Зентел срещу острици

• 11 164
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте, скъпи всезнаещи и всеможещи майки! Аз съм момиче на 15 и в сряда вечерта преди лягане, ходейки до тоалетна, забелязах малко бяло червейче на тоалетната хартия. Проверих в интернет и установих, че това е острица. Нощния сърбеж в ануса беше ужасен. На следващия ходих на гастроентеролог, поради други причини, и там му казах за червейчето. Лекарят не ме прати на никакви изследвания и директно ми предписа Зентел 400. Първото хапче сега, следващото след 20 дни. Изпих хапчето в четвъртък в 16 часа. Сега е събота 19 часа и все още в изпражненията ми има мнооогооо живи червеи. Въпросът ми е: след колко време ще умрат тези гадинки? Лекарството действа ли? Пих разхлабителна билка вчера, защото имах запек. Може ли нещо тя да е повлияла? Възможно ли е тези пусти червеи да не са острици, а някакви други глисти, и защото дозировката не е вярна, да няма ефект? Или аз просто нямам търпение и трябва да изчакам повече, за да загинат. Просто сега ме очаква поредна нощ на нетърпим сърбеж, а и при мисълта, че тези гадно гърчещи се същества са в мен ме тормози. Благодаря ви!

Здравейте, успяхте ли да се отървете? Ние четиримата вкъщи пихме Зентел в събота, днес все още има живи при мен, а снощи забелязах и при едното дете. Вторият ни прием се чудя на 14, 20 или 21 ден да е
По 1таблетка на човек ли се пие?

да, ние сме двама възрастни, децата са на 4 и 8г, и пихме по цяла таблетка

# 31
А вие от къде намирате Зентел? Аз търся вече от няколко месеца

# 32
Вече и аз не мога да намеря никъде.

# 33
Има го в аптеки в Турция. Продава се без рецепта под наименованието Andazol. Това е активната съставка всъщност. Има разфасовки от 200 и 400мг.
Ако имате познати, които ходят до Турция, поръчайте им. Не е и скъп.

# 34
Здравейте!
Взех си Андазол от Турция
Сега някой, който го е пил може ли да ми обясни как се приема. За деца и за възрастни понеже мисля всички в къщи да минат курс. Малката госпожица през 3 месеца е с глисти.

# 35
Прави се първи прием на 200мг (ако е 400мг, чупите на две). След това - още три пъти през 20 дена. Но трябва да сте много, много стриктни с датите! Запишете си ги направо в календара.
Понеже медикаментите убиват само зрелите форми, да може всички предполагаеми ларви, във всяка фаза на развитие, да бъдат унищожени.
Ние така се отървахме най-после. Надявам се да няма рецидив.
Успех и на вас!

# 36
Прави се първи прием на 200мг (ако е 400мг, чупите на две). След това - още три пъти през 20 дена. Но трябва да сте много, много стриктни с датите! Запишете си ги направо в календара.
Понеже медикаментите убиват само зрелите форми, да може всички предполагаеми ларви, във всяка фаза на развитие, да бъдат унищожени.
Ние така се отървахме най-после. Надявам се да няма рецидив.
Успех и на вас!
Благодаря за имформацията! А дали може да се приема от кърмещи майки

# 37
По принцип няма данни за кърменето, но четох, че малко количество може да премине в кърмата, което пък уж било безвредно за бебето.
Трябва да се обадите на личния лекар.
Всички ли сте опаразитени вкъщи?

# 38
Не може. Аз хванах докато бях бременна с второто дете и пих хапче чак като спрях да кърмя. Така ми казаха от националния център по паразитология

# 39
Това е просто ужасно! Sad

Защо не се изцеждате след приема на първата таблетка и след ден-два не възобновите кърменето?

# 40
Това е просто ужасно! Sad

Защо не се изцеждате след приема на първата таблетка и след ден-два не възобновите кърменето?
Немога бебето е на 8м и дори вода отказва от шише. Нямам още заместено хранене. Просто си исла цицата и това е. За голямото дете съм убедена, че има глисти. Исках всички в къщи да пием за профилактика, защото ме е страх да не зарази и бебето

# 41
За да се предприемело специално хигиенизиране и обезпаразитяване на градината, трябвало да има инспекция и нареждане от РЗИ. Нали и от там минахме да се оплачем, да съобщим.
Познайте дали беше предприето нещо.
Глас в пустиня!
А в градината, когато уведомихте, кога Ви позволиха да пуснете детето да посещава?

# 42
След занесени чисти резултати от лабораторията.
Но те на всички са им отрицателни изследванията. Нямаше един в градината с положителни резултати за глисти, а половината група се чешеше по дупетата. По-горе съм разказвала подробно колко са надеждни тези изследвания.

# 43
А накараха ли останалите родители да тестват децата или всеки на своя глава каквото реши? На много места пише, че след прием на антипаразитен препарат, може да се заведе детето. На кой ден след терапията тествахте детето? За втори прием на Зентел е разнопосочна информацията на 10-14-20-21 дни, кое е достоверно?

# 44
Тествахме малката още докато беше с паразити (които видяхме с очите си). И скоч лентата, и фекалната проба бяха отрицателни. Нямам обяснение защо. Лабораторията беше на самото РЗИ.
Схемата за прием на Зентел, която ни спаси от над 1 година проблеми, съм я описала по-горе. Не смея да се похваля, но засега сме чисти.
Градината не накара никой нищо да направи, защото не е 15-ти септември. Майките на собствена глава пуснаха изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт