Абитуриентски страсти 2024

• 125 318
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
sssani, и аз съм на този етап в момента. За фотограф съм се отказала да наемам, искат минимум 4-5 часа и цената е 800-900лв. Абсурдно е просто!
Ще помоля приятелка с професионален фотоапарат да дойде да снима.
Украсата - още не съм мислила по въпроса. Но както чета тук, май ще купя от Джъмбо нещо. В крайна сметка не правим сватба.
За събиране на Ал.Невски, моята девойка няма адекватен отговор в момента и съответно съм запазила ресторанта от 16ч. Не мисля че ще и остане време да ходи там, при положение че самият клас още нищо не били решили.
И за храната в ресторанта реших да поръчам предварително плата със скара, салати, топли предястия по масите. Пиенето може би ще е всеки да си избира.
Аз за собствената си сватба не съм била в такъв стрес както за една абитуриентска....ужас.

п.с: Ама и торта ли трябва да има?

# 1 126
  • София
Хаха,Silver Mist .Разсмя ме.И някак ми олекна че не съм сама в мъката и терзанията.Ми гледам и аз че са се строили и позират до арката и тортата.Знам ли .Колкото  и да теоритезирах и да се заричах че такива неща няма да ме залеят, ей на- случва се неусетно.Явно като се повтарят системно и те облъчват еднакви неща, почваме да ги приемаме в категория- "нормалност" и "така се прави".Нищо че дълбоко в себе си продължавам да роптая и да не мога да приема всичко това.НО едно по едно се наслагват някакви уж традиции или приумици.( в момента съм  е потрес от поканите за класни ръководители и учители.Фантазията работи на макс и някак  в моите очи се губи основната идея на събитието... )
От фотограф като цяло няма да спестя.Както писах по-горе, ще има фотосесия, но в друг ден.Просто в заведението, където абитуриентката ще мине за 2 часа няма да присъства.

# 1 127
  • София
Въх, снимки до тортата 😮 Нашата я оставихме в кухнята на ресторанта и по някое време сервитьорите поднесоха парчета от нея на гостите. Просто десерт към основното.
Сбирките на Невски са към 17-17,30, но не всички ходят. Не пречи да се отиде направо в ресторанта.

# 1 128

Ще помоля приятелка с професионален фотоапарат да дойде да снима.

То не фотоапарата прави снимките. Бях на едно събитие, не бал, където с професионален апарат млада дама, имаща претенции за умел фотограф, успя да направи такива замазани и нефокусирани снимки, дори не центрирани правилно, че ако бях снимала с телефона, щяха да са по-добри.
Въпрос най вече на добра светлина. Професионалния би трябвало да си донесе разни там неща да доосвети, добра светкавица ..

# 1 129
При нас (голямата) беше в ден различен от бала. Пак си облече роклята, имахме фотограф, но при нас цените не са като в столицата. Менюто беше уточнено, торта не сме имали, само десерт.
Всъщност беше много хубаво. Отдавна не се бяхме събирали семейно, иначе не сме хора, които си падат по сбирките тип сватба. Бабите я видяха облечена, ние се понагласихме, хапнахме, танцувахме.
Имахме украса с балони, приятелка се занимава с това и няма как Grinning

Blush

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 18:03 от rummi_pl

# 1 130
Руми, голяма красавица е дъщеря ти!❤️
Въобще не обърнах внимание на декорацията😃

# 1 131
Поръчала съм елементи за украса от сайт - един голям трансперант, балони със съответните стойки, тематичен тишлайфер за масата... Дали не поръчах и топери за всеки случай - вече не си спомням, че беше отдавна. Всичко подбрано да е в един стил и цветове. Дадох не повече от 50лв.

# 1 132
  • софия
Украса няма да има. Ще подготвя кутийки с белгийски бонбони (препратка към следващия етап) за гостите с покана, ако искат да дойдат да видят абитуриентката на Ал. Невски или в училище. Ще си облече роклята, с която ще бъде на получаване на дипломите. Събирането ни е преди това.
Предстои да уточним меню. Ще има плата и всеки може да поръча допълнително, питие.
Засега съм с това, като все още обмислям да отидем и видим още едно място, защото сме запазили на високо и открито и ако времето не е ок, няма да е това, което си представяме и искаме.

# 1 133
Бисе, те нашите деца са най-хубави Heart
Валенцето също беше прекрасна!

# 1 134
  • София
Руми, голяма красавица е дъщеря ти!❤️
Въобще не обърнах внимание на декорацията😃
E бива ли така.Изпуснах снимката ....
Иначе ми мина идеята за сбирка на друга дата , но тогава се губи енергията някак  от деня на бала , а е някак сбирка на ядене и пиене.А момичетата особено , малко ще седят нелепо да се накичат като панаирджийска мечка  специално за да ги видят бабите...Така го усещам де.В моята схема хем ще я видят, хем няма да прекара твърде много време с роднините, а ще иде да си празнува нейния си празник по нейния начин
Queen, помниш ли откъде поръча елементите на украсата? И дали ще е нахално да помоля за снимка

# 1 135
При нас нямаше как. Живеем в един град, учи в друг. Прическата на едното място, грима на другото Joy
Добре, че не трябваше и с гости да се съобразявам.

След снимките и посрещането се преоблече с нещо по-удобно.

