Абитуриентски страсти 2024

• 125 223
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 1 200
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
И при моят младеж, класната е отказала. Аз не го разбирам, но хора различни.

За ресторанта - при нас решихме на индивидуално меню. Салата, мезета и месце бавно готвено.
За десерта се чудя обаче.
Мислех меденки, за да може всеки да си вземе дори за вкъщи, ако не хапне там, но нито е много красиво, нито пък ще може да играе ролята на десерт, защото трябва да е на края на празника, а не виждам кой ще се занимава.
Чудех се за торта, но хем младежа не е много сигурен, хем се опасявам, че ще си остане по чинийте. Благодаря за идета с тарталетките - струва ми се добър вариант, но дайте жокер от къде да проверя за такива, коите сте пробвали и си заслужават. Аз не съм голям фен на сладкото и такива неща нямам навика да купувам.

# 1 201
Аз мисля от Orsetti да поръчам хапките им - пробвала съм ги и ми харесват. В търсене бях на сицилиански каноли, пробвах от две места и се разочаровах, така че това май отпада. Искам и хубави еклери, ако някой може да препоръча. И евентуално за някаква торта мисля, но не съм много ентусиаст.

# 1 202
Дали някой би могъл да ми помогне с идея за шатра, покривало при вариант за празнуване на поляна...

# 1 203
Има си такива фирми, носят маси, столове, шатри, посуда.  Сглобяват, после разглобяват и си ги отнасят.

# 1 204
Практикер от снощи 260 лева popup шатра( сгъва се) 3.60 на 3.60, а в юск има голяма сгъваема маса за 85 лв. И двете на место гледахме, не мога да помогна с линк. За столове вече, не мога да помогна Simple Smile
Ако ще си ги ползвате после, си струва да се вземат( за вила, каравана и т.н.) , иначе вземете под наем.

# 1 205
Благодаря за предложенията. Тази шатра  в Практикер ще я погледна.Приятел и роднина ни докара двайсет стола и 9 маси от офис дето го развалят.Ще стискаме палци да е хубаво времето на 17- ти.И ще мислим варианти.

# 1 206
Бихте ли ми предложи идея за подарък за абитуриентски бал на момиче?

# 1 207
До сега на всички близки абитуриентки сме подарявали колие с мъничко диамантче. Предварително се информирам дали предпочитат бяло или жълто злато и търся достатъчно навреме. Големината на диаманта е според бюджета.
Нещо семпло от този сорт:

# 1 208
Mößbauer-Effekt, колко излиза цената на подбно колие, приблизително?

И още, някой може ли да даде идея и за подарък на момче? Не носи бижута и е доста задоволен с всякакви неща, както повечето сега.

# 1 209
  • София
По мое мнение, специално за абитуриент, най-добрият подарък са парите.
Дъщеря ми е толкова капризна, че абсурд да хареса нещо, избрано от друг.

# 1 210
И аз винаги съм за пари, може да си съберат за телефон, лаптоп, екскурзия, винаги ще ги наместят

# 1 211
И аз гласувам за пари. Не за друго, а защото днешната младеж това би оценила най-много, а и биха използвали натрупаната сума за нещо съществено.

# 1 212
Mößbauer-Effekt, колко излиза цената на подбно колие, приблизително?

Цената зависи от големината на диаманта, дали той е синтетичен или не, колко е чист, формата му, материала на обкова, материала на верижката. Съвсем мънички диаманти на верижка могат да се намерят за 100-200 евро и оттам нагоре вече могат да стигнат няколко хиляди. Конкретно за немския пазар пиша.
Парите винаги са добър подарък, ако не търсим на нещо специално за спомен от събитието или нямаме идеи за нещо конкретно. Моят тазгодишен абитуриент би се зарадвал най-много на пътуване.

# 1 213
Балгодаря, Mößbauer-Effekt. Много ще съм благодарна също ако дадете някакъв линк, сайт или съвет къде да гледам за такива. Защото ми излязоха някакви доста над 1000 лв. и нагоре.

Ние имаме и момче, и момиче тази година, доста близки деца, та вече се чудя, пари ли, ако пари колко? Подарък ли и какъв?

Пари е най-лесно, но ми се щеше да е спомен някакъв. Е, в крайна сметка и пари ще бъдат ако не намеря нещо подходящо, но пък се чудя колко пари е приемливо? Последните ни близки абитуриенти бяха доста отдавна, та съм загубила представа какво и колко е приемливо. А пък тъй като са и две, няма как да се разпрострем много, за жалост...

# 1 214
Балгодаря, Mößbauer-Effekt. Много ще съм благодарна също ако дадете някакъв линк, сайт или съвет къде да гледам за такива. Защото ми излязоха някакви доста над 1000 лв. и нагоре.
Например тук излизат добри оферти, трябва да се следи периодично.
https://www.zalando-lounge.de/
https://www.bestsecret.com

Общи условия

Активация на акаунт