Абитуриентски страсти 2024

• 125 311
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 780
snegura4ka,
честно не помня вече за училищния албум и снимки, че то за какво ли не събираха пари, но нещо около 80 лв. ми се върти, но може и да е повече. Аз за сега само нощните съм видяла и ми харесаха (пред Александър Невски ги правиха).

# 781
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И моята девойка сега получи албума си. Струваше 100 лева.

# 782
  • София
Боже, сега се сетих, че албум нямаме, а само онлайн снимки. А дъщеря ми е вече трети курс в университет. 😂 И тя не помни дали сме платили за хартия. Големи сме шматки.
Предполагам, че и бъдещият ми абитуриент няма да прояви особен интерес към фотосесии. Неговият бал е след 2 години, отсега издирва тъмносин двуреден костюм с тънки райета. 😂

# 783
  • София
Аз не помня цена, но така като чета, важното е, че има албум. И то септември месец! Ние май сме от късметлиите.

Ние не сме правили голямо изпращане. Само най-близкият кръг от семейството и няколко нейни приятели. Бяхме в един бар, близо до Александър Невски. Така форми успяхме да се разходим да ги видим. Нея я закара братовчед й. Повечето деца от училището й не бяха с някакви специално взети за целта коли, а ги караха родители или близки приятели. И даже след Невски взеха и една съученичка в колата, че да е по-весело.
Хареса ми, че нямаше показност и натруфеност. Децата бяха много свежи и елегантни. А това, което най-много ми хареса е, че след като тръгнаха, площадът беше чист.

# 784
  • София
На нас са казали,че ако платим до края на месеца 50% има отстъпка от цената.Странно ми е,че искат тази сума две години по-рано!И защо до края на месеца,а не на годината например или до края на другата?

# 785
Албум + флашка ни струваше 140 лв., но това в провинцията.

# 786
Аз не помня кога точно давахме пари за албум,  със сигурност е било в 11 клас, но едва ли още в началото. Но със сигурност, преди да завърши 11 клас беше дадено капаро. Балът беше през май, но първата фотосесия беше съвсем в началото на 12 клас, първите учебни дни. През май и юни се струпват и много сватби, затова фотографите се наемат по-рано.
Получихме флашка с пълния набор от снимки в деня на раздаването на дипломи, а хартиеният албум - седмица след това.
Аз отначало много роптаех срещу снимките, да не се повтарям, писах в тази и в наборната тема. Но хартиеният албум албум е много добър.

За напрежението и финансовият удар-напълно е възможно всичко да се случи леко, приятно и без особени разходи. Все пак, съгласна съм, че с момче е малко по - лесно.

Домашното ни парти беше в деня на бала, защото исках всички да уловят емоцията на младежа. Няма да крия, че се заех с организацията почти година по-рано, но възторжени те поздравления, които получих от деца и възрастни (а и от някои съфорумки-задочно Heart) искрено стопли ха сърцето ми. Най-добрата ми приятелка, която е голям критик и винаги с право, ми се обади последващо да каже, че партито е било уникално и от години не е присъствала на нещо подобно.

Аз предварително бях решила да не ходя подир младежа   да гледам. Изпратих го до портата и това за мен беше символично разделяне с детето, което тръгва по зрелия, мъжкия път. Така си го бях наумила. А наши приятели го заведоха на сборния пункт в гимназията с тяхната кола. Оттам са пътували до центъра на града, където абитуриентите(за първа година в нашия град) са минали пешеходно до ресторанта, който е в Морската градина. Ситуации за фръцкане с коли не е имало, фотографът е снимал класа в градината всички заедно и после в ресторанта заедно и отделно. В колата със сина ми се качиха двама приятели, все още ученици, да споделят емоцията.

Момичета, вероятно си мислите или пък често ще чувате фразата"Какво пък  толкова, бал". Да, наистина не е голямата работа, че си завършил 12 клас. Голямата работа е, че децата порасват сякаш изведнъж, целенасочено излизат от общата матрица на задължителното образование(знам, че не е задължително след 10 клас или по-точно след 16 г) и правят първия сериозен житейски избор. Празнува се зрялост, нов етап в живота,ново начало. Да, важни са изпити, важна е реализация, но човечеството от създаването си е изграждало и спазвало ритуали за посрещане на щастливи събития. Приемете го по този начин и няма да ви тежи, няма да е досада. И не се вживявайте в кой какво казал и как го казал. Празнувате успехите и щастието на децата си!

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 19:35 от Светкавица

# 787
Ние все още си очакваме заветните снимки от бала на сина ми - платени и уж правени фотосесии в 133-то  в София

Направо съм бясна вече!!!!
И при нас така Confused
Синът  ми е над нещата, но аз...

# 788
Изобщо не са правили албуми. С тия коментари даже се радвам 🤣

# 789
  • София
Здравейте,и аз съм с бъдещ абитуриент.Нещо започнах да се притеснявам като чувам около мен,че вече има запазени ресторанти за бала.
Моля дайте идеи за подходящо заведение в София,което да не е механа,тъй като синът ми не иска бал,тип сватба,а нещо по-тихо и скромно.

# 790
Здравейте,и аз съм с бъдещ абитуриент.Нещо започнах да се притеснявам като чувам около мен,че вече има запазени ресторанти за бала.
Моля дайте идеи за подходящо заведение в София,което да не е механа,тъй като синът ми не иска бал,тип сватба,а нещо по-тихо и скромно.

Аз мога само ориентир да дам (всичко зависи от вкус, брой и бюджет). При нас искахме да е коктейл, но решихме да не мъчим гостите и най-вече по-мъдрите близки и приятели и го направихме в зала за събития. За първият вариант (коктейла) си намерихме зала и там кетъринг фирмата щешe да достави оборудването и храната. В крайна сметка бяхме в залата на кетъринг фирмата и беше украсено по наш вкус и имаше седящи места, както и високи маси вътре и отвън. Храната и питиетата бяха на шведска маса, а фоновата музика ние си я подбрахме и пускахме.

Като идея давам едно заведение, в което бяхме миналата седмица за юбилей и на горният етаж бяхме уединени, което беше супер - Cibo nel Camino намира се до малките пет кьошета. Също съм проверявала в ресторант Щастливеца на ул. Сан Стефано, защото съм виждала там да правят изпращане на абитуриенти, но февруари вече беше всичко заето. Друго място, което е много приятно за такъв тип събития, но не е удобно откъм транспорт, е ресторант Виктория в Ловния парк и последно предложение от мен Земя и вода в кв. Изток (не съм го посещавала), но беше като вариант за едно семейно събитие, защото ми хареса като храна и обстановка.

Наистина има много варианти и хубави заведения, но човек тлябва да отдели време да рови, чете, да посети и най-вече да побърза, че хубавото бързо свършва.

# 791
  • Бургас
Вчера дадохме 30 лв капаро за албум, струва 105 лв. И 70 лв за дискотека в Слънчев бряг. Ресторанта все още не е решен. Обмислят да ходят целия клас в Мармарис след бала, но моя син не е решил дали иска да отиде.
Общо взето за сега е много лежерно, може би защото е момче. Прически, грим, фотосесии няма да има. Костюм ще търсим март месец може би. Семейното събиране също ще е в съвсем тесен кръг. Ако зависи от него нищо няма да правим, ще отиде по тениска и къси гащи да се видят за последно. Satisfied

# 792
  • София
Разбрахме,че фотосесията ще я направят от този сайт https://albumite.bg/.Като цяло има противоречиви мнения в нета,но преобладават положителните отзиви.
Някой ползвал ли е услугите им ?

# 793
Ние вече платихме фотографа на класа- 140 лева. И на мен ми се намеква нещо за Турция, но вече ми идват твърде много мероприятия покрай едно завършване. Нямам предвид финансовата част. То като циганска сватба става.

# 794
Аз предпочитам втората бална да е в Турция, а не в Слънчев бряг, но при нас няма друга опция.

Общи условия

Активация на акаунт