# 1 136
украсата-ние празнувахме на собствен терен и ми беше достатъчна зеленина та на двора. Имах идеи-да купя две, три саксии с теменужки(основният цвят на всичко беше синьо-бяло-екрю), в които да сложа на пръчки надпис "На добър час", като буквите са оформени по срички в облачета. Дори доскоро си пазех "проекта" в телефона. Имах идея да купя от Джъмбо въртележка, които пак да символизират раздяла с детството, пак не го направих. Всичко се отхвърли от младежа. В крайна сметка, сведох украсата до надпис в синьо "На добър час", няколко балона, на които така и не намерих място, но като ги сложих произволно,  се оказа ефектно Съседката неочаквано ми донесе предния ден буквално кашон рози в различна форма и цвят. Не ми беше това идеята, по-скоро исках божури, но не успях да намеря хубави. Но розите в семпли, стъклени вази, небрежно подредени и без "финтифлюшки" се оказаха много приятна и сполучлива украса.
за почерпката много я мислех, главно защото повечето ме убеждава ха, че най-приемливо за ранния следобед е коктейл(тип "хапки") Но не ми се видя подходящо, защото колкото и да е ефектно, всичко се свежда до "хляб, намазан с нещо). Затова поръчах от заведение основна храна, отделно направих предястия и салати. Всичко на плата, никакви порции, защото е обяд и рядко някой пие алкохол(т е, не беше" салатата, ракията, въпреки, че и ракия имаше и то хубава)
за тортатаАз специално обожавам торти и сладкиши. Но никога не съм могла да оценя качествата на торта след основна храна. Още от детските рождени дни си спомням и деца, и възрастни след храна тортата се рови, опитва и накрая почти оставя. Затова аз поръчах от обикновена, но проверена сладкарница плодови тарталети и петифури. Просто ако някой желае, да си хапне сладичко,без да се товари.
за фотографасъм писала много в темата. Пробвах да наема един, оказа се зает, после се случиха тъжни събития, не ми беше до търсене, накрая като дойде ред, се отказах. Да, имам хубави снимки от телефон, вкл и съседка и близък приятел, който вози абитуриента направиха изключителни клипове на най-хубавите и ключови моменти. Но снимки, каквито си представях, нямам, вкл и от професионалния фотограф за класа.
за подаръците за гостипринципно съм против, вкл и за сватби. Но също съм писала, направих от снимка, правена преди време хубава и тематична композиция със свитък старинен диплом(има го в 3 D paint) и името на всеки гост във форма на книгоразделител.Едновременно табелка и книгоразделител за спомен.
място за снимки, тъй като бяхме на наш терен, просто двор, зеленина, небрежно подредени балони и надпис "на добър час". Нямахме арки и "кът" за снимки, но добре се получи.
Аз не обичам прекалено хартии и пластмаси, младежът също, затова заложихме на максимална естественост.
в деня на бала или в друг денабсолютно според предпочитанията и личното разбиране за празника. За мен беше важно да е в деня на бала, за абитуриента също. В нашия случай беше правилно решение, в друг вероятно е неприемливо.
Съвет-обмислете всичко, но не се взирайте особено в подробности. Радвайте се на празника и на новия етап в живота на децата си.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 21:57 от Светкавица

# 1 137
  • София
Страхотни теми сте подхванали.
Онзи ден вече не се сдържах и звъннах и след това запазих един клуб за празнуване и събиране в блока до нас.
Съответно това не е дори и ресторант, та не само украса, а и хапване трябва да измисля.
Идеята ми засега е да е една идея по-официално в началото, когато ще сме и роднините и приятели, а после да оставя тийновете да продължат с празнуването. Събирането ще е в ден различен от бала, и след бала. Залата съм я запазила за 10 часа, та да не мисля дали времето ще стигне.
Едната близначка се е ентусиазирала да поръчат балони и украса, както направиха миналата година в подобен клуб за рожденият си ден и тя да направи плата с мезета, както направи за събирането им за НГ със съученици.
Искат да си облекат отново роклите в даденият ден. Не че са избрали обувки и съответно са ходили да им коригират роклите и да ги вземат....
От самото клубче предлагат безалкохолни и алкохол, като остава само кетъринг да намеря за храната и евентуално ако се реша фотограф.
Самият клуб е на партерният етаж на блока, около 300кв , като има и малък двор около 160 кв.м към него.
Все още не е късно да се откажа и да си прибера капарото Simple Smile

# 1 138
  • гр.Добрич
Радвам се на всички ентусиазирани тук. Ние купихме костюма и обувките и толкова. Тази вечер се пошегувах за моят тоалет, а синът ме отряза, че няма нужда, защото снимки с близки не предвижда. Семейно празненство засега не планираме, така че нямам никави вълнения.

# 1 139
Форографи по 900лв е прекалено много това не е сватба. В групите във  фейса има много предложения.
При нас фотото беше на час. Общо 2.30 часа някъде, но разделени. Първо дойде , взе абитуриента, преди ресторанта за час на лична фотосесия. Така в къщи всички останали се приготвихме на спокойствие. След 40мин се присъединихме с най -близките да ни наснима на спокойствие. В ресторанта беше точно час при посрещане на гостите и малко след това. Така всеки гост имаше официална снимка.След това реши да тръгне и да дойде 30мин за изпращането. Около 300-350лв ми взе.
За украсата бях купила за вкъщи от Тему
 много ефектно стана с тези стойки за балони.
Аз съм против да се празнува в различни дни. Целта е роднини и приятели да споделят момента на този ден ,  изпращането ,облеклото в друг ден го няма това вълнение и не е същото.
Миналата година много абитуриенти видях. Всички бяха прекрасни. И момчета и момичета.
Според мен най -хубаво се получава на собствен терен ,отколкото в ресторант. Тези които имат възможност ще оценят предимството. По ресторантите е някаква лудница. Падат се винаги по няколко почивни дни и е кръщенета ,балове, маса до маса шум ...
Друго което е подарък от родителите за абитур. ,но не пари. Ние му купихме златно синджирче и сега винаги ще знае ,че това е от нас за бала му.

Общи условия

Активация на акаунт