С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 644
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Истината е, че съществуват изключително прости хора, които наистина явно не се усещат. Хора без абсолютно елементарно възпитание. Моята свекърва е на мнение, че за всичко е най-добре “право куме в о̀чи”, без значение, че ще засегне някого с изказването/действията си.
Аз нацяло съм ѝ дала да разбере, че е нежелана при мен, в работата ми, в дома ми, или където и да е, но въпреки това редовно се влачи в работата ми например. И винаги гледа да уязви по някакъв начин.

Боже, 1:1 е и моята, само че към сина си. Имам чувството, че колкото повече не я отразяваме, толкова по-злоба става. А с тия изпълнения на РД на детето си вкара ужасен автогол. Но един господ знае само колко нерви ще строшим с нея.

# 151
Просто наистина си има такива хора, които никога няма да ни харесат, колкото и да се стараем.
Тъкмо си помисля, че ето на̀, вече няма да ми дреме и няма да се старая и ще ми е екстра, но все се случи нещо и изненадващо и за самата мен пак давам от себе си. До навик ли е, до възпитание ли е, или още вода трябва да изтече, за да стана дзен Simple Smile

# 152
Просто наистина си има такива хора, които никога няма да ни харесат, колкото и да се стараем.
Тъкмо си помисля, че ето на̀, вече няма да ми дреме и няма да се старая и ще ми е екстра, но все се случи нещо и изненадващо и за самата мен пак давам от себе си. До навик ли е, до възпитание ли е, или още вода трябва да изтече, за да стана дзен Simple Smile

О, при мен е същото.
Обаче бързо ме отрезвява, защото на едно добро, ще направи 10 лоши, и то направо избледнява доброто. Ама вече не се впечатлявам от доброто. Изгорила си е всички мостове към мен, връщане назад няма, завинаги ще си остана дистанцирана и делова с нея. Не я усещам просто, има изключително лоша енергия.

# 153
Свекървенска логика - свекървата ходи и се меси на младите, младите са виновни.
Младите скръцнат със зъби и поставят граници - пак те са виновни.

# 154
Вчера се разбираме с приятелка по телефона за предстоящата ни екскурзия. Отстрани чувам свекърва й как й казва, че било страхотна идея и тя щяла да дойде. Моята приятелка няколко пъти й казва, че ще сме само приятели, свекърва й пак повтаря, че ще е свободна тогава и се наглася да идва. Моята приятелка не й издържаха нервите и накрая я отряза грубо. Мен хем ми стана смешно колко е нагла, хем ми стана жал за нервите на приятелката ми. 😃

# 155
  • Най-красивата страна
И моята свекърва пробва да идва вкъщи без покана през първата година,след като се роди детето.
Аз обаче излизах с количката всяка сутрин и до обяд бяхме с бебето на разходка.Тя идва,звъни,няма никой.Първият път ми се обади по телефона силно възмутена ,защото не съм си била вкъщи.Каза ми да се прибирам,щяла да ме чака.Отговорих и ,че няма да се прибирам до вечерта,имам други планове.Толкоз.
Втори път дойде следобед,аз бях пак навън -с количката в близкия парк с други майки.Казах и,че ако ми се беше обадила предварително щях да съм си вкъщи,но сега съм далече и няма да се връщам скоро.
Трети път нямаше.Научи се да се обажда първо.

Обажда се тя.Иска да дойде за няколко часа да види бебето.
Аз се съгласявам.Тя идва,предлага ми да гледа бебето,а аз да поспя 2-3 часа.Бебето в момента също спеше.

Аз благодарна и щастлива отивам да си легна.
След час чувам бебето се скъсва да реве.
Ставам и какво да видя-свекървата извадила всичките ми дрехи от гардероба и решила да подрежда.Побеснях.
Когато се върна мъжа ми уточнихме и това.
Казахме и ,че няма да рови в гардероби,шкафове и чекмеджета.
Тя се разсърди.

Когато искаше да види бебето ,без значение дали вкъщи или навън,имаше лошия навик да го събуди,ако е заспало.
Още първият път изревах.Пред мен започна да го гъделичка и да вика,,Събидисе бабе...,извади го от количката,раздруса го..то реве.
Аз откачих.Обясних и ,че от сега нататък няма да пипа детето,когато спи.Тя пак сърдита.Не съм я уважавала.Искала да е будно и да си играят.Обясних,че детето не е играчка,човек е.И тя може да изчака,докато се събуди.

За уважението.
Да,уважавах я,опитвах да проявя разбиране,да и обяснявам...
Тя ме гледа лошо и в прав текст ми казва,че и противореча,че не я слушам,че имала право да прави с бебето каквото иска,защото не било само мое,ами и на сина и,че тя трябвало да решава кое е най-доброто за детето,защото е отгледала две деца,а аз нямам опит ,педиатъра нищо не разбира....
Тоест за нея уважение означава подчинение.
Ами няма как да стане...

Но тези неща ги уточнихме още първата година.
Съпругът ми беше на моето мнение,подкрепяше ме  и това е много важно,защото иначе щяхме да си развалим отношенията.
И да уточня-живеехме и още живеем отделно и не ние,а свекървата е финансово зависима от нас.А детето си го гледаме сами вече 14 години.

За майка ми-тя винаги е била твърде заета,за да ми създава проблеми.Работи,има си приятелки,има си хоби,пътува...
Идваше веднъж седмично и разхождаше бебето за два часа навън.
После като порасна излизаха двете-на куклен театър,на кино,на зоопарк и толкова...

# 156
Не мога да разбера това някакъв фетиш ли е с това ровене по шкафовете?! Изобщо какво се търси из тия шкафове много ми е любопитно? Сигурно доказателства за изневяра на лошата на снаха. Я някое секси бельо, което е опаковано (ето тая мръсница не го носи, сигурно го пази за любовника си).
Много мои приятелки и познати са ми споделяли за подобни неща.
Хубаво, че моята свекърва е цивилизована и иска позволение преди дори да доближи някоя стая, камо ли да рови там.

# 157
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не мога да разбера това някакъв фетиш ли е с това ровене по шкафовете?! Изобщо какво се търси из тия шкафове много ми е любопитно? Сигурно доказателства за изневяра на лошата на снаха. Я някое секси бельо, което е опаковано (ето тая мръсница не го носи, сигурно го пази за любовника си).
Хубаво, че моята свекърва е цивилизована и иска позволение преди дори да доближи някоя стая, камо ли да рови там.
По скоро да се види колко НЕ се справя снахата с подреждането, и да и се покаже как е правилно.
Инспекция чисти ли са дрехите, не са ли...

# 158
Аз не мога да си представя нормален човек да рови по чужди шкафове. Съвсем трябва да му хлопа дъската.

# 159
  • Другата България
Скрит текст:
Тоест, свекърва ти ще е у вас, ще се наложи да отиде до ....хола примерно за нещо и преди да отиде трябва да вземе позволение от теб ли? За да доближи стаята?

# 160
Скрит текст:
Тоест, свекърва ти ще е у вас, ще се наложи да отиде до ....хола примерно за нещо и преди да отиде трябва да вземе позволение от теб ли? За да доближи стаята?

Не хола, спалнята. Аз също не мога да си представя без позволение да вляза в чужда спалня, ама гледам за доста свекърви не е проблем.
Ами ако има разхвърляни секс играчки, белезници и подобни? Ако сме некви фетишисти? Как ще ми влиза в личното пространство?

# 161
  • при късмета
Вени, винаги като те чета ме напушва смях. То не, че твоето е за смях де, признала съм свекърва ти за топа на топа в темата. Да ти напомня да идеш да я боядисаш и да направиш кекс, че иначе ще те върне. Твоята е пример как и мъжа, като е на страната на жена си, понякога и тогава е доста трудно да отучиш свекървата да създава проблеми.
И аз не го разбирам това с ровенето по гардероби и шкафове, пренареждането по виждането на свекървата ми е в същата категория. Скоро го коментирахме. Аз бих отишла у свекървата да изхвърля и пренаредя по мой вкус и после ще питам какво толкова е станало

# 162
Аз в дома на майка си не ходя без да се обадя, а тя не се притеснява да каже, че не се чувства добре, или ще ходи някъде или каквото и да е. Няма сърдити, всеки си има своето ежедневие. Тя при нас няма как да дойде без да се обади, защото живеем далече, а и да дойде, след час почва да мрънка да я прибирам. Но има огромна разлика във възрастта-майка ми е на 70,а свекито на 52. Тия номера повече от майка ми бих ги очаквала, нали жената е от старата генерация, а не от свекито дето е млада жена и се смята за модерна 😂😂

# 163
Аз не мога да проумея, защо друг човек извън мен, мъжът ми и децата, ще иска да ми влиза в спалнята? Какво ще търси там?

# 164
Аз не мога да проумея, защо друг човек извън мен, мъжът ми и децата, ще иска да ми влиза в спалнята? Какво ще търси там?

Майка си търсят, както обичам да казвам.
Аз и по-нагоре казах-има си хора, които са си природно прости, и вечно търсят някакъв кусур на другите, нагли, и тотално несъобразителни.
Аз например поддържам прилично домакинство. Готвя много, и различни неща, моята свекърва не може да готви вкусно, това не са мои думи, а на сина ѝ.
Тя много добре знае, че аз готвя почти всеки ден, но веднъж стана въпрос пред хора, че мъжът ми е обядвал на заведение, тоест аз не съм сготвила, за да има какво да си вземе /той не го е казал с такава цел да ме “злепоставя”, а просто в някакъв разговор/. Обаче свека вдигна врява до небесата, как съм можела да не МУ сготвя, понеже видите ли аз готвя само за него, аз не съм човек, и не се храня. Та как може аз да не МУ сготвя, та да ядял боклуците в заведенията. Тогава той добре я парира, казвайки ѝ - аз боклуците цял живот съм ги ял при теб. Което само по себе си е гадно, но и нейното беше абсолютна провокация.
Та така.

Общи условия

Активация на акаунт