И изобщо не се притеснявай, че ще ни натовариш с отрицателното си мнение за сценария. Ако четеш постовете ни ще видиш, че всяка от нас си има собствено мнение за епизодите, но това не ни пречи да споделяме своето, да се съгласяваме или не с вижданията на останалите. Всяко мнение е ценно, затова и позитивното и негативното се приемат без забележки.
     Поддържаме добрия тон и уважаваме пишещите. Умеем и да се забавляваме, и да коментираме, но не си позволяваме да унижаваме и апострофираме, правейки се на всезнайковци.
     Аз цял ден не мога да "изляза от филма". Написах няколко сценарии и развих доста теории. Опитвам се да подсказвам на сценариста, но той май не ще да ме послуша.
От сериала не спират и днес със забавата . Месут е страшна карикатура ! 😂😂😂
https://www.instagram.com/reel/C4VhNPwoceL/?igsh=MWI0dGVpeGlyeTYzNQ==
    Диди, не мога да не сложа и страхотния Месут.

# 444
Благодаря ти за разбирането😊
Бих споделила подробно впечатленията си, като само предупреждавам, не са добри😀 Ако някой реши, хич и да не ме чете😆

Като цяло впечатленията ми са, че няма
никаква логика и последователност в сценария. Хуморът е чудесен, но последния епизод той беше единственото, с което запълниха серията. Някак нищо не ме грабна като интрига. Напълно излишно ми е тези любовни триъгълници и четриълъгници. Първо Шенгьол, сега Лейля? Иска ми се да поработят малко по образа на тази Лейля. Скучна ми е.  Актрисата може и да не е толкова зле, но този образ някак ми е блудкав, както ти написа- твърде захаросан. Образа на Айдан- пълна подигравка и отново нищо общо със смелото момиче със стил и класа, което беше в началото. Те я представят в момента като ненормална, безработна преследвачка на мъж, който постоянно я отхвърля. А той защо я отхвърля и се държи с нея грубо и неуважително от самото начало, не мога да си обясня. Липсва ми дълбочина и логика и в образа на Дахан. Липсва ми и интелект в действията му и мисъл в решенията му. Джеки Чан- отива и пребива сам 5-10 други мъже. Дори и екшъна е леко фантасмагоричен на моменти. Чаатай е прекрасен, но образът му и повърхностен, невъздържан и не показва особена мисъл. Той дори не знае какво се случва със семейството му. Храни котки през нощта и сякаш не го интересуват най-близките му. Нали беше събирателния образ в дома? Сега сякаш него никога го няма там.
Любовната афера пък на родителите му беше върха на черешката. За какво им трябваше това?
Единственият образ, върху който се работи общо взето е този на Енвер. Там виждаме и дълбочина в характера, и надграждане. Той е интересен и именно за това се превърна в любимец на публиката. Останалите са ми някак незавършени образи с нелогично, на моменти абсурдни действия, никакво надграждане.
Трябваше да видим и малко повече от мафията и техните връзки и действия. Баща и син от двете страни на барикадата, в борба за надмощие в света на мафията. А не цял епизод сватба, любовни интриги и детски караници.
Да спомена и образа на полицая- толкова слаб и недодялан образ. Очаквах от него много повече от това да ходи и заплашва и да преследва Айдан и Дахан и да им дудне там нещо.
Може и да съм пропуснала някого. Като цяло за момента ми харесва работата върху образа само на Енвер. Останалите образи сценариста явно си ги измисля, докато гледа Дързост и Красота.
Ние имаме страхотни идеи тук, но за съжаление си мисля, че сценаристите не са толкова креативни и няма да създадат нищо толкова интригуващо и интересно.
Чаатай за момента спасява този сериал. Гледа се заради него, защото е липсвал на всички. Играта му е страхотна, образът му не.
 Стана дълго, момичета. Излях си го. Дано не съм ви натоварила. Надявам се да дойдат по-добри и интересни серии, за да не съм толкова негативна😀
Извинявам се още веднъж🌹🌹🌹

# 445
От раз си харесах това за шапка за новата тема и като пробвах пасва на размера и  е ефектно .
 Има време ще измислим още варианти..

