Зентел срещу острици

• 11 005
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • София
здравейте, когато моето дете беше малко което беше преди над 10 години, по едно време почна да повръща много и направо не можеше да се храни. веднъж намерих в повръщането плосък бял паразит, метил. тестовете в централата на РЗИ бяха негативни, които разбира се е странно. и разбрах че трябва да се справяме сами.
билките така или иначе са ми тема, така че съм проучила въпроса много надълбоко и ще ви споделя това което знам, надявам се да ви е полезно.
по онова време периодично нямаше зентел и трябваше да намерим други варианти. мисля че тогава пихме Пелин малки дози, вече съм позабравила. но понеже след това периодично пием билки против паразити ще ви напиша списък с полезните билки по темата:
билков чай от маслодайна роза е противопаразитен и може да се пие дори от бебета. за малко по-големи деца може да се ползва тиквено семе сурово белено. много е лесно да се взима във вид на тахан от тиквено семе като се намазва върху филийка с мед както за деца така и за възрастни и е вкусно. при още по-големи деца и възрастни вече могат да се включат билките бял Пелин чай на прах на тинктура или на капсули, сладък пелин също е наличен в различни варианти, зелен орех на прах или тинктура, черен орех Билка или тинктура, нар кора билка за чай. има и по-малко известни Билки които са много ефективни: билка камала действа дори и при тежки паразити, билка мексикански чай амброзия особено ефективен при острици, билка Ясен кора, Ясен лист, чай от риган. има и готови билкови формули тройчатка, антипаразитарка. диатомит също е противопаразитен, като трябва да търсите food grade. в Европа не е разрешен да се продава като храна, така че има доста видове онлайн, но си се предлагат като суровина.
това е което се сещам досега, надявам се наистина да ви е полезно тъй като е от личен опит. правете периодично почистване на цялото семейство като може и да редувате различни билки поне веднъж годишно, особено на пролет са много активни паразитите. виждала съм хора на които напролет лицата им направо са покрити с пъпки. а да знаете че гнойни пъпки по кожата и лицето най-често са признак на паразити в тялото.
важно е в диетата на детето или възрастните в семейството да има достатъчно плодове и зеленчуци и да се намали месото и белтъчините и особено захарните продукти. по принцип диетата на съвременния човек е един от проблемите на безбройните заболявания които се срещат в момента. при толкова въглехидрати и белтъчини паразитите се чувстват като в рая.
включете в закуската на семейството си всеки ден различни билкови чайове трапезни. дори самите аромати на различните видове билки пречат на развъждането на паразити тъй като те не обичат аромата и действието на приятните етерични масла от билките като мащерка салвия мента маточина кантарион и всички останали популярни билки. нашата стомашна система не усеща парливия ефект от етеричните масла, съдържащи се в билките, но паразитите го усещат.
има и много статии по темата за паразитите онлайн. прочетете за да знаете с кого се борите.
също е изключително важно да се запознаете с обезпаразитяването на домашните любимци. много хора си мислят, че обезпаразитяването е външното предпазване на животинките от паразити. не само, на всеки три месеца домашните любимци трябва да се обезпаразитяват вътрешно. имайте предвид, че България е на първо място в Европейския съюз по заразяване с кучешка тения например. и когато кучетата домашни и улични се срещнат по улицата, ближат се,  или просто душат земята и стълбовете, те поемат в себе си яйчица на тении и други паразити, и те започват да се развиват в тях. човекът е преносител в цикъла на размножаването на кучешката тения. аналогично и за котетата които се разхождат насам-натам и са приносител на токсоплазмоза, ако не се обезпаразитяват.
с други думи няма как да се спасите от заразяването от различни видове паразити, тъй като те са част от природата и също искат да се размножават, но просто трябва да научите как периодично да поддържате организма си по-чист и да правите системна детоксикация, обезпаразитяване с билки.
може да се взима и зентел, но зентел трябва да си взима рядко тъй като той уврежда черния дроб.
допълвам, че също е много важно след почивки в различни екзотични страни, да се прави обезпаразитяване. след едно такова пътуване в Мароко, моите родители се върнаха с много странна болест червени петна по кожата които се местиха всеки ден, която им лекуваха две години без успешно, ужким било алергия. да знаете че е алергията не може да се мести всеки ден. и накрая се оправиха с противопаразитни билки.
искрено желая успех на всички!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 04:11 от jiva

# 46
Моят син също е с червейчета, не ги тествахме защото нямало смисъл и започна да пие Зентел 200 мг 3 дни. Лошото при него е, че изхожданията му са на 3-4 дни веднъж от бебе. Все още не знам дали има ефект. През това време се оказа, че всички имаме(аз, съпругът ми и дъщерята). Те също взимаха 2 дни Зентел по 400 мг. Аз не, поради страх от странична реакция, тъй като съм с хронична уртикария (от 1 г).
въпросът ми: Само 1-2 пъти сме виждали червейчета/живи в изхожданията на таткото и дъщерята. Аз само 1 път. Вчера и днес нямаше нищо. Възможно ли е тялото сам да се чисти или не всеки път излизат с изхожданията?

# 47
Когато сте взели Зентел, който убива само зрелите форми, те ще се изхвърлят от организма - за две-три изхождания - и ще престанете да ги виждате. Обаче, въпросните паразити може да са оставили яйца, които не се повлияват от хапчето, затова е необходимо 20 дена след първия прием на Зентел да вземете още една таблетка, да доизтрепете, ако има новопоявили се.

# 48
Моят син също е с червейчета, не ги тествахме защото нямало смисъл и започна да пие Зентел 200 мг 3 дни. Лошото при него е, че изхожданията му са на 3-4 дни веднъж от бебе. Все още не знам дали има ефект. През това време се оказа, че всички имаме(аз, съпругът ми и дъщерята). Те също взимаха 2 дни Зентел по 400 мг. Аз не, поради страх от странична реакция, тъй като съм с хронична уртикария (от 1 г).
въпросът ми: Само 1-2 пъти сме виждали червейчета/живи в изхожданията на таткото и дъщерята. Аз само 1 път. Вчера и днес нямаше нищо. Възможно ли е тялото сам да се чисти или не всеки път излизат с изхожданията?

Аз съм чела, че ако се спазва отлична хигиена организмът се изчиства сам. Когато цикълът им на живот приключи се изхождат и край. Освен ако през това време не сте погълнали още яйца.

# 49
Да отбележа нещо много важно - Зентел трябва да се пие на гладно срещу острици.

В листовката не е описано как да се приема при ентеробиоза, което е заразяването с острици (глисти). Описани са други видове заразявания, при които може с/без храна или задължително с храна. Едва в произволна статия в интернет, и то след като изпробвах естествено варианта с храна, само за да установя, че не работи за мен, прочетох, че вариантите за прием на Зентел са два :
    • на гладно, при което не се всмуква през стените на червата, а само преминава през храносмилателния тракт и убива паразитите там (от което има нужда за паразити, които живеят само в храносмилателната система, каквито са остриците)
    • с мазна храна, при което се усвоява и достига до паразитите извън червата

И така - когато се приеме на гладно, ефектът от Зентел се усеща веднага.

Тук бих искала да вмъкна и превод с google на важните неща от листовката на Vermazol (турското име на лекарството Вермокс, което е по-тясно специализирано срещу острици от Зентел, но и двете се прилагат по еднаква схема):

"Прилага се като единична таблетка за контрол на острици. Ако се подозира рецидив на инфекцията, се препоръчва прием на втора таблетка след две седмици. Таблетките могат да се дъвчат или поглъщат наведнъж.
За контрол на инфекции с власоглави, кръгли червеи и анкилостоми, приемайте по една таблетка два пъти дневно в продължение на три последователни дни.

Съхранявайте при стайна температура под 30°C.

Ентеробиозата (оксиуриаза - инфекции с острици) може лесно да се разпространи сред членовете на семейството. Следователно, всички членове на семейството, които са в близък контакт с пациента, трябва да получават същото лечение с VERMAZOL. Тоалетните и мивките трябва да се дезинфекцират ежедневно, а цялото пране, спално бельо, нощници и кърпи трябва да се почистват ежедневно.
Остриците (оксиуриди) произвеждат множество малки яйца. Тези яйца могат да бъдат намерени в домашен прах и могат да залепнат по дрехи, килими, кърпи и спално бельо. Те могат да бъдат събрани и от някой, който вече има острици. Тъй като яйцата са толкова малки и лесни за преглъщане, те преминават през червата и се развиват във възрастни чревни червеи. Яйцата на чревните червеи се снасят около ануса през нощта. Това причинява сърбеж и „сърбеж около ануса“. И тогава, яйцата се прехвърлят върху пръстите и ноктите и лесно попадат в устата чрез смучене на пръсти или изяждане на нокти. Жизненият цикъл на възрастен червей може да продължи до 6 седмици.

За да предотвратите заразяването на други хора от вас и вашето семейство или за да предотвратите повторно заразяване, следвайте следните препоръки в продължение на 6 седмици:
Допълнителни препоръки:
• Поддържайте ноктите си къси.
• Опитайте се да избягвате навика да ядете или смучете нокти. "

Честно казано първо останах особено впечатлена за подробната информация, която дават на пациентите там - тук имаме склонността да кажем с половин дума, очаквайки че всички подробности са ясни. А в този случай при нас даже не е и описан случая за ентеробиоза, при който Зентел трябва да се приема на гладно.
Второ - от тази листовка аз разбрах защо някои лекари изписват Зентел по схема 2 пъти на ден за 3 дни, явно водени от аналогията с Вермокс, което е лекарството против глисти, но в България не е налично в момента. Само че се оказва, че тази схема е за друг вид паразити и срещу острици това не действа.
И трето - хубаво впечатление ми направиха конкретните инструкции за хигиена, които българските лекари изобщо казват, че няма нужда да се правят.

И така - успех на всички в борбата!

# 50
Привет! Аз се включвам в темата да попитам - вчера вечерта след тоалетна забелязах при себе си малко бяло червейче, мърдаше. Мисля, че е острица. Имам дете на 6 г, досега не се е случвало, той няма оплаквания, в момента е болен с кашлица вкъщи. Мъжът ми няма оплаквания. Но и аз нямам никакъв сърбеж, както по-горе са описвали дамите. Ще звънна днес на личния да изпише каквото трябва, в градината трябва ли да звъня като детето така или иначе в вкъщи, как се процедира знаете ли? Нямам идея откъде съм ги хванала, цяла нощ не съм спала да го мисля.

# 51
И да звъннете в градината, никой няма да се впечатли. Най-много да поискат от Вас изследвания за глисти на детето.

# 52
Разбирам, то и детето реално няма оплаквания. Дори не съм сигурна как да действам, дали да изчакам или не. Аз видях, но пък нямам сърбеж и никакви неразположения. Тази сутрин нищо нямаше в изпражненията. Възможно лие. да е било нещо моментно?

# 53
Щом сте видели истински паразити по бельото си, това означава, че имате активна инфекция. Най-страшни са яйцата, защото са много, невидими за окото и се разпространяват навсякъде, т.е. можете да се резаразите.
Когато говорите с личната лекарка, я питайте дали не трябва цялото семейство да приемете Зентел, независимо, че сте безсимптомни.
Всички чаршафи трябва да се перат на 90 градуса, да почистите щателно къщата и никой да не яде с ръце или за малкия - да не си ги лапа и задължително да ги мие след тоалетна.
Вие след 2 седмици изпийте още един Зентел за по-сигурно.
Дано се отървете бързо и за постоянно!
Успех! Simple Smile

П.С: В градината е напълно безмислено да съобщавате каквото и да било. Ако синът Ви приеме Зентел сега, направете му едни изследвания за паразити след 2 седмици, ей така за Ваше спокойствие, но от горчивия ми опит мога да кажа, че нашите изследвания - дори и в пика на инфекцията - все бяха отрицателни.
Т.е. служат ли за нещо изобщо освен за документация някъде?

# 54
Здравейте, вече трети час будувам поредна вечер в леко отчаяние и най-сетне мисля, че стигнах до откритие тук в тази тема.
Започвам с това, че съм бременна във втори триместър. Утре ми излизат резултатите от микробиология, които ми пусна АГъо, защото течението ми се промени преди две теи седмици, но и нешата започнаха да ескалират жестоко със сърбеж. Ще се видя и с личната, защото тя гледа много деца и е по-вероятно да хване, ако е въпросния паразит.
Предварително питам тук - някоя от вас налагало ли се е да се лекува от острици по време на бременност? Как е успяла?
Не съм виждала червеи, но не съм знаела да гледам за това до сега.
Благодаря ви, вече ревах от сърбеж, не знам дали мога да продължавам с такива нощи.

Общи условия

Активация на акаунт