Любители на котки - Тема 193

• 38 902
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Защо ме търсиш?, сигурно си разказвала, но съм пропуснала, от къде взехте женската котка? Как така хем е била сама в апартамент, хем ваши приятели са й стопани? И защо не искат да си я приберат, щом вие не можете да я задържите? Усещам те с едни вътрешни терзания, което   е много изтощително.
Така бях аз с нашите двама, когато в началото Оливър постоянно тероризираше Коки. Гризеше ме съвестта, че го доведохме в къщи и го подложихме(не умишлено разбира се) на голям стрес. И тъкмо се заобичаха и …. сега, като  че ли и Оливър страда за Коки❤.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 07:50 от Роси_

# 121
  • Варна
Като не можеш да си избереш стол, лягаш и на двата. Simple Smile)

Стискам палци за добри новини за болните котета.

# 122
И аз си мечтаех за лекар, който да се занимава само с възрастни котки.

Не знам какво да кажа. На запад хората, ако се налага, дори със сонди си хранят животинките, които поради някаква причина не могат да се хранят сами, а тука ги отписват... Трябва ти точна диагноза, на първо време, и добър хирург,  според мен.
Не можах да си представя това, което ти си представяш - някакъв зъб да попадне в гушата и да стане твърдо топче...?
Всъщност щом е в гушата, това с ендоскоп би трябвало да може да се огледа и дори да се вземе мостра за биопсия. Но пак опира до упойка... Worried

# 123
Защо ме търсиш?, сигурно си разказвала, но съм пропуснала, от къде взехте женската котка? Как така хем е била сама в апартамент, хем ваши приятели са й стопани? И защо не искат да си я приберат, щом вие не можете да я задържите? Усещам те с едни вътрешни терзания, което   е много изтощително.
Така бях аз с нашите двама, когато в началото Оливър постоянно тероризираше Коки. Гризеше ме съвестта, че го доведохме в къщи и го подложихме(не умишлено разбира се) на голям стрес. И тъкмо се заобичаха и …. сега, като  че ли и Оливър страда за Коки❤.
Ами нищо особено, нищо необичайно няма всъщност.
Скрит текст:
Просто на нашите приятели и на двамата им е нещо като втори брак. Жената с котанка, а мъжът с две кученца (от тези малките, не знам и аз каква е породата, ама много лаят). Заживявайки заедно просто няма как жената да вземе със себе си котанката, защото кучетата ще пощуреят. А са къщни кучета така да се каже, не дворни. И така котанката остава сама в апартамента на жената. При един разговор случайно разбрах. Някак до този момент и да е споменавала може би не бях обръщала внимание. Като разбрах една година почти саминка в апартамент... не че исках друго животно, но просто ми дожаля. То всеки ден ходел някой да ѝ слага водичка и храна, но не си е работа това. Освен това котанката на 6 години пък некастрирана... Бе малко кривичко така работата - хем само животното седи, хем не го пускаш навън да си намери котарак. Абе мани, не съм привърженик аз на това некастриране. Може, но ако си в състояние да осигуриш на животното възможност да задоволява природните си инстинкти. Иначе си е живо издевателство.

Та взехме котанката. Водихме я пробно един ден в нас. Ришко я погледна отдалече, подуши отдалече и тържествено си легна да спи. Ние решихме, че е ок работата. Ок... ама за него. Котанката изглежда някак не беше усетила в страха и вцепенението си от тая пробна визита у нас присъствието на Риш. И не можахме да разберем, че е толкова лошавка. Ако бяхме видяли как съска и ръмжи срещу него още тогава щяхме да зарежем идеята да я вземаме. Но в него ден при тая пак казвам пробна визита, тя седеше вцепенена на дивана и не издаде звук. Кастрираха я нашите приятели, защото аз си им казах, че некастрирано животно аз вкъщи не се наемам да гледам. Взехме я в нас веднага след кастрацията. Още първия ден Ришко отдалече я нюхаше и боязливо идваше да я види, а тя още щом излезе от упойката взе да го съска като го види отдалеч. Даже започна силно да ръмжи. Решихме, че е от упойката, от самото ѝ страдание и се опитахме да я отделим в другата стая, за да не вижда много-много ПиратЯ Ришко. Но той пак ходеше да я гледа. Нищо не ѝ правеше - не съскаше по нея, не ръмжеше, не се наежваше. Ришко е добродушно котараче, на което един-два пъти в нас е нахлувал съседския котарак докато аз и съседката си приказваме на площадката. Ришко не го биеше, даже не го съсъкаше. Онзи се разхождаше тържествено на територията му, а нашият седеше и си го наблюдаваше без да прави нищо. Сега обаче се запона едно дълго лИбовно гледкане отдалеч, пробваше лекичко да я подуши, но отстреща само силно ръмжене от нейна страна. Чак звуково наподобяваше куче. Оказа се доста лошава и несоциална котка. Хапе, ръмжи, съска. И накрая Риш просто я намрази. Сега вече даже не я гледа, не я и души. В момента, в който види вратата отворена се хвърля върху нея и я бие.

Та да, тревожно ми е, че причинявам на котарачето си на вече 9 години някакъв дискомфорт. И то сериозен. Неприятно ми е да слушам по цял ден пищенето на котката, ръмженето ѝ, да се налага нон стоп да ги разтърваваме и сегиз-тогиз да бършем капки кръв от боищата им. Опитах много неща. Може би не всички, но много. На два пъти зареждах по един дифузер във всяка стая от Фели Уел. После взех и каишката, която докара екземата на котанката на вратлето точно за ден и половина. Купих още първата седмица отделна нова тоалетна на котанката, отделни нейни купички. Опитах. Не се получи. Не ми е приятна тази ситуация повече и не вярвам в това, че време трябва. Може би при по-млади животни да е така. Но както казах Риш е на 9, а тя на 6. Не са маалки животни.

Приятелите ни като видяха каква е работата казаха, че само да кажем и ще дойдат да си я вземат веднага. Но бяха студени месеци. Решихме да изкара зимата на топличко пък тогава да си я вземат обратно. Те самите нямат решение хората, защото ситуацията си е точно същата както и когато взехме котанката преди 4 месеца. Не знам какво ще правят. Още след нова година им казах, че се отказваме и че няма да стане явно с нас. Да мислят и те ако могат някакви варианти. Но така и не се е намерил кандидат за котанката. Или ще започнат да я гледат в къщата с кучетата отделяйки я в една остъклена много огромна тераса, или... не знам и аз. Но отдавна съм казала, че не става. Но явно и те не знаят какво да я правят и затова сякаш се поослушват, отлагат го леко. Може и да ни се сърдят, че я взехме, пък сега искаме да я върнем. Но не става така - това е мъчение и за двете животни, а и за нас.
Не мисля, че при нас има изгледи някой на някого да липсва за животните. Само на мен ще ми е мъчно за нея. Защото се привързах малко или много. Тя към мен също. Все ме гледа, следи ме с очета, само като ме види мърка. Но не е гальовна котка. Не дава да я вземеш и да я галиш половин час в скута си. Погалваш я за малко и в следващия миг тя бяга. Мърка, ама бяга. Не е от най-гушливите. Въпреки, че виждам, че ако е само животно в дома би се чувствала спокойна и щастлива. Ама в нашия дом има Ришко и аз го обичам, не мога да му причинявам на стари години да става побойник.

# 124
И аз си мечтаех за лекар, който да се занимава само с възрастни котки.

Не знам какво да кажа. На запад хората, ако се налага, дори със сонди си хранят животинките, които поради някаква причина не могат да се хранят сами, а тука ги отписват... Трябва ти точна диагноза, на първо време, и добър хирург,  според мен.
Не можах да си представя това, което ти си представяш - някакъв зъб да попадне в гушата и да стане твърдо топче...?
Всъщност щом е в гушата, това с ендоскоп би трябвало да може да се огледа и дори да се вземе мостра за биопсия. Но пак опира до упойка... Worried
Да, точно ... има час вече за другата седмица за хирург. До тогава остава в тази клиника на система и храна със спринцовка предимно. Това за зъба... ами чудя се различни варианти, примерно докато е живяла преди години навън, като я взех тя имаше само 2-3 останали зъба, и не знам не може ли някакво парче като са се чупили да е попаднал и сега да се инфектира като чуждо тяло. Казаха, че там няма лимфни възли, също че не е запушена жлеза, защото те били меки, а това е твърдо, не е болезнено при пипане, сега се надявам някак си от лекарството да азпочне да намаля, и да не расте. Но мисля, че трябва да има най-различни възможности, а не задължително тумор.
Иначе не е точно в гушата, а е отвъншна страна в долната част на челюстта, и отвън притиска езика в корена, който се подува, затова не може да се храни спокойно. Не е от вътрешната част на устичката, а отвън топчето, затова не става с ендоскоп, но и за рентген ми казаха, че нямало нищо да се разбере. Ще видим хирургът какво ще каже и какви други възможности има освен операция, която не е ясно има ли кой да извърши там, защото казаха, че няма..... и ямр, общо взето не мога да разбера какво ми предлагат, защото нищо не казват конкретно.

