С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 936
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Ох, едни ги оправдаваме като са млади, други пък като са стари..
Ама според това, на къде ни се е навирила шапката. 🥴

# 571
Единствено уважение се очаква от някой отишъл в друг дом.

# 572
  • София
То уважението е двустранно. Тук не виждам такова нито от едната страна, нито от другата. Самоуважение пък съвсем, а то е в основата на здравословните и добри отношения.

# 573
  • София
Е, на 75 вече не е задължително да се държиш възпитано и да не обиждаш храната, която ти сервират всеки ден ли?

# 574
  • София
За дъщерята и празника не видях (де го?), но сега видях, че свекървата била на 75 години?
Какво искате от 75 годишен човек????
И си мисля, на колко ли са останалите участници в драмата? И защо не могат да решат най-обикновени битови въпроси, а се тръшкат като 20-годишни деца 🙄
Каква връзка има това? 75-годишните не могат да се държат възпитано ли?

# 575
Не искам отношения вече, ама се налагат, на моя територия. Бюджетът ми се срива, но не се оплаквам. Ако се сети синът - бута  една банкнота ,като не се сети , карам както мога. И е  рядко все пак, лятото повече.

# 576
  • София
Не разбрах това за 75 години дали Елла го каза или го съчинихме, но наистина възрастовата и цивилизационна разлика е прекалено голяма.

# 577
  • при късмета
За наглостта няма възраст, която да я оправдае. Значи е стара да уважава домакинята на дома в който се е натресла, ама не е стара за забележки и настройване на детето
За дъщерята и празника не видях (де го?), но сега видях, че свекървата била на 75 години?
Какво искате от 75 годишен човек????
И си мисля, на колко ли са останалите участници в драмата? И защо не могат да решат най-обикновени битови въпроси, а се тръшкат като 20-годишни деца 🙄

Как все важното пропускаш? Ето
Тъкмо се зарадвах, че ще се разкара за празника най-накрая. И каза сама, че утре ще си ходи. И изведнъж й звънна дъщеря й и като чу, че ще си ходи и рече "е как ще си ходиш баш на празника, остани". И бабата почна да се жалва, че то нямало кой да й купи цветя. 😂   

# 578
  • София
Свекърът ми беше по-възрастен (85), тези, които четат темата от преди, знаят, че с него бях прекратила всякакви отношения (по взаимно съгласие). Майка ми е на 84. Нито един от двамата не би си позволил да отиде някъде и да обижда домакините. Защо се опитвате да изсмуквате от пръстите си извинения за невъзпитанието? Щяхте ли да го правите, ако снаха се държеше така към свекърва си или аршинът е двоен?

П.П. Объркала съм годините на свекъра ми – беше на 87, когато почина.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 18:42 от milenaka

# 579
Виждаме само това, което ни е поднесено от Ела и по това разсъждаваме. Не видях неуважение от Ела, най-малкото тя я приема в дома си, убедена съм , че ако малко от малко се държеше културно  свеки, Ела щеше да е благодарна на тези гостувания за по-няколко дни.
Не говоря наизуст - когато бях по майчинство най-много ми помагаше 70 годишната ми баба, та имам на идея за способностите на жени на  тази възраст, които са в добра кондиция.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 20:33 от ccvet

# 580
  • при късмета
А свекървите защо не вземат да извинят това, което според тях е неуважение с младостта на снахите и да не се тръшкат толкова?

# 581
Има пъргави и с всичкия си 75 годишни , има и такива дето вече за жалост нямат капацитет и себе си да гледат .
В случая на авторката , от това което чета явно жената си е много в час и няма оправдание за поведението си.

Амаа наистина тоя мъж нещо ми се губи в цялата картинка . Очевидно не оставя майка си да се държи грубо , но и не си дава много зор да постави някакви граници.
А това ,че не помага с домакинската работа при положение,че и той е там е срамота .

# 582
Е той синът ще се окаже като майка си, но защо жената не прави този паралел?
Защо е крива свекървата, а не мъжът?
Защото мъжът е избор на жената, а свекървата е привнесена и може да отнесе целият хейт. Вместо да пили на главата на съпружието и да го кара да готви, да прави компания на майка си, да се държи като мъж и да взема решения.

# 583
Аз казах на моя от тук нататък дойдат ли родителите му на гости никакво скатаване и излизане от къщата . Ще си седи при тях и ще си ги обслужва ,говори и т.н ,както аз правя когато моите са на гости .
Много удобно да оставиш жена си да се занимава с всичко и всички .

# 584
Е нали не си мислите, че тя седи пред някой от нас и говори по адрес на другия? Нарочно я взима в детската стая, затварят 2 врати и си "играят". Къде играят, къде й сипва бръмбари в главата. И постоянни коментари, че щяла да я вземе със себе си, да я мушне в куфара и майка й да не разбере къде отиват и пр. На едно малко дете не е трудно човек да му промие мозъка. Понеже съм имала една баба (свекърва на майка ми), която като бях малка ми говореше срещу майка ми, знам какво е от първо лице.
И днес разказвах на малката една история от детството ми, когато бях при баба и дядо и бабата веднага "ти кога ще ми я дадеш да я водя с мен на (нейния град)" и й казах, че аз като съм била малка баба ми е била на 40-45 години, не на 75, та няма да стане.

Кари, ако става въпрос за моята - не е през седмица, слава Богу. В различни периоди идва за различна продължителност. Примерно миналата година седя около месец и нещо за период от 4 месеца (не накуп) . Сега 4 месеца я нямаше.
Боряна, пак казвам, че не е въпросът само в храната. Тази храна, готвена ежедневно, е освен разход, ценно време, което мога да прекарам по по-приятен начин отколкото да вися на котлона. Отделно аз готвя и тя казва, че е гадно. За 4 вечери и 4 обяда е намерила 100 косура. Това има пластмаса, онова отровно, не ядяла картофи, не ядяла салати, не ядяла краставици. Еми да ми яде... Ушите.
Днес продължавам с готвенето както съм си наумила. Да яде каквото ще.
Това го казва, защото и двамата с мъжа ти сте вкъщи, и двамата работите, а ти си поела всичко останало м/у другото. Преди имаше изказване от сорта на "днес изведе детето, поне да поработя" или нещо такова, затова бях останала с убеждението, че мъжа ти ходи на работа, затова говориш в единствено число за през деня. Ако работи от вкъщи и той и е там през цялото време, разделете си и домашните задължения. Днес готви единия, другия заедно с работата обръща внимание на детето, утре обратното. Да видя свекървата как ще капризничи за храната, като види сина си на печката. Бас ловя, че тогава няма да е отровно и пластмасово. Като е пълна мивката, да се сети и той от време на време да измие чиниите, да видим тогава свекървата ще върти ли очи на пълната мивка. Е, тогава ще си лошата снаха, впрегнала мамин златен в домакинска работа, ама това е друга тема

Oo мако, бъркаш се. Оня ден готви той кебап с ориз. Дето оризът имал пластмаса. 😀 Кебапът не й хареса. Днес той готви риба, не била вкусна, като варена, мрън мрън мрън. Аз правих салата - ама яз не ям репички, не ям краставици. Ми ако щеш ги яж.
Иначе на него няма да му каже "що не си оправил кухнята", но той го прави заедно с мен. Не съм сама във всичко вкъщи, помага с каквото му кажа, не се налага да го моля. Днес ме пита даже дали искам да я гони 😀 но знам, че ако кажа да ще доведе до разпри и й давам бонус ден. В събота лично ще я закарам с първия влак обаче.
Иначе за съжаление не преувеличавам с нищо и да, на търпението и стоицизма ми се учудват много хора около мен.

Сигурно ще кажете, че сама си го правя като дори като той ме пита не се съгласявам, ама пък ми стана тъпо да я гони баш на 8 март.

Иначе мога още много да говоря по темата, ама няма смисъл. Ситуациите са безброй и всеки коментар, забележка, оплакване просто са ми капки в чашата, която накрая прелива. Затова този път се опитвам да го избегна.

Общи условия

Активация на акаунт