Любители на котки - Тема 193

• 38 857
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Честита да си NoProblems, жива, здрава, все с мърррркане да те посрещат и от късмет да не се отървеш.

# 526
  • София
NoProblems, честита да си. Flowers Hibiscus

Да питам и тук. Ветеринар занимаваш се с екзотични животни.
Едното ми костенурче се разболя. Говорих с една лекарка, която на база симптомите, които ѝ казах каза да правим инхалации. Не ми върна обаждане, за да ми каже къде ми е оставила медикамента.
То видимо се пооправи, но на моменти прави някакви странни издишвания.
Малки били за рентген и за някои изследвания.

От магазина само ми казаха "увеличи температурата на водата и стискай палци да се пребори само". И ми намекна, че очаквал доставка на такива костенурки. Но не искам да подменям.

# 527
NoProblems, бъди здрава, щастлива, ценена, обичана от човеци и котета, заслужаваш много добрини да ти се случват! Весел празник! ❤️🌹🥂
MianaNia, да ти е жив и здрав рожденика и много да те слуша! 😁
 amy_nka, стискам палци(лапки) за сеньорката, по - малко грижи и бързо да минава, а Спиди как е, оправи ли се душичката?
Днес ми е най - натовареният ден от седмицата и почти не се прибирам, та това е денят, в който кака трябва да нахрани Линка следобед. Прибирам се след 20.30ч и какво да видя... 🥺 половината бенто на вън от тоалетната, ринало детето, пък голямото даже не видяло. Забравила да я нахрани и Линош ме посреща с вой, ама на кавга звучи и бяга до празната купа, мята се върху нея, направооо ми се взе акъла. Та кака се отвяла ама както трябва и така я насосах... Сега ми е криво, че се скарах, ама Линош не е само гуш - гуш, мър - мър... иска грижа... Имала да пише сценарий, ок добре ама 10 минути да изчисти тоалетната и да сложи храна, ако не и по - малко, много се вбесих...  Рядко повишавам тон, ама заради Линош викнах..., сега ми е криво.
Какво по - категорично от това, че е гладна и кака да не разбере и да забрави 🤔

# 528
  • Варна
Благодаря за пожеланията, дами Simple Smile честита първа пролет и на вас, да ви е пролетно в очите и в сърцата!

lusia, права си била да се скараш, отговорността се учи и трябва да се поема. Дъщеря ти е малката стопанка и трябва да има усета да се грижи за Линош, по-малкото дете Simple Smile

Поми, аз се опитвам, честно се опитвам. Но за 4-5 дни не си струва да я разкарвам Мъри, има си съседка, която ѝ сменя тоалетната и водата и дава храна, тя от нея се крие. Според мен Мъри се много повече стресира от пътя и смяната на обстановката.
Вие с твоята котинка как си говорите?

# 529
NoProblems, Честита да си!
Заслужаваш най-доброто от всичко!
Flowers Hibiscus

# 530
No problems, здрава бъди и също като екранното ти има никакви проблеми да нямаш.

Аминка, стискам палци да се оправи котанка. Дано размине от само себе си.

AnMary, не знаех, че имаш костенурка. Много ми е интересно това животно. Покажи някой път снимки като се оправи. То общува ли по някакъв начин с хората? В смисъл гледа ли човека, реагира ли някак ако го докосваш?

# 531
Сетих се внезапно за Мария с двете котета - Харко / бялата гад  Joy / и малката маца, на която забравих името. Наяма ги напоследък в темата. Дано са добре.

# 532
Странни са си, да. Моята е много лакома. От доста време аз и слагам дажбата, а не постоянно да и е пълна купата. От тогава насам каквото и да и дам, си го изяжда и си оставя по 1 гранулка или хапка...ей така от лакомия да е спокойна, че има нещо в чинията😅
😂😂😂😂😂😂 Много смешно ми стана от този разказ.
И моя Тобчо е много лаком още от малък само се тъпче.
Развеселих се и от протеста на Линка 😆. Не е бил явно силен щом кака не е разбрала какво трябва да направи🤭. Тя сама ли си е обърнала така купата 😆.

NoProblems, бъди здрава, щастлива и обичана!
MianaNia, твоя рождник също да е здрав и много да го глезиш 🤭.
Аmy_nka, бързо да се оправя и твоята котанка и да не се мъчи ! В добри ръце е ти знаеш всичко!

# 533
  • София
NoProblems, бързам да те поздравя преди да е свършил този ден 🤗 Много подходящ ден за раждане на слънчеви хора! 😘
Здрава бъди! Обич в изобилие! Добри приятели! Сбъдвай! 🥂

# 534
  • София
Ноеми и Мария, да. Ноеми я имам във ФБ и от време на време поства, но не за котките, а за талантливите ѝ синове. Мария не е писала отдавна, но пък тя започна хубава работа миналата година и понеже работи на две места, може да не ѝ остава време за темата.

# 535
Аааа не, Morkovelka99, купичката ѝ стои измита обърната върху една тавичка покрита с хавлия заедно с другите ѝ бурканчета, в които съхранявам месце. В началото ги слагах където се сушат нашите чинии, но все души и се опитва да ги подрежда с лапки, та от страх да не бутне нещо да потроши и да стане беля, ги отделям там нейните (на кухненския плот, ама далеч от нашите)  и тя си ги познава вече и не закача нищо от нашите неща. Като е много гладна си гушва купичката така или някое бурканче. 😁

# 536
  • София
Защо ме търсиш?, писах ти ЛС.

Купичките от Пепко започнаха да се напукват. Предполагам, че най-вероятно са ударени една в друга.
Аз по принцип не държа напукани съдове/купи у дома. Хвърлям.

# 537
  • София
NoProblems , честит рожден ден! Да си жива и здрава и многократно да ти се връща доброто, което правиш!! Heart

# 538
И ПиратЯ Риш е увеличил много яденето. Но аз, да си призная, никога не съм го хранила така както съветват ветеринарите - купичката да е винаги пълна. Ами просто винаги ще е изядена. Преди много години май опитах така - абе омете всичко. И се отказах. Един вид все едно животното само да си дозира храната и като знае, че винаги има, да не преяжда. Ми може, ама при Риш не работи тая хава.
Поне не е дебел въпреки всичко. Тежи, но е някак много дълъг и като му пипнеш коремчето - корем няма. Видимо голям е някак на гръб, на лапи. Всъщност и на бутчета много. И предните и задните му стават едни такива масивни кълки като ги пипнеш. А тумбакът - никакъв. Понякога се чудя да няма паразити. Той е обезпаразитяван само когато го взех.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 07:50 от Защо ме търсиш?

# 539
Здравейте! Извинявам се ако не пиша на правилното място! Имам персиец на 8 години. Диагностицираха го с бъбречна неностатъчност. Лекарят му сложи абокат, и ни каза да му пускаме система 3 пъти на ден по 150 мл. Първоначално показателите бяха: урея - >=36, креатини - 522. След 3 дни го проверихме пак: урея-26, креатини 477. Продължихме със ситемите, но котето започна да диша тежко. Спряхме за 24 часа и го настанихме в клиника. В момента на постъпване урея-29, креатини 577. Лекарят каза, че шансовете са 70/30 да не успее котето. Бъбреците нямат никакви образувания, камъни или песъчинки. Казаха,че ще му вливат системите по-бавно и ще му се дава Virbac Pronefra. Моля за някой минал по този път ако може да препоръча нещо, което да помогне. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт