С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 955
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Ела за тебе беше да, но го казах образно всяка седмица. Ами да ти кажа, пак не е окей стоенето й.

# 556
Ella. а мъжа ти къде е през това време? Да сготви той, или да поръча храна, ако не може да готви. И да вземе отношение по повод на обидите.

# 557
  • София
Ама реагирайте овреме, бе, момичета! Не задържайте в себе си. Яденето е гадно. Няма проблем, взимам ти чинията, не го яж. Ама гладна съм. Не съм ресторант, тук това се яде, ако искаш. За детето пък съвсем. Още ма първото мъцване, което противоречи с моите схващания, режа.
Да кажа, че имам седем годишен стаж със свекърва в една къща, на различни етажи. Класика в жанра. Сега, десет години по-късно, се обичаме и разбираме от половин дума. Но си отстоявах моето, не намирах кусури на нейното.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 18:33 от бъръльо-бъръльо

# 558
Идва без покана или предупреждение, постоянно недоволна от храна, домашни порядки и възпитание на детето....😡
Да съм постлала червения килим към изхода вече.
Ела когато следващия път изкоментира храната кажи, че синът и я е приготвял .За претенции в обслужването също него ще изтипосам на първа линия- да сервира ,  отсервира и угажда на капризи.
В моята къща- моите правила и уважение към труда ми!!!

# 559
Изобщо няма да казвам, че мъжът ми го е готвил, а ще попирам не я ли е срам? Ама пред сина и задължително. И ще вдигна чинията. Не разбирам, защо търпиш.
А за това с детето ще стане бесен скандал, пак на момента.
Боже, ако това е истина, се чудя на здравите нерви и спокойствие на Ела.

# 560
Ела за тебе беше да, но го казах образно всяка седмица. Ами да ти кажа, пак не е окей стоенето й.
Ти говориш образно, други го разбират буквално и после четем небивалици за свекърви, които през седмица се натрисат за по 2-3 седмици...
Как точно времево се получава туй нещо не знам, но нА, някои се счупват да го вярват.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 18:10 от птица

# 561
  • при късмета
Е нали не си мислите, че тя седи пред някой от нас и говори по адрес на другия? Нарочно я взима в детската стая, затварят 2 врати и си "играят". Къде играят, къде й сипва бръмбари в главата. И постоянни коментари, че щяла да я вземе със себе си, да я мушне в куфара и майка й да не разбере къде отиват и пр. На едно малко дете не е трудно човек да му промие мозъка. Понеже съм имала една баба (свекърва на майка ми), която като бях малка ми говореше срещу майка ми, знам какво е от първо лице.
И днес разказвах на малката една история от детството ми, когато бях при баба и дядо и бабата веднага "ти кога ще ми я дадеш да я водя с мен на (нейния град)" и й казах, че аз като съм била малка баба ми е била на 40-45 години, не на 75, та няма да стане.

Кари, ако става въпрос за моята - не е през седмица, слава Богу. В различни периоди идва за различна продължителност. Примерно миналата година седя около месец и нещо за период от 4 месеца (не накуп) . Сега 4 месеца я нямаше.
Боряна, пак казвам, че не е въпросът само в храната. Тази храна, готвена ежедневно, е освен разход, ценно време, което мога да прекарам по по-приятен начин отколкото да вися на котлона. Отделно аз готвя и тя казва, че е гадно. За 4 вечери и 4 обяда е намерила 100 косура. Това има пластмаса, онова отровно, не ядяла картофи, не ядяла салати, не ядяла краставици. Еми да ми яде... Ушите.
Днес продължавам с готвенето както съм си наумила. Да яде каквото ще.
Това го казва, защото и двамата с мъжа ти сте вкъщи, и двамата работите, а ти си поела всичко останало м/у другото. Преди имаше изказване от сорта на "днес изведе детето, поне да поработя" или нещо такова, затова бях останала с убеждението, че мъжа ти ходи на работа, затова говориш в единствено число за през деня. Ако работи от вкъщи и той и е там през цялото време, разделете си и домашните задължения. Днес готви единия, другия заедно с работата обръща внимание на детето, утре обратното. Да видя свекървата как ще капризничи за храната, като види сина си на печката. Бас ловя, че тогава няма да е отровно и пластмасово. Като е пълна мивката, да се сети и той от време на време да измие чиниите, да видим тогава свекървата ще върти ли очи на пълната мивка. Е, тогава ще си лошата снаха, впрегнала мамин златен в домакинска работа, ама това е друга тема

# 562
  • София
Готвенето за мъжа и детето е ОК, обаче един човек повече и става непоносима жестокост (ползвам заглавието на филма). Синът спокойно може да сготви нещо или да донесе готово, но него никой не го обвинява.

Бих питала дъщеря й защо за великия празник не я вземе у тях, след като дава такива акъли.

# 563
Ти говориш образно, други го разбират буквално и после четем небивалици за свекърви, които през седмица се натриват за по 2-3 седмици...
Как точно времево се получава туй нещо не знам, но нА, някои се счупват да го вярват.

За теб може и всеки месец идването да е много, за мен и веднъж в годината, пак да е много. Всеки да си го разбира като иска. Но тази свекърва определено ги ползва за хотел.

# 564
  • при късмета
Готвенето за мъжа и детето е ОК, обаче един човек повече и става непоносима жестокост (ползвам заглавието на филма). Синът спокойно може да сготви нещо или да донесе готово, но него никой не го обвинява.

Бих питала дъщеря й защо за великия празник не я вземе у тях, след като дава такива акъли.
Не готвенето за човек повече ѝ тежи, а критиката на всичко сготвено.
За дъщерята си права, щом е дала предложение на майка си да остане за празника, да остане у тях

# 565
  • София
Как така е стояла цял месец преди бе, лелее! Впечатлих се.
Редактирах се, прочетох, че не накуп.

# 566

Защото явно собствената й дъщеря явно също не я понася, а сина гък не смее да й каже.

# 567
Значи пак стигаме до извода, че сина е виновен за цялата ситуация. Ако застане с твърда позиция, нещата ще се променят.
За пореден път, като дойде свекървата отивай да работиш от офиса, а мъжа ти да поеме домакинството, детето и майка си. Какъв е проблема да те го направиш? И след работа отиди на маникюр, фризьор и т.н, точно тогава ти се пада часа. Или малко шопинг и шляене по магазините. Кафе и торта с приятелка. И седмицата ще свърши.

# 568
Да защити жена си, защото от неговото мълчание на майка му претенциите и приказките по-големи стават.

# 569
За дъщерята и празника не видях (де го?), но сега видях, че свекървата била на 75 години?
Какво искате от 75 годишен човек????
И си мисля, на колко ли са останалите участници в драмата? И защо не могат да решат най-обикновени битови въпроси, а се тръшкат като 20-годишни деца 🙄

Общи условия

Активация на акаунт