С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 649
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • Другата България
Скрит текст:
Не мога да разбера това някакъв фетиш ли е с това ровене по шкафовете?! Изобщо какво се търси из тия шкафове много ми е любопитно? Сигурно доказателства за изневяра на лошата на снаха. Я някое секси бельо, което е опаковано (ето тая мръсница не го носи, сигурно го пази за любовника си).
Много мои приятелки и познати са ми споделяли за подобни неща.
Хубаво, че моята свекърва е цивилизована и иска позволение преди дори да доближи някоя стая, камо ли да рови там.
Тоест, свекърва ти ще е у вас, ще се наложи да отиде до ....хола примерно за нещо и преди да отиде трябва да вземе позволение от теб ли? За да доближи стаята?

Не хола, спалнята. Аз също не мога да си представя без позволение да вляза в чужда спалня, ама гледам за доста свекърви не е проблем.
Ами ако има разхвърляни секс играчки, белезници и подобни? Ако сме некви фетишисти? Как ще ми влиза в личното пространство?
Написа “някоя стая“, аз го разбирам която и да е стая.
Иначе да се рови в чужди шкафове и пространство е безумно, спор няма.
Но и да се иска позволение да се влезе някъде в жилището също за мен противоречи на нормалните отношения.
Ако е за спалнята - ок, съгласна съм, не е редно да се рови в чуждото бельо.

# 166
Не само да се рови там не е редно, дори да влизаш там не е редно, камо ли да ровиш.

# 167
  • Другата България
Е, все пак за да се рови някъде, първо трябва да се влезе там, така че аналогично е, мислех, че се разбира.

# 168
Аз на родителите и свекърите съм казала, че ако вратата е отворена, са добре дошли. Ако вратата е затворена, се чука и се влиза само при положителен отговор. Никой не бърка по шкафове, нито преподрежда.

На мястото на Вероника, сигурно щях да съм изплискала легена. А някой ми събуди детето, за да си начеше крастата, а съм му махнала главата...

# 169
  • при късмета
Мери, когато си на гости, да, добрите обноски изискват да поискаш позволение да отидеш другаде, от помещението, в което са те поканили. Дори до тоалетна да поискаш да отидеш, повече от ясно е, че ще имаш разрешение, ама е възпитано да питаш може ли да ползваш тоалетната, нали? Това е нормалното. Не да си говорят госта и домакина и госта изведнъж да тръгне да си обикаля къщата. У нас не е така с всички разбира се, но тук говорим за нормално и не
Лютиче, когато Вероника беше актуална в темата, дори свекървите нямаше какво да кажат. Чудо е това нейното, това, което сега е описала не е и 1/10. Отдавна си е решила проблемите и е ветеран в темата и вече самата  нещо ново разказва като смешки. От години свекърва ѝ е неподвижна, но с акъла си и дори при това положение изниква някой бисер от време на време.
На майка ми сестра ѝ едно време не пропусна да ми направи ревизия на шкафа на бебето. Как съм подредила и какво има вътре. Поспори с педиатърката като дойде за пръв път след изписването, та се наложи буквално да ѝ кажа да млъкне, че не е дошла на нея да обяснява, а на мен и глупостите с които я занимава, не мен са ми ясни. Тя си е такава и ако трябваше да слушам съвети в темата да я оставя щеше на главата ми да се качи. Да, такава си е, но и няма да я оставя да ми се налага или да ми дава акъли. Да си стои такава, ама на друг да пробутва номера, не на мен

# 170
Сетих се за една позната на майка ми, преди години.  Живеехме в друга държава и въпросната трябваше да сменя квартира, а там понякога трудно намираш жилище бързо. За да не остане на улицата я поканихме в нашето жилище за две седмици, имаше празна стая.
Още първия ден като излязохме за рабора тя преровила шкафовете и гардеробите ни, то си личеше, че е пипано. Имаха ключалки и си ги заключихме(за разлика от вратите на спалните) и на другият ден тази ни държи сметка защи сме заключили, за каква я имаме  да не мислим   че ще ни пипа нещата?! Мама само я попита, щомне пипа от къде знае, че е заключено🤣 Нямаше отговор.
Същата една сутрин спах до късно, не бях на работа, а тя е мислела че съм излязла. И я чух много грубо да ми псува котката.
Не изкара двете седмици в къщи😆
За да не е спам, ще добавя ,че има син и е нечия(не познавам момичето) свекърва.
Та и такива нахални хора има.

# 171
Преди да ги скастря мойте " смисъли в живота " ( свека и свекъра ) , ей така си влязоха вкъщи при положение,че всички спим . Мъжа ми стана веднага и им казва ,че спим . Въобще не се съобразиха само ги чух как отварят другата стая без позволение да оставили някаква завивка ,после надничаха в спалнята да видели бебето ???!!!! После си седнаха в хола и вече сърдити че дошли напразно хаха
Пък ,че може бебето да си спи , а ние с мъжа ми да въртим любов .. примерно хаха
То да беше веднъж добре ама не беше . Както споменах и мъжа ми не им правише забележка , така че се наложи аз гадната жена да я направя .
Сега са супер сърдити ,чак свека му писала " поне изпращай някоя снимка да я видим " с плачещи емотикони ..

# 172
  • София
Защо въобще им давате ключ от вас?

# 173
Ох имам позната живеят със свекървата, на обяд сложили бебето да спи в спалнята и те си легнали. Решили да правят с**с, без да чука на вратата жената си влязла уж да види бебето какво прави 😂

# 174
Преди да ги скастря мойте " смисъли в живота " ( свека и свекъра ) , ей така си влязоха вкъщи при положение,че всички спим . Мъжа ми стана веднага и им казва ,че спим . Въобще не се съобразиха само ги чух как отварят другата стая без позволение да оставили някаква завивка ,после надничаха в спалнята да видели бебето ???!!!! После си седнаха в хола и вече сърдити че дошли напразно хаха
Пък ,че може бебето да си спи , а ние с мъжа ми да въртим любов .. примерно хаха
То да беше веднъж добре ама не беше . Както споменах и мъжа ми не им правише забележка , така че се наложи аз гадната жена да я направя .
Сега са супер сърдити ,чак свека му писала " поне изпращай някоя снимка да я видим " с плачещи емотикони ..

Ако се бяха обадили предварително, щяха да разберат, че спи и нямаше да се разказват ама....

# 175
  • София
Почти всяка снаха показва уважение или айде страхопочитание към свекървището докато за свекървата снахата много често е откровено недолюбвана и даже честичко могат да се пускат коментари от сорта на че синковеца можел да си намери нещо "по-добро".
Къде ми е ритащият от смях емотикон...
Страхопочитание? Днешните снахи, нерядко над 30-годишни, с професия и среда? Смех, смех...

Както обяснявате, че уважението трябва да се заслужи, така винаги се прокарва идеята как може майката да е толкова зле, че да не уважи избора на сина си. Ами ей така.... може.

# 176
Може може ..
Но често родителите имат много грешна представа какво всъщност представляват децата им , но пък имат претенции към чуждите

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 07:12 от Ужас

# 177
  • София
Две неща си премятам в акъла и не проумявам: какъв е зора да преподреждаш нечия къща/гардероб/шкафове. И второто- каква наглост е нужна да идеш в чужда къща без предупреждение и да си отключиш ей така. Та аз дори в родния си дом предупреждавам, че ще ида. Не че е нужно, не че нямам ключ, ама...
Страшна наглост.

# 178
Дайте една такава свекърва насам. Ведната ще я пусна да чисти и подрежда навсякъде. Накрая сили няма да и останат да чисти и подрежда у вас. Ако иска и хладилника може да размрази. Аз толкова не обичам да си губя времето с чистене и подреждане .

# 179
  • при късмета
Аз мразя да си губя времето да си търся нещата. Особено, когато съм сигурна къде са и къде съм ги оставила.Това е по-загубено време

Къде ми е ритащият от смях емотикон...
Страхопочитание? Днешните снахи, нерядко над 30-годишни, с професия и среда? Смех, смех...
Професия е среда нямат нищо общо и не са определящи в случая. При такова запознанство на снахата е заложено, че трябва да СЕ хареса на свекървата, за да няма проблеми занапред. А на свекървата е заложено, че тя е тази, която има право да преценява. От тук се нарушава двупосочното и равнопоставеното. Все повече снахи са наясно, че това не е меродавно към днешна дата, но това не пречи на свекървите да си търсят уважението по подразбиране, страхопочитанието и изобщо правото да оценяват. Ами да си чакат, няма кой да ги мисли тях

Общи условия

Активация на акаунт