Джеки Чан , Робокоп , Железният човек и Супермен , Човекът Паяк .
Страхотен е в екшън сцените няма равен . Дори само това  да гледам няма да ми омръзне и ще се забавлявам с лафове и няма да задълбавам в сценария   Реално погледнато няма любовен , триъгълник и т.н.  Ние така предполагаме , засега още нищо не се знае дали ще е така .
Тук Дахан им вика ''Ние сме против насилието и не искаме неприятности моля напуснете ''
Ако бяхме в нормални условия ... ако бяхме... и  Чачи - Дахан въздъхна и си представи как им чупи главите и всички фърчат през прозереца  и им пожелава приятен полет JoyJoy
Сериала го спасява единствено Чаатай Улусой няма спор , но сценария не е толкова зле има слабости и още да се работи .. Айдан непрекъснато ли ще тича след него и  ще я отблъсква ? Никой не работи... само Давут и Месут , Дахан печели ли пари Мюдюра плаща ли му нали в началото отказа ?
В образа на комисаря и аз  мислех че няма да е такъв и ще е по различен ..  само го будалкат и той се фаща не трябва ли да е по умен?   Курт - Вълчо го удари с електрошока знае че са ги снимали и следи Дахан и изтри всичко.  
За Лейля... нито ми харесва актрисата , нито героинята й . Скучна е и ужасна . Тук съм съгласна с мнението в мрежите.  Абсурд да я прават главна или да ги събират в друг проект тогава наистина ще е провал и няма да гледат дори заради любимеца ко ще и за Оскар да е.  Като писах Оскар заслужава хиляда такива за всеки проект и роля и реален образ .Trophy Най добрият на светааа и красииив и тази аура и харизма ...
Съгласна съм да ни покажат повече от живота на Дахан преди армията и там в казармата почти нищо не дадоха ..
Харесва ми образа на Дахан и характера му  не мога да си кривя душата за обратното и още ще се развива  има време до края на сезона и сериала . Ако беше друг актьор едва ли щях да гледам и да се впечатля ..   Като най главният запълва екрана и екранното време почти няма кадър в който да липсва. Работи се по образа на Енвер така е и актьора е добър .  Енвер го арестуваха на сватбата преди да каже Евет и сега колко дълго ще е в ареста или затвора ?

Да се върна на гифките по горе .. Лейля като видя как умело им взе пистолетите и изпотръшка всички на земята ще се досете ли че той наистина е набит като легна на пода. Аркадаша се пръсна от смях, като му разказваше че е набит и не вярва и се чуства виновна и неудобно.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 20:11 от femmi2

# 446
Благодаря ти за разбирането😊
Бих споделила подробно впечатленията си, като само предупреждавам, не са добри😀 Ако някой реши, хич и да не ме чете😆

Скрит текст:
Като цяло впечатленията ми са, че няма
никаква логика и последователност в сценария. Хуморът е чудесен, но последния епизод той беше единственото, с което запълниха серията. Някак нищо не ме грабна като интрига. Напълно излишно ми е тези любовни триъгълници и четриълъгници. Първо Шенгьол, сега Лейля? Иска ми се да поработят малко по образа на тази Лейля. Скучна ми е.  Актрисата може и да не е толкова зле, но този образ някак ми е блудкав, както ти написа- твърде захаросан. Образа на Айдан- пълна подигравка и отново нищо общо със смелото момиче със стил и класа, което беше в началото. Те я представят в момента като ненормална, безработна преследвачка на мъж, който постоянно я отхвърля. А той защо я отхвърля и се държи с нея грубо и неуважително от самото начало, не мога да си обясня. Липсва ми дълбочина и логика и в образа на Дахан. Липсва ми и интелект в действията му и мисъл в решенията му. Джеки Чан- отива и пребива сам 5-10 други мъже. Дори и екшъна е леко фантасмагоричен на моменти. Чаатай е прекрасен, но образът му и повърхностен, невъздържан и не показва особена мисъл. Той дори не знае какво се случва със семейството му. Храни котки през нощта и сякаш не го интересуват най-близките му. Нали беше събирателния образ в дома? Сега сякаш него никога го няма там.
Любовната афера пък на родителите му беше върха на черешката. За какво им трябваше това?
Единственият образ, върху който се работи общо взето е този на Енвер. Там виждаме и дълбочина в характера, и надграждане. Той е интересен и именно за това се превърна в любимец на публиката. Останалите са ми някак незавършени образи с нелогично, на моменти абсурдни действия, никакво надграждане.
Трябваше да видим и малко повече от мафията и техните връзки и действия. Баща и син от двете страни на барикадата, в борба за надмощие в света на мафията. А не цял епизод сватба, любовни интриги и детски караници.
Да спомена и образа на полицая- толкова слаб и недодялан образ. Очаквах от него много повече от това да ходи и заплашва и да преследва Айдан и Дахан и да им дудне там нещо.
Може и да съм пропуснала някого. Като цяло за момента ми харесва работата върху образа само на Енвер. Останалите образи сценариста явно си ги измисля, докато гледа Дързост и Красота.
Ние имаме страхотни идеи тук, но за съжаление си мисля, че сценаристите не са толкова креативни и няма да създадат нищо толкова интригуващо и интересно.
Чаатай за момента спасява този сериал. Гледа се заради него, защото е липсвал на всички. Играта му е страхотна, образът му не.
Стана дълго, момичета. Излях си го. Дано не съм ви натоварила. Надявам се да дойдат по-добри и интересни серии, за да не съм толкова негативна😀
Извинявам се още веднъж🌹🌹🌹
    Благодаря за откровеното ти мнение, Йоана! Изчетох поста ти с интерес и ми допадна. Харесвам аргументираните отговори и различните мнения. Това ми помага да се "погледна" отстрани и да продължа да разсъждавам върху сериала като цяло.
     Лошото при онлайн излъчването е, че ние коментираме епизод за епизод, без да знаем накъде ще ни поведе сценария. В желанието си да научим и видим всичко ставаме нетърпеливи, струва ни се, че действието е мудно, а образите недобре структурирани. (говоря за себе си, нищо, че използвам мн. ч., извини ме)
    Аз обаче съм си непоправим оптимист и смело твърдя, че сценарият е добър, че тепърва пред нас всеки един от героите ще развие качествата, които са му отредени. Дотук беше въведението и запознанството ни с всеки персонаж поотделно.
     Интересното предстои. Задълбаването в характерите също.
     Дахан като сложност, противоречивост и загадъчност тепърва ще изпъква. Харесвам героя и вярвам, че до края на сериала ще покаже истинската си същност.
     Търпеливо и с любопитство ще чакам всеки следващ епизод и ще коментирам видяното. И в края на сериала ще кажа категоричното си мнение. Може да остана разочарована, а може и да съм възхитена... Не се знае!
      Факт е обаче, че се наслаждавам на всеки епизод, че чакам с интерес новия и винаги с удоволствие споделям впечатленията си.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 19:01 от Emiliya

# 447
Еми! +1 И аз съм на твоето мнение. Ако ни покажат всичко сериала ще свърши. Те сценаристите няма как да угодят на предпочитанията на всички. Надявам се , че за всичко си има обяснение и постепенно ще ни го поднесат. Затова и се въздържам от критика.

# 448

Охх, доста се посмях и на този момент. Дахан решил да се издокара за сватбата на сестра си, дори "лачени чепици" обул.
     Поогледа се, впери поглед в обувките и... на сватбата с кубинки.
     Предвидливо момче, ейй. Знаел е, че ще трябва да се бие и да бяга...

# 449

Охх, доста се посмях и на този момент. Дахан решил да се издокара за сватбата на сестра си, дори "лачени чепици" обул.
     Поогледа се, впери поглед в обувките и... на сватбата с кубинки.
     Предвидливо момче, ейй. Знаел е, че ще трябва да се бие и да бяга...

Това са му късметлийските обувки  и кубинки от началото на ешъна е с тях.   Дахан е предвидлив и като знае че може да изникнат проблеми и смени елегантните лачени обувки. Той не е свикнал на такъв стил елегантен .

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 17:51 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт