Любители на котки - Тема 193

• 38 878
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Ехаа, от къде е тая драскалка? Моята харесва хоризонтални също. Сега имаме една, която е като кактус, но е вертикална и само кучето проявява интерес към нея.

# 496
DreamingOfSummer, от ето този сайт:  https://catslovers.eu/product-category/scratchers/
Ето и фейсбук страницата им: https://www.facebook.com/CatsCort
Българска е, което много ме зарадва.

# 497
Няма проблем, искам да съм тук. Но лични проблеми, хейт/омраза по други теми и вече не ми се пише. При мен е задухал някакъв вятър на промяната и ...

Изпуснах няколко/много теми. Как я карате с Мъри?

Не знам как да го обясня разбираемо, но ще се опитам ... Сега съм с две котки, преди това израснах с една. По душа съм кучкарка но няма смисъл да гледам куче в апартамент което в най - добрия случай ще бъде изведено веднъж на ден.

Първата ми котка Бегинс обичаше всички в къщата и на всеки му даваше нужното. С него отраснах. Не знаеше кастрация, ваксини, качествена храна какво е.
Сега съм с двама, но те не са него. Кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени, храна скъпа и уж качествена според възможностите ми. Майка ми лек проблем да види и бързо на доктор. Друг въпрос е да се намери качествен доктор.

Отплеснах се, извинявайте ...
Няма проблем, исках да ти кажа, че всяка котка е различна. Мъри те е приела за свой господар и се ОПИТВА да ти вярва. Трябва да играеш по нейните правила. Тя достатъчно ясно ти говори но ти не я чуваш.

Приспособлението за хапчета го има и в България. Има го и в зоо магазини, има го и онлайн.  Представлява нещо средно между спринцовка, ножица и пинсета за вежди. Хапчето се слага в предния отвор и се пуска в гърлото на котето със задната част на ножица. Разчита се на бързина котето да не се усети.

Когато преди 4 - 5 години ни го предлагаха за Бегинс на края, майка ми отказа. Сега с тия 4 - 5 годишни диваци сама се справя.
Издебва котето да е спокойно и го хваща за врата. Сяда и му хваща задните крака с нейните. Отваря му устата и пъха хапчето. Стиска му устата и носа и гледа да не се дави. Чака да преглътне, не да го изплюе.
В темата тук четох за одеяло но не разбрах идеята. Аз още сама не мога да давам хапчета.

# 498
Завива се с одеало или хавлиена кърпа котката, като бурито, хем да не може да дере, хем много да не мърда и така дават хапчета някои. Аз не съм го пробвала, моята за сега няма проблемис гълтането на хапчета. После даже се целуваме и се гушкаме, ако не е полузаспала.

# 499
  • Варна
Oo, хапчета на котка! Аз съм човека.
Хващам котката за врата и я повдигам леко. С другата ръка вкарвам хапчето странично, като отварям захапката. Слагам хапчето възможно най дълбоко в гърлото и го бутам с пръст да влезе необратимо. Трябва да стане бързо.
Обикновено котката ме гледа учудено, вече глътнала хапчето. Цункам и пускам.
Само при Мила е важно да я сваря заспала.
Голямо улеснение е хапчето да не е голямо и да има гладък филм.
И нокътят на показалеца да е отрязан, за да не нарани котешкото гърло.

# 500
Майка ми действа точно както Стейси Грей го е описана. После им дава лакомство.
Само че моите не са толкова послушни като нейните.

# 501
  • София
У нас проблемът е с даването на хапче на втората, третата и т.н. котка. С първата няма проблеми. Simple Smile После другите не можеш нито да ги намериш, нито да ги хванеш. И скришом в друга стая да става, пак останалите усещат. Joy

# 502
  • Варна
Таня, колко си права! Grinning
Ааа, и да не забравите да изкарате хапчета от блистера по-рано, че да не се скрият.
Аз даже съм си правила експеримент и казвам на Женя, че след малко ще ѝ дам хапче. Веднага стана подозрителна.
Моят мъж дава хапчета за обезпаразитяване на Тигреса, ама не го броя за специалист. Ми мушка хапчето в салам и тя го изяжда. То така всеки може Grinning

# 503
Стейси е права хапчето да е под ръка.

Таня, у вас прайда е огромен. Добре, размишлявам си ...
Те си имат йерархия, нали? Ти почваш от водача ... Защо не пробваш отдолу нагоре? И да видим водача когато е последен какво ще направи? Те нали слабите са си взели хапчето?

# 504
Болусоподавател се казва онази джаджа наподобяваща спринцовка, за даване на хапове. Наистина върши работа, когато котката гледа по всякакъв начин да си извърти главата и да изплюе.
Снощи пробвах споменатия метод на д-р Пол и проработи, само че имам съмнения, че ще е еднократно. Някои котки са си просто много мнителни и хитри. Simple Smile Не моиш ги измамиш.

# 505
Какъв е метода на доктор Пол?

# 506
Преди няколко страници някой го беше написал. Сега не мога да го намеря. Пъхаш хапчето и докато е с отворена уста духаш в муцунката. И котето се облиза.

# 507
  • In the land of Never Never
Някои лакомници се лъжат, като завиеш хапчето в нещо вкусно, което обичат, но трябва много внимателно да се направи, да не се усеща миризмата на хапчето. По принцип котета лапат бързо без да дъвчат много и не се усещат.
Помагат и специалните лакомства за даване на хапчета, имаше такива с името изи-пил в Нечовешкия магазин, после нещо друго се казваха. Сега не знам дали има.
Аз съм вземала и от немския Амазон ето тези:
https://www.amazon.de/gp/product/B0B5TK8CW3/ref=ppx_yo_dt_b_asin … s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.de/gp/product/B00NMKUIKC/ref=ppx_yo_dt_b_asin … s00?ie=UTF8&psc=1

# 508
Странни са си, да. Моята е много лакома. От доста време аз и слагам дажбата, а не постоянно да и е пълна купата. От тогава насам каквото и да и дам, си го изяжда и си оставя по 1 гранулка или хапка...ей така от лакомия да е спокойна, че има нещо в чинията😅

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 23:16 от Part_Of_Me

# 509
Странни са си, да. Моята е много лакома. От доста време аз и слагам дажбата, а не постоянно да и е пълна купата. От тогава насам каквото и да и дам си го изяжда и си оставя по 1 гранулка или хапка...ей така от лакомия да е спокойна, че има нещо в чинията😅

И моята така прави, освен ако не е много, ама наистина много гладна.

Общи условия

Активация на акаунт