Любители на котки - Тема 193

• 38 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Да си призная, колкото повече расте Линка, толкова по - трудно ѝ давам хапчетата за вътрешно обезпаразитяване и като ви чета що чудо пият душичките като са болни... да пази Бог да не ми се налага! И още се мотам не съм купила онова чудо дето се дават лекарства да пробвам,ама за следващото ще трябва да взема. На кака са ѝ дали отново бележка да стои в нас. Миналата седмица беше без глас, сега с хрема и я пратих пак на лекар, та четенето с Линош продължава. 😄

Така ми пълнят душата моите хубави момичета. ❤️ Говоря на Линка да лекува кака, че се тревожа и тя още повече ѝ се навира сякаш ме разбира. 🤗

# 481
... онова чудо дето се дават лекарства...
Какво е това чудо? Може би не съм попадала когато се е обсъждало.

# 482
  • София
... онова чудо дето се дават лекарства...
Какво е това чудо? Може би не съм попадала когато се е обсъждало.
https://kruuse.com/products/consumables/consultation-consumables … -introducer-10-pk

# 483
Ахааа, то механично устройство значи. И има ли го по нашите зоомагазини?

# 484
Блеки минава само, за да ви поздрави и да се похвали за хамака🤣

Пробва металната проволка на вкус. Пробва да го отлепи и слезе🤣 Само дето не ме пита после- тази тъпотия, защо си я взела🤣

# 485
Аз съм писала и преди - Цистон давам по цяла таблетка на ден. Чупя на две и му ръгам в устата, ама гнома е свикнал да пие хапчета. Само да забележа наченки на цистит и го почвам. Пие поне месец.

# 486
  • Варна
Здравейте и от мен и Мъри Simple Smile И двете сме добре и спокойни, пу-пу. най-големият ни проблем тия дни е пак яденето, че си скокнах до Варна и Мъри го преживя тежко с отказ от храна. То вярно, че почти цял месец си бяхме само двете и не се бяхме разделяли, но пък и да спре храната за непълни 4 дни отсъствие си е хард. Та извадих пак Миратаз-а и пак се мажем и прояде, че беше поотслабнала. За Великден пак ще пътува до Варна, то се е видяло (за ужас на мъжа ми, защото се оказа, че е акала под едното легло в ъгъла и той го намерил и чистил, та беше Армагедон). Поми, добре дошла при нас, липсваше. Надявам се при теб всичко е наред.
Аминка, и аз съм за идиопатичен цистит и аз лично бих спряла антибиотиците. Урината е бистра, без седимент - само съзадаваш условия за резистентност или някоя екзотика да се развъди.
Защо не лекувате хипертиреоидизма? Как е сърцето и сърдечната честота? Хипертиреоидизма е по принцип състояние, при което хората (предполагам и котките) стават много нервни и раздразнителни, та може и от това да ти се оплаква постоянно. Освен това учсетената сърдечна честота е много неприятно усещане (предполагам и за котките), та съветвам да я измерите и ако трябва да я купирате (при хората обикновено с бета-блокер).

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 08:14 от NoProblems

# 487
  • София
Ахааа, то механично устройство значи. И има ли го по нашите зоомагазини?
Би трябвало да има. Моята я взех от вет. клиника.

# 488
Шарлот, подула се е лигавицата в устата... Weary

NoProblems, знаеш ли, вчера док и той това каза, че тревожността, която си мисля, че е от проблема в тоалетната, може да идва и от хипертироидизма.
Милинката ми непрекъснато мяука силно като аларма, от вчера насам, изкарва ми акъла на моменти.  
Не почнах да я лекувам, защото трябваше по спешност Спиди да лекувам... Weary
Всяка година я водя на профилактична елетрокардиография (тази година още не съм) и сърцето е било добре. Но май е с високо кръвно. Май - защото не могат да ѝ го измерят като хората.
Разбрахме се с док да завърша курса с антибиотика, да пусна пак урина в същата лаборатория и ако няма промяна - на преглед, да изследваме стерилна урина.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 11:33 от amy_nka

# 489
# 490
  • Варна
О, какво сладко плюшче!

Момичета, имаме проблем. Не съм сигурна обаче дали е със котарака или е с моя мъж.
Въпреки моята забрана, той научи Теодор всяка вечер, като се прибере да го пуска на площадката на стълбището. Така беше в началото.
Хубаво, добре, обаче на Теодор му хареса много. Толкова, че вече иска да излиза по цял ден! Мяучи, обикаля ме, води ме до входната врата, лежи до нея, чак заспива там. Ако го пусна за малко, излиза и е толкова щастлив! Започва едно душене и обикаляне надолу по етажите да инспектира всички изтривалки за крака. Забил главата в пода, души, киха и пак души. От дни вече му обяснявам, че той не е улична котка, не е и куче! И, че не ми се виси по стълбището на блока.
В края на месеца ще ги оставям двамата за повече от седмица.
Дано оцелеят.

# 491
Разхождайте го навън.

# 492
  • София
Разхождайте го навън.

Тогава вече ще иска по цял ден навън 😁
Наш Блеко вече е с ново име... "Стига, бе" се казва вече.
От сутрин като замяука към 6:00, та до късно вечер и само това се чува: "стига, бе" или "стига, де".
Аз като съм почивка този дзверун изобщо не спи, само ходи след мен и врещи, ужас е, не се издържа (като ме няма отива при баба си в стаята и спи по цял ден).
Причината за това поведение е, че иска да си ходим вече. Скоро...

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 20:34 от AnyHr

# 493
  • София
Толкова, че вече иска да излиза по цял ден!
У дома имам трима такива.
Аш отива до външната врата и започва да бие ключовете.
Дейзи скимти на вратата.
Оникс успява да се провре понякога и да излезе.

На площадката пускаме само Оникс и Дейзи.
Аш ако се измъкне... го хващаме на 1вия етаж (ние сме на 6ти).

# 494
Новата драскалка е любов от пръв поглед:

Общи условия

Активация на акаунт