Фалшив сайт за дрехи, измамиха ме!

• 14 533
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
Внимавайте и със ,,сайта" на Тед Бейкър -
https://www.tedbakerbulgaria.com/

# 46
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми изгоря така преди две години.
Фалшив сайт от Фейсбук.
Поръчало детето  две рокли за 20лв.
На снимките изглеждаха добре.
Замислих се защо са толкова евтини.
Разбрах,когато пратката дойде.
Отвратителна материя,ниско качество,криви шевове,висящи конци,абе парцали...Жалка имитация.
После видях подобни в Answear ,обаче там струваха 140лв.едната и 160лв.другата.
Естествено опитахме да върнем парцалите,но се оказа,че връщането е за наша сметка и струва 10лв.
Тоест дори да ги върнем ,пак плащаме ...
Но все пак имаше полза,беше и урок.От тогава дъщеря ми не се подлъгва от цената и пазарува само от проверени сайтове.

Няколко пъти попадах във Фейсбук на същите рокли и разбрах,че често сменят имената на сайта.

# 47
  • Sofia
Естествено опитахме да върнем парцалите,но се оказа,че връщането е за наша сметка и струва 10лв.

Разбира се, че е за ваша. Някои сайтове предлагат безплатно връщане, но това не е честа практика.

# 48
  • София
Не е по темата, но преди 2 седмици се изненадах, че на колежка върнаха парите за 2 книги + доставката. Беше някакъв измислен сайт и аз, прочела достатъчно истории за некоректни търговци - не вярвах. И връщането беше безплатно за нея.

# 49
Искам да се оплача и да потърся съвет! Поръчах два костюма от  shmiaina  Видях ги във фейсбук.  Пристигнаха без право на оглед.Още тогава трябваше да ги върна. Стоката е китайска,от евтините,не ми пасват и като размер.
Писах на посочения servise. Отначало ми искаха 80лв за да ми пратят друг размер.Отказах. Съгласиха се да ми върнат парите,ако имам акаунт в PAY PAL,направих си. От тогава ми изпращат само някакви автоматични съобщения,че на имейла ми е отговорено. Мога ли още нещо да направя?

# 50
  • Sofia
Ако си платила с карта, оспори транзакцията.

# 51
Добре, де. Ядосвам се като чета. ФБ ми напомни, че преди 10 години изгорях с голяма сума пари от кредитната си карта. По-късно ми върнаха по-голямата част от парите, но все пак една сериозна сума остана. Накакви пакистанци бяха си купували самолетни билети да Индия. Но тогава не беше още популярно двуфакторното удостоверяване... минало-заминало. Никой не е застрахован.

Обаче някои случаи са си като хвърляне на пари през балкона.
Време е да разберем, че "Рекламираха го по ФБ", звучи като "Пише го във вестника" или "Казаха по телевизора".
Само се убеждавете, че с абсурдни доводи се свалят неудобни публикации, защото "не отговарят на стандартите на общнотта", докато очеизвадно измамни реклами се разпространяват.

Извинявам се на всички измамени, в такива случаи назидателни думи не помагат. Също и не искам да прехвърлям вината от измамника на доверилия се. Обаче отговорност към самите нас е да спазваме някои прости правила.
Първите неща, които ми идват наум са:
1. Когато едно нещо е прекалено хубаво и изгодно, вероятността да е измамно е 99%.
2. Вероятността по т. 1 става 99,99%, когато сайтът е непознат (оставам някаква малка надежда, заради която обменяме информация по форуми и търсим изгодни оферти).
3. Никога не правете спонтанни покупки (това последното, честно казано, не го спазвам винаги, но поне е от проверени сайтове).
4. Ако все пак имате съмнение, не плащайте предварително.
5. Във връзка с т. 4. Имайте предвид, че целта на измамата може да не е да ви ощетят с пари, а да съберат лични данни, да ви заразят със зловреден софтуер и т.н.
6. Винаги, ама винаги първо потърсете информация на сайта за юридическото лице, което продава стоките. Няма ли такава информация - бягайте не с 200, ами се изстрелвайте като хиперзвукова ракета. Това е все едно да се качите в автомобил с чужда регистрация при човек, когото не познавате.
Погледнах един от последните цитирани сайтове. Ами нищо не пише за търговеца. Като цъкнеш на препратката към ФБ страницата, пак те праща на самия сайт. Дърво отвсякъде.

Спорни покупки и да сте здрави!

Общи условия

Активация на акаунт