Не се изхожда защо?

• 507
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте мами, пиша с надеждата някоя мама да е имала същия проблем и всичко да е просто нормално, имам бебе на 3 месеца от четири дни не се е изхождала, правих ѝ клизма предната седмица тъй като отново не се беше изхождала три дни след клизмата се изходи това и беше и от тогава до сега са четири дни в който тя не се е изхождала!!😢 вчера се опитах да направя клизма с термометър не стана не се изака днес също пробрах резултат няма, правим гимнастика нищооо, звъннах на лекаря ни каза да ѝ давам по две лъжички сироп дуфалак, дадох ѝ към 5 но все още не се е изходила, пропуснах да каже, че присвива крака от време на време към коремчето си, което не е твърдо меко е не е подуто не плаче постоянно весело дете си е, мокри памперси си имаме пуска газове с лоша миризма и това е на какво може да се дължи! Благодаря предварително! И до колко дни е нормално да не се изака? Изцяло на кърма сме!

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 00:30 от Radostina21

# 1
  • София
На АМ ли е? Според нашата педиатърка 3 дни е нормално след това вече не е окей. Но ние сме пък изцяло на кърма и вероятно, ако сте на АМ има значение.

# 2
С какво мляко се храни? Ако е на кърма е нормално. Ако е на АМ пробвайте с Мелилакс клизмичка за бебе

# 3
  • София
Правете гимнастика, масаж на червата, особено по хода на дебелото черво.
Ето една картинка, за да не го правите в обратна посока Simple Smile

# 4
  • София
Здравейте мами, пиша с надеждата някоя мама да е имала същия проблем и всичко да е просто нормално, имам бебе на 3 месеца от четири дни не се е изхождала, правих ѝ клизма предната седмица тъй като отново не се беше изхождала три дни след клизмата се изходи това и беше и от тогава до сега са четири дни в който тя не се е изхождала!!😢 вчера се опитах да направя клизма с термометър не стана не се изака днес също пробрах резултат няма, правим гимнастика нищооо, звъннах на лекаря ни каза да ѝ давам по две лъжички сироп дуфалак, дадох ѝ към 5 но все още не се е изходила, пропуснах да каже, че присвива крака от време на време към коремчето си, което не е твърдо меко е не е подуто не плаче постоянно весело дете си е, мокри памперси си имаме пуска газове с лоша миризма и това е на какво може да се дължи! Благодаря предварително! И до колко дни е нормално да не се изака? Изцяло на кърма сме!

Според мен се консултирайте с детски гастроенетеролог и спрете с клизмите, защото ще направите червата лениви.

# 5
Първо се уверете като се изходи, че е твърдо, тоест има запек. След това информацията с какво се храни е важна, педиатър също питайте.
Иначе чай Blevit L (Декстроза. Разтворими екстракти от сливи, тамаринд и киви, естествен аромат от ябълка.) на мен и на синът ми винаги помага.
На чая пише дозировка до 2 месечно, което значи че може и 0+. Но питайте педиатър и спазете пропорцията на чая. Имайте впредвид, че действа след някакво време, час  или два.

# 6
Кърмено бебе няма как да се запече. Нормално е да не се изхожда всеки ден, стига да няма дискомфорт, болка, които ще демонстрира с рев до небесата. Спрете клизмите и сиропите щом детето се чувства добре. Явно просто усвоява напълно кърмата, червата съзряват, това в нормално. Хранете си го както до момента, нямате проблем.

# 7
Подкрепям за кърмата. Няма общо с АМ и нормално да не се изходи няколко дни.
Правете масаж и гимнастика редовно.
Включи в менюто си киви, сливи и броколи ..

# 8
Подкрепям за кърмата. Няма общо с АМ и нормално да не се изходи няколко дни.
Правете масаж и гимнастика редовно.
Включи в менюто си киви, сливи и броколи ..
На 3 месеца,какви сливи и броколи ?

# 9
Чети внимателно.
Включи в менюто СИ.
Майката ги яде, което е необходимо преминава с кърмата и действа безотказно..
Имам стаж доста по специалността ...

# 10
И аз имах подобен проблем, но придружен и с наддаване под нормата. Увеличих броя на храненията, за да увелича лактацията и много скоро след това започна да наддава и да се изхожда.

Общи условия

Активация на акаунт