С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 640
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
...Иначе ако я питаш тя е безгрешната майка Тереза, която не разбира защо никой не я трае.
А ти да не си мислиш че е лесно да се гледат деца? Разбира се че родителя прави всичко по силите му и както го разбира за правилно и възможно в момента за да си отгледа детето. Т.е. нямаш какво на нея да намираш кусури. Търси ги в мъжа си и в себе си. И каквото и да е било неправилно не е направено с лошо и точно заради това има оправия. Ако не успява човек да се оправи със себе си търси външна помощ.
Брех най-лесно да каже че друг е виновен и да седне насред пътя да се жалва горкия. Но нали е ясно, че който седне насред пътя стадото минава през него.

# 136
Абсолютно съм на мнението на Бърди.
Много им е лесно на мъжете да поканят мама на гости, при това с дни и да си бият камшика нанякъде. И после що така стана... Да си седят двамата дома, а снахата да си отдели време за себе си. Хем мама и син ще се видят, ще се наприказват. Но не знам защо все не става така и синът се скатава от тази близост.

# 137
  • София
Защото снахата му го позволява.

# 138
...Иначе ако я питаш тя е безгрешната майка Тереза, която не разбира защо никой не я трае.
А ти да не си мислиш че е лесно да се гледат деца? Разбира се че родителя прави всичко по силите му и както го разбира за правилно и възможно в момента за да си отгледа детето. Т.е. нямаш какво на нея да намираш кусури. Търси ги в мъжа си и в себе си. И каквото и да е било неправилно не е направено с лошо и точно заради това има оправия. Ако не успява човек да се оправи със себе си търси външна помощ.
Брех най-лесно да каже че друг е виновен и да седне насред пътя да се жалва горкия. Но нали е ясно, че който седне насред пътя стадото минава през него.

Какво прави родителят? Да разбие семействата на децата си от инат и простотия? От желание да се налага и да мачка?

# 139

Това ясно, но аз друго имах предвид. Защо кани майка си и не иска да седи с нея, а се крие зад жена си? Ей, това не разбирам. Нали каниш родителите си да ги видиш, все пак. Или им е много на мъжете по цял ден с мама?

# 140

Какво прави родителят? Да разбие семействата на децата си от инат и простотия? От желание да се налага и да мачка?
Ами за стотен път повтарям - който е допуснал това преплитане и ескалация между две различни семейства си е сам виновен. Не са му виновни другите. Никой не може да влезне в чужда къща насила, никой не може да говори с  друг насила,  и т.н. никой не може да води живота а другия насила. Проблемите са собственоръчно направени от малодушие, липса на умения за поставяне на граници и организация на личен живот. Проблема е на младите.

# 141
  • София

Това ясно, но аз друго имах предвид. Защо кани майка си и не иска да седи с нея, а се крие зад жена си? Ей, това не разбирам. Нали каниш родителите си да ги видиш, все пак. Или им е много на мъжете по цял ден с мама?
По-скоро, за да им гледат децата. Поради някаква тайнствена причина бащите вземат по-трудно болнични, отколкото майките. Сигурно педиатрите им отказват. Иначе много искат да си гледат децата, но нямат желание.

# 142
Ей, това не разбирам. Нали каниш родителите си да ги видиш, все пак. Или им е много на мъжете по цял ден с мама?
Интересното е, че освен две думи да си разменят нищо друго не си говорят. Те си хващат вестника/гледат тв, той телефон и това е. Даже аз си говоря повече с тях, че ми става неудобно така да мълча, поне с моите родители сме така де и затова ми е странно.

Миленака, никой не е казал, че им дават по-трудно болнични. Казала съм, че е взимал, не знам какъв е проблема с тези болнични.

# 143
  • при късмета
Ами за стотен път повтарям - който е допуснал това преплитане и ескалация между две различни семейства си е сам виновен. Не са му виновни другите. Никой не може да влезне в чужда къща насила, никой не може да говори с  друг насила,  и т.н. никой не може да води живота а другия насила. Проблемите са собственоръчно направени от малодушие, липса на умения за поставяне на граници и организация на личен живот. Проблема е на младите.
Да, ама не е точно така. Затова изписахме толкова страници, че в друга тема се пренесе казуса, а оплакващата се потребиелка не е за пръв път в темата. Да, мъжа е виновен за ситуацията, ама Римона го отнася. Което обаче не оправдава и свекървата, защото ако беше светица, каквито се опитваш да изкараш свекървите и сама би се сетила, че самопоканване за по седмица през месец, не е повод да те уважават. Изобщо сама за себе си би преценила, че прави нещо нередно. Това, ако има капацитета да го прецени разбира се, ако го няма няма и да ѝ е възможно

# 144
Да, ама не е точно така. Затова изписахме толкова страници, че в друга тема се пренесе казуса, а оплакващата се потребиелка не е за пръв път в темата. Да, мъжа е виновен за ситуацията, ама Римона го отнася. Което обаче не оправдава и свекървата, защото ако беше светица, каквито се опитваш да изкараш свекървите и сама би се сетила, че самопоканване за по седмица през месец, не е повод да те уважават. Изобщо сама за себе си би преценила, че прави нещо нередно. Това, ако има капацитета да го прецени разбира се, ако го няма няма и да ѝ е възможно
Ами защо тогава Рамона не седне да си говори с мъжа си и да се разберат твърдо за твърди правила и граници ?  И каква е твоята емоция всички тези страници наред в чужди проблеми?

