Абитуриентски страсти 2024

• 125 264
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 1 185
  • varna
Миналата година избрах индивидуални салати, останалите неща бяха на плата. За десерт - мини еклери, различни видове.

# 1 186
  • София
Кой е този италиански ресторант с място за танци?

# 1 187
Кой е този италиански ресторант с място за танци?

Базел, написах ти къде се намира.

# 1 188
  • София
Миналата година избрах индивидуални салати, останалите неща бяха на плата. За десерт - мини еклери, различни видове.
Това не е никак лоша идея. А на какви салати се спря?

# 1 189
Аз миналата година много се колебаех, защото беше предвидено като лек обяд преди младежът да тръгне за бала. Всичко беше на плата-салати и предястия, а малко по-късно сложих и платата със скара.
Идеята ми беше, че ако сложа само салати, някой ще пие алкохол, но друг няма и ще стои гладен. Затова за кратко салати и предястия, а съвсем малко по-късно карата, хем да не стоят гладни, тези които не искат салата или бързо приключат с нея, хем за пишещите да е достатъчно топла скарата. На масата на деца /тийн сложих всичко едновременно. В един по-късен момент сложих нарязани сирена и колбаси. От сватбата ми, която беше почти преди 25г,много ми хареса съчетанието филе Елена+ сирене. Тогава такова "след ястие" имаше и едва за бала на младежа го повторих.

Писала съм за десерт -леки, ефектни плодови тарталети. Първо, че стоят красиво на масата и второ, че тежки тотри след обилна храна трудно се ядат.

# 1 190
С каката в ресторанта, салатите бяха индивидуални...гръцка и шопска бях поръчала..макар, че в Чинара, те са вариант някакъв.За да се поотпуснат хората с питиенце и салата, после топли предястия и мезета на плата и накрая и основното на плата като имаше различни видове месо и скара и зеленчуци. Сега като сме на поляна всичко ще ни е на плата, салатите няма да са индивидуални но ще са три вида:зелена, шопска и гръцка. Мезетата са ни филе Елена, пъстарма и луканка , топли предястия -Каменбер, кашкавал и сирене- панирани с портокал и сладко.Основното три вида месо пилешко, свинско и едни рола
прасенце им казват- изпечени, наденица и кюфтета.Торта накрая.За каката имаше и домашно направени бонбони и питка.За младежа, незнам питка дали ще правим.

# 1 191
Ох като каза меню, аз още не мога да измисля какво меню ще е подходящо за наетата зала.
Вие на какво сте се спрели?
По-възрастните хора са си традиционалисти има и вегетарианци и изобщо съм изгубена. Но се надявам като избера кетъринг фирма евентуално и те да имат насоки и предложения.

Същият дерт ме гризе и мен. Вероятно ще има плата с комбинирана скара (мисля си за конкретен ресторант и се надявам просто да има вариант за доставка, още не съм проверила), други с мезета, ядки, сладки неща. Много се надявам да успея да поръчам салата/салати, защото както каза - по-възрастните ни гости са традиционалисти и си искат салатката с ракийката. От вкъщи ще трябва да носим картонени чинии, вилици, чаши и т.н.

# 1 192
  • София
От вкъщи ще трябва да носим картонени чинии, вилици, чаши и т.н.
Вижте в Джъмбо има пластмасови прозрачни чаши за безалкохолно и вино (със столчета). Не са еко, но ще стоят по-красиво.
Ние заложихме на кетъринг меню в т.ч.  и мини салатки (различни видове) в еднократни купички. Получи се много добре, но нашето тържество беше тип градинско парти, демек по-раздвижено:
Скрит текст:

# 1 193
Картонени прибори и чинии за салата? Не бих ползвала, а и не мисля, че е удачно за такива събиране. Нали ще сте в заведение, а не на полянка в гората?

# 1 194
  • София
Миналата година гледах всички покани към учителите в гимназията на дъщеря ми. Нищо грозно и пошло не видях. А обединените усилия на децата да изненадат преподавателите си, бяха трогателни.
Нека младежта се наслади на мига, в рамките на безопасното. Вие също си отпуснете душите и празнувайте както ви харесва и без да съдите другите..

Да, нашата в театър я каниха
По-неприятното е, че някои класни отказват. Това вече ми се вижда грозно.
Предвид това, че щерките ни са били в една гимназия, мисля, че ги зная тези "някои класни". Те и лани продължиха с грозотиите.

# 1 195
Картонени прибори и чинии за салата? Не бих ползвала, а и не мисля, че е удачно за такива събиране. Нали ще сте в заведение, а не на полянка в гората?

Не, няма да сме в заведение. Абсурд да помъкна порцелан или дори керамични чинии. Гостите ще трябва да преглътнат тази липса на естетика.

# 1 196
В събота най-накрая взехме костюм за младежа.Отдъхнах си. То с момчето мнооогоо по трудно от колкото с момичето. Девойката размята една снимка, каза ...това ...само шивач трябваше да намерим.С момчето магазин след магазин, от  декември обикаляме, докато си изясни, какво иска. Понеже ходи с широки панталони, не можеше да се възприеме със слим моделите, които са модерни в момента.Викам му ..снимка, снимка искам да показвам..намери една..та да придобием представа и аз и продавачките. Той ми показва нещо, стил Ал Капоне..Чикаго..ала ретро..Иди да търсиш такова нещо в масовата конфекция..И като ми кажат колежките, че с момчетата си са приключили за половин час и на мен все едно ми викат ..ям ама не дебелея..и който където ми каза за мъжки костюм и там го бях завела. Та преди седмица си хареса...поправки му направиха и одобри го накрая.. слава богу..С обувките си представях същото нещо, ама там след седмия магазин, ги хареса.Взехме от Кавалер, супер изчистени и бяха близко до магазинчето в което открихме костюма.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 19:07 от Stanislavovamarina

# 1 197
  • София
А ще споделите ли, моля в кой магазин открихте костюма, че и аз имам един младеж необлечен все още.

# 1 198
  • sofia
Ние много бързо се облекохме от Monni, но предпочете не много строг стил.

# 1 199
Bartel е магазинчето. Пиротска 10. Малка е фирмичката, има готови костюми и шият все още по разни идеи. Панталоните са им една идея по-широки от останалите.По класически тип. При моето момче взеха един номер по-голям и му ги направиха с баста. Стана страхотно.Той е много кльощав и дребен и не искаше панталони по него. Платът е тъмно син, черен с капка синьо и много финни раенца. Даже моделът се казваше мафия😀Точно каквото искаше. Не беше скъп. Бяха готови, ако не го хареса панталона, да му шият и по-широк. Преди това бяхме ходили в Мони, Лазарин, Андрюс, Парушев, Теодор и още..на Алабин, по Раковски...Във всички имат прекрасни неща...Мен в Мони много ми хареса, но явно не беше неговото. От Лазаринни и Rossiny му взех черен и син панталон просто да има допълнителни. Мисля, че най-вероятно няма да ги облече. Но като знам от каката, колко допълнителни неща има, като защита на дипломата, изпращане, снимки с класа - иска ми се да има и нещо официално, ако реши.

Общи условия

Активация на акаунт