# 125
Защо ме търсиш? стана ми жал за котето. Не знам какво да кажа. За мен бившата стопанка е отговорна и виновна. Като си взел животинка да гледаш това е ангажимент за цял живот. Трябва да намери начин да я гледа в новото си жилище,  отделена от кучетата, казваш че имали огромна тераса. Какво е това нещо, значи неговите кучета може, но моята котка не. Не разбирам. А ти си права, у вас няма да се получи,  за съжаление.
И моята Пуфи не се разбира с Лъки и Чучи, но се ограничават до ръмжене и съскане, но когато повиша тон да не се карат всички се укротяват.

# 126
  • София
Чита нещо изперка.От както я взехме си спи в другата стая. И всичко е точно, но от две вечери само мяучи през ноща. През деня нищо, взехме я при нас в стаята, не иска. Явно си проси внимание и е много сладка, но съседите няма да харесат дълго това.

# 127
Останала съм с впечатлението, че някой питаше за талон за безплатна кастрация. Има кампания днес за заявяване от Четири лапи. Много бих искала да хванем една бездомна от вилата, миналата година ни доведе и бебче което после изчезна,но още не се доближава, само яде и бяга.

# 128
Защо ме търсиш? стана ми жал за котето.
Скрит текст:
Не знам какво да кажа. За мен бившата стопанка е отговорна и виновна. Като си взел животинка да гледаш това е ангажимент за цял живот. Трябва да намери начин да я гледа в новото си жилище,  отделена от кучетата, казваш че имали огромна тераса. Какво е това нещо, значи неговите кучета може, но моята котка не. Не разбирам. А ти си права, у вас няма да се получи,  за съжаление.
Не е точно така. И те хората какво да направят? Нищо. Чудят се, маят се, но не знаят какво. И тях ги разбирам. Инак и двамата обичат животни и ги гледат отговорно и с внимание. Не че мъжът не я харесва котанката, напротив. Но самите кучета са фактор. Забравих им породата на тези дребните с големите ушички. Както и да е, те са бързи енергични кучета, много лаещи. То не е въпросът просто да я вземеш котката. Въпросът е да ѝ осигуриш среда, в която тя ще се чувства спокойна. И все пак мисля, че с малко усилия огромната тераса-стая може да стане нейно леговище. Или просто да се даде за осиновяване някъде. Аз иначе днес не пропуснах да питам един колега за котанката де. Никога не се знае от къде може да се намери някой подходящ.

# 129
Стиснете по едни лапи за наш Спиди. Слагат му катетър в момента. От цистит преди 2 седмици, уж се беше оправил и  изведнъж се запуши. С което искам да кажа, че само седмица уринарна + добавка Уриновет не са достатъчни. Трябваше поне месец, но бързо ни свърши цял чувал уринарна храна...

С катетър вкъщи или на стационар е по-добре? Rolling Eyes

# 130
  • Стара Загора
Палци и лапи за Спиди. Бързо да се оправя момчето.
Не съм пускала данък в тази тема май

# 131
Пак съм аз, момичета съжалявам, че досаждам с такава тежка тема, но последно за препоръка за добър хирург и анестезиолог да ми препоръча, котката е в стара загора по принцип, и днес записах час за тракийския, но ми дадоха едва за другата седмица... и ако и там ми кажат същото, което тук днес искам да имам варианти за други градове.
Тя вече не може да се храни сама, и най-ужасното е, че текущите лекари в тази клиника казаха, че никой няма да се съгласи да го махне и ''нищо не може да се направи дори да е доброкачествено''....... за мен това наистина не е етично, дори ми казаха, че нямало скенер никъде в целия град първо, а се оказа, че има в Тракийския. Но реално може би няма нужда от скенер, а директно махане, защото това е проблемът и няма да се реши с мазане.. тоест каквото преценят съм съгласна, не се скъпя за пари, просто искам да не я гледат с пренебрежение, защото е възрастна. Тя беше много игриво коте до скоро .... Cry  Бучката не е болезнена при пипане, но дори да не расте с този размер й пречи и не може да яде сама и явно единственият вариант е оперативен, и недоумявам наиситна ли всичко котки с бучки там просто ги отписват веднага и никой не го оперира, или никога не е имало котка с такава бучка в цялата страна..

# 132
Охххх, колко проблеми с котачета, гушкам ви момичета,🤗 не мога да помогна със съвети, но стискам палци на всички ви!🙏🤞 ❤️Болничките да оздравяват и да не ви тревожат, и да се намери решение по - скоро за котанка на Зсщо ме търсиш. ❤️
Аз вчера изживях голям стрес. 🥺Отивайки към ветеринаря да взема на Линош хапче за вътрешно обезпаразитяване, поглеждам, че вратата му е широко отворена и в този миг от там изкача едно йорки ама направо на улицата пред колата ми. Такива спирачки ударих, че наизкачаха хора, а йоркито избяга напред. Слава на Бога, успях да спра ама се разлюлях цялата и много дълго ми държа влага. Добре, че и отзад нямаше кола да ме сгъне. И като отидох в кабинета взех си хапчето, и забравих да го платя, толкова шашната бях, та после се върнах.
Дали са ми Празител, уж овкусено някакво ама едва го натиках днес. С Празимекса се справях по - лесно като че ли, ама той е по - малък, а Линош вече е цели 3 кг, расте детето.
Ето я сърдита след хапчето, макар да я подкупих с лакомства после.

# 133
Стискам палци за всички болни котачета. 🤗
Защо ме търсиш?, съчувствам ти и те гушкам, много си ми симпатична. В трудна ситуация си. Риш е с предимство. Той е проявил интерес, опитал се е да бъде дружелюбен, но не е срещнал същото от другата страна и нормално е загубил интерес. Съжалявам и котанка и я разбирам, живяла е в изолация и е станала асоциална. Може би най-доброто за нея е ново семейство, където да е единствен домашен любимец. А докато е живеела само с жената, била ли е гальовна?

# 134
Цитат на: amy_nka link=topic=1р631300.msg47682505#msg47682505 date=1709224756
Стиснете по едни лапи за наш Спиди. Слагат му катетър в момента. От цистит преди 2 седмици, уж се беше оправил и  изведнъж се запуши. С което искам да кажа, че само седмица уринарна + добавка Уриновет не са достатъчни. Трябваше поне месец, но бързо ни свърши цял чувал уринарна храна...

С катетър вкъщи или на стационар е по-добре? Rolling Eyes
Стискам палци за Спиди! Дано бързо се оправи! За мен е по-добре на стационар, но всеки си преценява според котето. Просто нашият Наруто не търпи нищо на себе си. Като му сложиха първия път катетър го взехме вкъщи и още като го поотпусна упойката първо си махна памперса и съответно като е с катетър постоянно течеше от него урина. Нашата транспортна чанта е от плат. Ако имахме от пластмасовите, можеше да го затворим там, но беше късно и нямаше от къде да купим. За това го затворихме в банята и малко по-късно си беше махнал и катетъра... Съответно катетъра не помогна с нищо и се наложи наново да се слага. После го водихме в клиника, където има стационар и ми беше по-спокойно, че там е под постоянно наблюдение. А и много лекарства трябваше да му се дават. На нас ни беше много трудно. Целите ни ръце бяха изпонадрани. За това донякъде и това ме накара да го оставя на стационар. Но от друга страна не останах доволна от конкретната клиника, защото в един момент започнаха на своя глава да предприемат действия без да ме питат или да ме уведомяват, което не смятам че е правилно. Та, моят съвет е, ако котето е спокойно и няма да го дразни памперса, може и вкъщи да си стои. Хубаво е също да има постоянно някой вкъщи с него за да го наблюдава. И между другото още нещо се сетих да споделя. Това, че е с катетър не е гаранция, че не може и катетъра да се запуши, ако песъчинките са по-големи. Поне при нас така се случи, защото първо имаше прекалено много песъчинки и второ бяха и големи някои от тях. Но нашият случай беше много тежък. Дано при вас нещата се оправят бързо!

Общи условия

Активация на акаунт