# 145
Ми не е за да им гледат децата. Обичайно е идея на бабата, да дойде на гости на сина си. И вместо той да седи с майка си, оставя жена си.
При нас го имаше в по-лек вариант, и до сега нямам обяснения за това. Отиваме на гости на майка му, обядваме и мъж ми си ляга да поспи в другата стая, а аз се налага да правя компания на майка му. И до ден днешен не може да ми обясни защо го прави.

пп. По отношение на болничните общо взето е ясно, защо мъжете взимат по-рядко. В семействата около мен, мъжете са с драстично по-големи заплати и техен болничен се отразява по-лошо на семейния бюджет.

# 146

При нас го имаше в по-лек вариант, и до сега нямам обяснения за това. Отиваме на гости на майка му, обядваме и мъж ми си ляга да поспи в другата стая, а аз се налага да правя компания на майка му. И до ден днешен не може да ми обясни защо го прави.
Ей, абсолютно същото е и при нас. А любимото ми е като сме им на гости и дойде например леля му на гости на техните и майка му се сеща, че ѝ се е доспало и ще почете книга, като ни оставя всички сами на масата и тя си се качва и си чете.
Значи дошли са ѝ на нея гости, ние също сме ѝ гости, ама тя преценява, че ѝ се спи повече и отива и си ляга.
Питала съм го защо така изчезва изведнъж, леля му не се ли обижда, ами тя била свикнала, било нормално.

# 147
И при нас е така. Мис Вселена като дойде, той или стои и мълчи, или излиза на терасата да пие кафе. Аз трябва да стоя и да й слушам простотиите. Като го питам, казва, че няма какво да си говори с нея, не му се слушало оплаквания, да се занимавала с детето. Е да ама не. Предлагала съм и да изляза, след като тя ще идва, той казва, тогава и тя няма да идва, не искал да му надува главата. Ама на нея й е проблем, че аз не я искам. От качена работа 😁

# 148
  • при късмета

Ами защо тогава Рамона не седне да си говори с мъжа си и да се разберат твърдо за твърди правила и граници ?  И каква е твоята емоция всички тези страници наред в чужди проблеми?
Ами това беше първия съвет, който получи, казах го вече. Каза и, че са говорили, каза и, че мъжа ѝ уж бил съгласен с нея. Няма как ние да знаем дали е така и мъжа дали наистина я е разбрал и кога и какви мерки ще предприеме. Каквато информация даде Римона, такава имаме всички.
А при мен няма емоция. Това може да го установиш само и единствено в личен контакт. Когато общуваш писмено, се изразяваш възможно най-ясно, дори да се налага да по -твърдо, точно заради липсата на основен компонент в общуването, личния контакт. Иначе всеки интерпретира каквото му хрумне, прави изводи, даже уведомява другия какво мисли или иска, което е просто безумно. Няма как да го знае по-добре от него.

Мъжа ми ходи сам или с детето при баща си. Ако не изникне нещо и не се налага, аз го виждам веднъж годишно. Веднъж седмично се прибира от работа, взима детето и отиват за час, два да се видят. Нито ми се сърди, че не идвам, нито нещо подобно. А сме в добри отношения със свекъра. Сина му е този, който му свиваше перките, едно време, когато се налагаше. На мен лично дума на криво не е казал.
За сметка на това, ей сега пратих мъжа ми до майка ми, като се прибираше от работа. Трябваше да вземе нещо, за да не се разкарвам аз утре и е нещо лично мое. Често се случва мъжа ми да си контактува само с майка ми, аз само с баща му, изключително рядко. Декември се случи, съгласих се да отменя мъжа ми за нещо и свекъра ми вдигна нервите за секунди, без да е казал и дума на криво. Само с тъпи действия и простотии. Изобщо не го премълчах обаче. Така ме държеше вечерта, че като казах на мъжа ми какво е направил и той му се обади да го насоли.

Да де, ама като се прекрати контакт, свекървите тук го осъждат като най-големия грях. Веднага го свързват с прекратяване на контакт и с внучето. Но едното е неразривно свързано с другото. Особено, ако детето е малко. А и като порасне да ходи на гости на баба си, за да чува само каква вещица и змия е майка му, не носи никаква полза за детето

# 149
Истината е, че съществуват изключително прости хора, които наистина явно не се усещат. Хора без абсолютно елементарно възпитание. Моята свекърва е на мнение, че за всичко е най-добре “право куме в о̀чи”, без значение, че ще засегне някого с изказването/действията си.
Аз нацяло съм ѝ дала да разбере, че е нежелана при мен, в работата ми, в дома ми, или където и да е, но въпреки това редовно се влачи в работата ми например. И винаги гледа да уязви по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт