Любители на котки - Тема 193

• 38 796
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Здравейте, търся бебе сиамско коте,мъжко. Подарък ще е за свекърва ми., тя имаше един мъжки,който и беше подарен като голям. после още един, който не беше чистокръвен, но го отгледа от бебе.и двата Починаха от старост.Не търся родословие. Незнам къде точно да търся.  Ще съм благодарна за насоки.

# 107
olx,базар,ало. .гугъл дава възможности..

# 108
Там търсех, но те с какви цени са. Направо се шокирах. Затова питам тук при вас.

# 109
Нямам идея какво точно си представяш.Тук котките,които са купени се броят на пръсти Истинските любители спасяват,не купуват.
В гугъл отсяваш. Има развъдници,на които може да имаш една идея повече доверие Обаче това не винаги важи.И апартаментни развъдници,които са за затвор,според мен,ама ги има.
Лично мое мнение,че никоя дупка не се запълва.И да търсиш котка,която да "смени" старата е тъпо.Това ще е друга котка,с друг характер

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 16:46 от red soul

# 110
  • До хладилника, който обичам
Е, на какви цени да са пък?! Неродословни, но изглеждат правилно, по 200-300лв. С родословие, разбира се, повече. Като е висока цената, на улицата всеки момент е сезонът на котенцата във всякакви разцветки, безплатно Grinning
Отглеждане на котенце струва пари - и докато тези с улични превъзходни нямат избор поради прекалено предлагане и трябва да ги раздават без пари, ако котето е сиамско, персийско и т.н., собственикът му търси някакви пари, нормално. Ако повече хора кастрираха домашните си любимци, нямаше да има такова свръхпредлагане и цените щяха да са даже по-високи.

Ако е някаква утеха, в чужбина и най-простите улични превъзходни от приют струват пари, поне колкото тези горе, плюс ангажимент за кастрация и ваксинация.

# 111
В чужбина се нарича "дарение за приюта"
Аз купих Фин,Закари и Сакура са ми бзплатни.Само им платих ваксината и кастрациите.
Обаче се каня на савана и ксило,които са много скъпи.Но това е единствения начин да ги имам Така,че съм и от двете страни на барикадите.

# 112
  • До хладилника, който обичам
Да, за приюта е дарението, не си купуват кюлоти с парите, но самата котка излиза пари имам предвид Relieved
Сравнително рядко има котки без пари (обикновено много възрастни или със здравословни проблеми) или за много малки пари (черни, по-стари), където съм, и със сигурност не са изглеждащи породисто. Цура ми е купена от семейство, не от тези, които развъждат в задния си двор, просто изтървана котка преди кастрация. Минка е от приют.
В България освен за една полуперсийка на баща ми навремето, за котки не сме плащали, но и не сме избирали породи.

# 113
Ама,разбира се,че котки,кучета,деца ..струват пари.Ако не можеш да си ги позволиш,не се хвърляш в идеята.
Достатъчно примери има с напъдени любимици,когато се осъзнава,че не са безплатни.
Имах индийка,при която ходеха на йога Искаше ми 5 ввро.Щото хората влагат повече усилие в нещо,за което с платили.И пак не е 100% валидно .

# 114
Здравейте, някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и може ли да ми даде съвет или препоръка? Котката ми е над 12 г (не знам точно, защото е осиновена преди няколко години), но е възрастна според ветеринарите и почти нямаше зъби. Преди около 2 месеца имаше гангрена на един от двата останали зъба, съответно беше премахнат. След около месец (самото място на зъба е спокойно), но имаше подут език и не можеше да се храни добре, беше на антибиотици и кортикостероиди, езикът омекна и котката започна да се храни отново с апетит и лесно, въпреки че няма зъби. НО преди 2 дни отново спрях да яде, когато я заведохме на ветеринар откриха, но вероятно го е имало и преди това топче под гушката, напипва се отвъншната страна, което някак притиска лигавицата, корена на езика и той се подува...
Не могат да поставят диагноза без ямр, но ветеринарите, които я лекуват в момента казват, че тя е много страда и предвид, че още повече е отслабнала сега като е със затруднено хранене... и самото място е такова, че никой няма да се наеме да го маха. Освен това за ямр трябва упойка, а ямр имало само в софия и варна, котката е в стара загора, не ме притеснява да я заведа в София, а ме притеснява кой и как ще й слага анестезията, защото прочетох, че много животни са били осакатени или са изгубили живота си именно така. Не знам какво да правя, ще отида на друг ветеринар, надявам се да ми предложат някакви варианти, в които да не се прави операция и тя да живее с това топче, в крайна сметка може да е липом, да е доброкачествено, възможно ли е постоянно да бъде на кортикостероиди, за да може да се храни? Съжалявам, че стана дълго, благодарна съм на съвети, защото самите ветеринари един ден са мили, един ден не им се занимава и дори не са там, въпреки записания час. Не искам да отписват животното ми, защото е възрастно, не искам и веднага да се хвърлям в упойки и операции, искам да знам какви варианти има, а като цяло те не са особено словоохотливи.

# 115
Вероятността да е липом или доброкачествено е много малка, предвид възрастта на котката. В университетската болница ли я водихте или другаде в Стара Загора?
Нямате избор освен да я заведете на ямр или скенер. Скенер има в университетската болница. Но ще трябва да я упоят.
На кортикостероиди как ще живее? Моята бабка два курса с антибиотици заради една бактерия в кръвта й разбиха фатално бъбреците.

# 116
Водих я другаде, но утре сутрин като отворят ще звънна в Тракийския за час са хирург, макар че в момента има абокат от другата клиника. Казаха, че имат скенер, но в първата клиника, казаха че дори да се направи ямр или скенер едва ли не няма кой да се наеме да я й прави операция точно там. А и аз искам да проуча всичко възможно преди това. Говорих с една жена от пловдив днес, която има куче с някаква инфекция и каза, че то е постоянно на кортикостеродии цял живот и на инжекции през 20 дни... не знам, тя няма 3 кг. Cry Има апетит, но й е много трудно да се храни, не може сама, а със спринцовка днес я храниха в клиниката.
Защо да не е доброкачествено, реално може да е дори чуждо тяло, всичко може да е, тя е кастрирана и четох, че повечето тумори при котка се появяват на гърдите, а това не е там. Топчето е твърдо и го мажем с нещо, за да се види дали няма да намалаее размера... пкк и биохимия са й добри.

# 117
Дано да е нещо доброкачествено! Hug
Щом може да се живее дълго на кортикостероиди, и това е вариант.
Аз бих заложила на университетската болница, предвид че са компетентни а и няма да я стресирате допълнително с пътуване до София.

# 118
Не знам дали може, като отида в Тракийския и там ще питам. Просто днес съм много разочарована от другата клиника... защото това топче е било там още преди 10 дни, но е й е направен обстовен преглед и сега се опитват да я отпишат......
Със сигурност не искам веднага в София, не само предвид пътуването, а и като чета за тази клиника с ямр колко животни са бастисали... няма ли добър ветеринар за възрастни животни, а не само такива, които подстригват и режат нокти....... направо съм отчаяна. Cry Преди година пак така при трети ветеринар, който даже ми направи ехограф на котката без да я избръсне, и аз като нищо не разбирам... но в момента, в който усетих как се опитва да я отпише, че е възрастна........ и ни пусна да си ходим с температура, тогава в Тракийския й направиха терапия и се оправи. И сега се чудя дали не сгреших, че извадихме този зъб без упойка (в друга клиника), пак от страх от анестезия, но той се клатеше и всичко прикючи за 5 минути. Не може ли да е някаква инфекция или дори зъб от преди, който е попаднал там и сега се подува... няма ли как да се разбере повече без скенер или ямр, всичко това като го питам ми отговарят ами тя е стара, и на половината въпроси не ми отговарят. Кой знае кога ще получа час за хирург в Тракийския Sad искам котенцето да живее още дълги години.
А някой има ли препоръка за конкретен лекар в Тракийския, който е добър с възрастни животни?

# 119
Тези пък дето отписват животинка щото е възрастна на 11-12... Какви са тези неща? Ако животинката се гледа добре (а повечето стопани гледат добре животното си) над 15-16 спокойно би трябвало да могат да си карат.
Мъро на Танчето не си ли отиде на 17? И пак ще кажа за дядо Мърфи, за който малко хора в темата може би помнят... на 21 си отиде. Наскоро четох за разни котки дето ги гледат в музеи в Санкт Петербург с цел да борят мишките... също немалко от тях над 18. Даже за едната специално статии бях чела.

А аз пък само да кажа, че козинката по гушката на котанката у нас започна да излиза по малко. Мажем я всеки ден без да пропускаме. Такава хубава бяла гушка имаше... отдалеч блестеше. А сега с това плешивото... Но ще борим проблема. Когато я излекуваме ще се разделяме евентуално. Много ми е миличка. Самотна, мъничка, без къщичка. Можеше ние да бъдем нейния дом, ама явно не става с ПиратЯ. И тя е сладка, и ПиратЯ Ришко ми е добродушно кьорче. Но двете в комбинация не стават за жалост. Като му сложа да яде имам чувството, че бърза да го изгълта и след това се пробва да влезе в стаята при нея, за да изяде и нейното. Ей така нарочно, не щото му се яде.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 21:45 от Защо ме търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт