С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 931
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Човечна си за 8ми Март,но щом щерка й е предложила да остане да отива при нея .

# 586
  • при късмета
Браво на мъжа ти, Ела, щом му е важно мнението ти. Да съкрати гостуванията и да ги дели със сестра си и това е.

# 587
  • София
Сериозно ли мъжът сега си промени мнението? Ела, ти си гонила майка му, а той едва сега вижда, че има проблем и едва сега си променя мнението? Хм....

# 588
  • София
Хич не ми приличаш на стоик. Колкото и проблеми да съм имала с моята, а то беше неизбежно, никога дори не съм си помислила да я разкарам или да си говорим с мъжа ми да я гоним или да давам бонус ден.

# 589
Обичайното развитие на историята, когато обявим мъжа за виновен. Защо ли вече не вярвам?!?

# 590
То цялата драма около нейната свекърва идва от там ,че свекърва й неможе да седи сама . Аз познавам такава свекърва , след като почина съпруга и вече 5 години минаха още не може да остане сама в нейната къща. И да и тя ходи по екскурзии,но явно не е достатъчно. Не може да приеме самотата и търси децата си да и запълнят тази дупка .
Но като сложим и лошото поведение и постоянното занимаване на семействата с нея ( както е този случай ) става неприятно .
В случая говорим за майката на нечии син , дето не си мери приказките и фасоните .. нормално е сина и да вземе решение след като вижда ,че жена му е обидена и нервна и т.н . Когато обаче се прави на ударен е много много виновен бих казала

# 591
Никого не оправдавам, нито искам да изкарам златен. Има си и той косури, ама не е това темата.
Боряна, ако искаш вярвай. Споделям все още за развитието на гостуването, защото не е приключило. Види му се края май и моето присъствие вероятно също.
Милена, не си е променил мнението сега. Генерално е наясно, че аз не съм окей с нея и това да прекарва и 1 минута у дома. Само че пак казвам, че той е възпитаван по този начин и съм пробвала да го вкарвам в ситуации или, или и не завършва добре. Пък и аз просто го играя като нея - лицемерни сме по няколко дни с фалшивите усмивки и преструвките. Е, дъним се - тя с коментари, аз с физиономии, ама после си заминава по живо, по здраво. Ще се върнем към предишната схема на редуване на гостуванията - веднъж в нас, веднъж у сестра му и ще ги разредим като цяло, за да не се събира напрежение и те така.

# 592
  • Най-красивата страна
Проблемите започват, когато свекървата няма социален животг,няма своя среда,няма работа ,няма никакви интереси или хоби и се вкопчва за семейството на сина си.И не на последно място-н може да проумее,че сина и снахата са отделно семейство.

Най-добрата свекървата ,която познавам е германка и е приятелка със снаха си.Виждат се на кафе,излизат заедно по магазините,ходят на екскурзии.
Но жената не се натриса без покана в къщата им,не разпитва какво са яли,къде са ходили и т.н.. ,не дава непоискани съвети,не критикува .Обаче пари не дава и деца не гледа.

# 593
  • при късмета
Ела, никой не те кара да го поставяш в ситуации "или или". Вместо да си лицемерна и да търпиш дискомфорт в дома си с дни, да стане така, че да се минимизират щетите. Само той може да го направи и в случая, освен, че така е възпитан, трябва да вземе предвид и други фактори. Щом те разбира и се съобразява с теб, вместо да го поставяш в ситуации "или или", просто говори с него. Освен да ходи и в сестра му, трябва да уговаря предварително срока на гостуването и даже понякога да отказва, за да я отучи от навика да не се съобразява и да не търпи откази.

# 594
  • София
Проблемите започват, когато свекървата няма социален животг,няма своя среда,няма работа ,няма никакви интереси или хоби и се вкопчва за семейството на сина си.И не на последно място-н може да проумее,че сина и снахата са отделно семейство.

Най-добрата свекървата ,която познавам е германка и е приятелка със снаха си.Виждат се на кафе,излизат заедно по магазините,ходят на екскурзии.
Но жената не се натриса без покана в къщата им,не разпитва какво са яли,къде са ходили и т.н.. ,не дава непоискани съвети,не критикува .Обаче пари не дава и деца не гледа.

Не виждам проблем в маркираното. Според мен това е нормалното състояние.

# 595
Не е точно така. И аз имам подобен пример пред очите си. "Въобще не ми помага", казва нашенката 🙂

# 596
  • София
"Не е точно така" за всички или за някого конкретно?

# 597
Миленака, има ли въобще нещо еднакво за всички 😄
В случая коментирам по поста на Вероника за най-добрата ѝ позната свекърва. И при всички хубавини, изброени от нея, пак може да има недоволни.

# 598
  • София
Няма еднакво, да. Затова се учудих как отсече, че не било така. Защото за мен е така.

# 599
Много ми е интересно като някой каже, че не гледа внуци.
Не ги ли вижда изобщо? Не прекарва ли време с тях?
Много ми е странно жена да е близка със сина си и да го обича, пък да не прекарва никакво време с внуците от него?

Общи условия

Активация на акаунт