С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 620
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
А какво ви пречи един път в месеца или повече да си платите за тази помощ и да сте спокойни.В интерес на истината винаги съм се чудела защо ви трябва помощ да свършите нещо с децата?
Вие едно време всичко ли вършихте с децата?
Ходите на зъболекар, лекар, има неотложни неща. Да знам, че може, но няма ли право да отиде за 1 час без целия цирк около себе си?
Една баба/дядо не се ли радва да види внучето си, да съдейства?
Но да има всякакви хора, не искат да ги използват(така се чувстват) и затова не са готови да помогнат.
Arielle съгласна съм ама викам си след 30 години може да се е пробудил някакъв майчински инстинкт, явно не би 😂😂😂
И едно време и сега всичко върша с децата. Ако трябва да отида някъде където детето не може да е с мен го гледа баща му. Всичко е до организация. Ако и той не може има платена помощ. Никой не мога да накарам на сила да изпитва топли чувства към децата ми.

# 91
Ама как, никой нищо не вменява, само осъждат бабите, че не гледат децата на "децата"... Както не било никак сложно да се гледа дете, така двама здрави и прави родители не могат да се оправят с него...

Като плямпат врели-некипели и дават напразни обещания ще ги обвиняват и то с право. Ако въпросната свекърва точно и ясно беше отсякла: На мен никой не е помагал за това и аз внуци няма да гледам. - този казус нямаше да съществува

Каквото и да каже мразената свекърва, казус винаги ще съществува, просто защото има хора, които имат нужда да се доказват, да мразят, да осъждат, да обсъждат.

# 92
Хайде стига стига сте я защитавали тая свекърва все едно ви е някаква лично на вас. От кога лъжата е нещо нормално и простимо или понеже вие сте свекърви се чувствате лично настъпени по казуса?

# 93
Ганели, в случая не става въпрос майката нещо да си свърши, а за болно дете.
Голяма е разликата между това бабата да се радва на внучетата и това да ѝ вменявате вината, че не гледа вашите деца.
Никой, нищо не вменява на бабата. В конкретния казус тя сама си го вменява и после снахата ѝ крива.
Иначе, ако за нещо сме съгласни всички в темата и то от години е, че всеки си гледа децата.
Точно за това казвам че не трябва да се разчита на приказки и обещания. То и мойте боледуват но не се сърдя на никой че не ги гледа.

# 94
Хайде стига стига сте я защитавали тая свекърва все едно ви е някаква лично на вас. От кога лъжата е нещо нормално и простимо или понеже вие сте свекърви се чувствате лично настъпени по казуса?

Моля?

# 95
  • Другата България
Да ги обвиняват, но лично. А не да не им стиска, но пък да могат и да искат “да провокират“, и  да вменяват това на съпруга, като го карат да “проглежда“, да се “срамува“ и т.н.
Ариел, нали знаеш личните квалификации на какво са признак?
Всеки има право на мнение, или е задължително да се плюе по свекървите?
Никой никого не защитава, излагат се гледни точки цивилизовано.

# 96
Аз да защитя и свекървите защото съм срещала по площадките баби с направо натресени деца. Оставят им ги в петък не ги питат, в неделя си ги взимат, или такива с прехвърлено майчиснтво и бабата да гледа. Познавах една жена с 2 изкарани майчиства с деца от сина си, веднъж ми каза - ето сега направила са сметка кога се пенсионирам, за да си родят второто. Точно миналата седмица пък друга с внуче на площадка, говореше как се чувства използвана, че няма почивка и т.н. Много съм срещала в последните 7 години 😂
И тях ги разбирам, не е честно някак си. Трябва да има баланс и да си говорят, ето дъщеря ми остава понякога с майка ми, но когато тя я покани.
Но има просто и такива супер студени баби, никога не се обаждат, не искат да знаят какво правят внуците и т.н.

# 97
Lilince123  каквото сам си направиш. И аз и братовчедка ми бяхме хвърлени по баби и дядовци. На моменти съм усещала, че им тежи и те си искат почивката, ама "грижовните" родители са им харизали армаган докато "внучетата" не станат на 15.
Тежко им е било със сигурност, ама като мълчиш и не кажеш на снахата: Твоето дете си е твоя отгорност, така ще теглят.

# 98

Голяма е разликата между това бабата да се радва на внучетата и това да ѝ вменявате вината, че не гледа вашите деца.
Никой, нищо не вменява на бабата. В конкретния казус тя сама си го вменява и после снахата ѝ крива.
Иначе, ако за нещо сме съгласни всички в темата и то от години е, че всеки си гледа децата.
И понеже темата е за свекървитепо принцип, се оказва , че всяка майка в един момент започва да си самовменява и после да обвинява снахата и от това следва , че няма неизкукали майки .

# 99
А какво ви пречи един път в месеца или повече да си платите за тази помощ и да сте спокойни.В интерес на истината винаги съм се чудела защо ви трябва помощ да свършите нещо с децата?
Вие едно време всичко ли вършихте с децата?
Ходите на зъболекар, лекар, има неотложни неща. Да знам, че може, но няма ли право да отиде за 1 час без целия цирк около себе си?
Една баба/дядо не се ли радва да види внучето си, да съдейства?
Но да има всякакви хора, не искат да ги използват(така се чувстват) и затова не са готови да помогнат.
Arielle съгласна съм ама викам си след 30 години може да се е пробудил някакъв майчински инстинкт, явно не би 😂😂😂
И едно време и сега всичко върша с децата. Ако трябва да отида някъде където детето не може да е с мен го гледа баща му. Всичко е до организация. Ако и той не може има платена помощ. Никой не мога да накарам на сила да изпитва топли чувства към децата ми.

О да разбира се не карам никой да ги харесва, но просто да не очаква добро и от мен в такъв случай, въпреки че намеренията ми бяха най-добри и човечни в началото.

# 100
Недей, че ей сега ще почнат пак да ти обясняват колко отмъстителни и злобни са снахите, които се държат със свекървите си по същият начин по който и те се държат с тях.

# 101
Не трябва нито да си злобна нито отмъстителна. Не се държа никак със свекърва ми . Тя си има син той да се държи с нея както пожелае. Ако всички се научим да бъдем максимално самостоятелни в тоз живот проблемите с тези хора почти няма да ги има. И да има и такива като моята свекърва, за който не достатъчно и това. В този случай влиза тежката артилерия. Никакви контакти, ако и това не помогне, органите на реда .

# 102

О да разбира се не карам никой да ги харесва, но просто да не очаква добро и от мен в такъв случай, въпреки че намеренията ми бяха най-добри и човечни в началото.

Чакаш реванш Simple Smile Отсега ти казвам, че си загубила тази война.

Ако много държиш да накривиш нечия шапка, трябва първо да се научиш да живееш с реалностите и без очаквания за вселенско възмездие. Иначе се тровиш само ти.

# 103
  • Варна
На мен свекървата на Римона ми е супер неприятна дори само заради това, че идва без покана, натриса се и очаква специално отношение. Така че не съм изобщо на нейна страна, но и Римона яко се е запънала да й натрие носа, и на нея, и на мъжа си, показвайки колко е лоша бабата и явно върховната цел е това признание да излезе ясно от устата на сина. Много грешна тактика. Тя може и да постигне своето, но рискува да спечели битката и да загуби войната. Много по-лесно ще е следващия път, когато детето се разболее, да каже на мъжа си "аз не мога да взема сега болничен, оправяй се". И наистина да го направи. Той или ще го гледа сам или ще приплаче на майка си. Тя няма да дойде да гледа болно дете. Или ще дойде, но няма да гледа болното дете, а ще скръсти крак връз крак на дивана и ще чака той да я обслужва. Така два-три пъти и целта е постигната. Синът й ще види какво е положението и ще светне, че на майка му не може да се разчита.

П.п. Аз лично смятам, че той много добре знае, но явно работата е зорлем да го накарат да го признае гласно. И също така смятам, че на Римона не й стиска да го направи това. Затова е в тази ситуация.

# 104
Ако я отрежеш от всякъде ето че пак си лоша, спирала си достъпа до внучето, от което тя и без друго не се интересува.
Ако помолиш за помощ пак си крива - неспособна майка.
Гаджето на сестрата на приятелят ми се държи отвратително с родителите й и знаете ли какво? Гледат го в очите и му козируват и гледат гък да не гъкнат.
И какво излиза, че колкото по-гадно се държиш повече ще те уважават, а колкото по-мълчиш все ще те мачкат.

Общи условия

Активация на акаунт