С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 623
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • при късмета
Да ги обвиняват, но лично. А не да не им стиска, но пък да могат и да искат “да провокират“, и  да вменяват това на съпруга, като го карат да “проглежда“, да се “срамува“ и т.н.
Ариел, нали знаеш личните квалификации на какво са признак?
Всеки има право на мнение, или е задължително да се плюе по свекървите?
Никой никого не защитава, излагат се гледни точки цивилизовано.
Не е така и темата го е доказала многократно. Когато родител създава проблем в двойка е работа, не, задължение, с него да се оправи собственото му дете. Защото колкото и възпитано една снаха да каже на свекърва си, че ѝ е неприятно да "гостува" често и когато си поиска, тя неминуемо ще го изкара, че я е изгонила с най-страшния скандал на света. С примери от темата, ще започне да припада, да изпада в нервни кризи, ред сълзи ред сополи, че и до инфаркт ще го докара. Като собствения ѝ син и обясни, че е прекалила с гостуванията, за какво може и за какво не може да се меси и дава мнения е съвсем различно. Да, вероятно и тогава ще се тръшне свекървата, че снахата е виновна, но е много по-вероятно това, което ги дразни да се промени. Ако снахата ѝ го каже е по-вероятно свекървата да започне да го прави още по-често и нарочно.
Темата е за оплакване от свекървите. Всяко оплакване ще се изкара оплюване, а оплакващите се са именно по темата. Даже оплакването им да ти се струва маловажно, не си длъжен да го коментираш. Но не е хубаво и да оплюеш оплакващия се, защото се дразни от нещо основателно. Даже и тези, които плюят по Римона съм сигурна, че няма да се зарадват на натресли се гости в собствения им дом. Ама на чужд гръб и 100 тояги са малко

# 106
Ами нали пак стигаме до там. Защо Рамона позволява да и се натрисат в дома ? Не може ли Рамона да каже че не е желана. Но не ,как така нали после ще е лошата снаха. Знаете ли мен колко ме интересува лоша ли съм или каква съм в очите на другите. Точно хич.

# 107
  • при късмета
Защото не го позволява Римона, а мъжа  ѝ. Майка му вдига телефона и го уведомява кога ще им се натресе. Пардон, кога ще им гостува. И Римона е в позиция също само да е уведомена. Когато влезе в темата, това беше основния казус, сега с болното дете е отделен. Първите съвети към нея бяха първо с мъжа си да разбере къде точно са границите на семейството им и тогава той лично да се разбере с майка си. Писа хо едно време, че са водили разговори, той уж бил съгласен с нея, ама гледам, че нищо не се е променило, камо ли той да предприеме нещо. Всъщност предприел е, както изглежда, да продължава да навира майка си на жена си с аргумента, че щяла да им помага, когато имат нужда. Ама се вижда, че и това не  е точно така
А никой по-добре от теб, Ганели, не знае, че ако мъжа ти не е плътно зад теб, никакъв проблем със свекървата няма да се разреши никога. Ни голям, ни малък

# 108
За това Римона дърпа слушалката - вдига един скандал на свекървещицата и гарантирам, че тя повече няма да се обади. Стига сте ги жалили тия мъже и майките им все едно Месията са родили, а не обикновени мъже.

# 109
Ама то на мъжете така им е най-лесно-да извика мама и те да не се няпрягат излишно! Мама уж ще гледа детето, той няма да взима болнични, а жена му да се оправя с нея и "гостуването й".
Римона, аз откакто спрях комуникация с нея се родих! За всичко звъни на него, мрънка, оплаква се, занимава го и на него му писна. А и благодарение на нейните изцепки по празниците взе да му белее пред очите и се убеди каква е, и че нито преувеличавам, нито се оплаквам от нея без причина! Даже съм му обещала, че ако по някаква причина дойде вкъщи, когато него го няма, ще я запиша какви глупости говори и как се държи с мен в негово отсъствие. И ще го направя, защото до гуша ми дойде от лицемерие и фалш. Бял ден не видях от тая жена...

# 110
bella-ciao, а като мълчи живота на Римона е много по-добър, стига с тая робска психика как преклонената глава сабя не я посича.

# 111
Arielle рамона може да си състави живота както намери за добре и да сложи правила и граници в него както тя предпочита , но културно и с уважение и с разбиране. Не е лесно. Всички хора имат проблеми , емоции и товар. Не може обаче да се държим като диваци.
Първата работа на жената е да се разбере с мъжа си. И да го разбере. И ако прецени, че той има проблеми и не може да сложи граници поради някои натоварености, то не и е работа на нея да го прави. Значи просто, че има такъв мъж и има избор. Или живее с него или без него. Никакви трети страни не са и виновни в случая. Те просто съществуват .

# 112
... Тя няма да дойде да гледа болно дете. Или ще дойде, но няма да гледа болното дете, а ще скръсти крак връз крак на дивана и ще чака той да я обслужва...
Ами ако вземе, че дойде 🙂 И гледа детето, и то добре (мълча, мълча, знам, че е невъзможно)? И не само, че не кръсти крак връз крак на дивана, ами вземе, че и с готова топла вечеря ги посрещне? Е, вярно, с големшки и солени сарми, ама пък сигурно както синчето ги обича...
Наистина ли го вярвате, че жената идва непоканена, "натриса се", нищо не прави, седи и чака специално отношение!?

# 113
На практика е така но не и на теория - да знаем, че е най-добре цивилизовано да се разбереш с човека, но за това и той трябва да е достатъчно интелигентен за това, а не по презумпция да се смята за прав защото е тъща, свекърва, свекър младите са прости и нищо не разбират.  С такива хора нормален диалог няма как да се води.

# 114
... Тя няма да дойде да гледа болно дете. Или ще дойде, но няма да гледа болното дете, а ще скръсти крак връз крак на дивана и ще чака той да я обслужва...
Ами ако вземе, че дойде 🙂 И гледа детето, и то добре (мълча, мълча, знам, че е невъзможно)? И не само, че не кръсти крак връз крак на дивана, ами вземе, че и с готова топла вечеря ги посрещне? Е, вярно, с големшки и солени сарми, ама пък сигурно както синчето ги обича...
Наистина ли го вярвате, че жената идва непоканена, "натриса се", нищо не прави, седи и чака специално отношение!?

Абсолютно го вярвам. По-лошото е, че няма да е единствената.

# 115
Като чета в тази тема се чудя младите или старите са нецивилизованите или крушата не пада по-далеч от дървото. Невероятни изказвания има просто.

Принципно господ е събирач, да не се заблуждаваме. Много пъти съм мислила, че ако има карма и такива, то тя ми е със свекървата. С майка си нямах много за разправяне, имах с баба, тогава бабите гледаха наистина внуци. Но сблъсъците със свекървата си бяха уроци и дано ги научих. Ако има прераждане ,поне те да отпаднат като уроци. Със снахата се понасяме ,не напираме за близост, но и с нея имаме общи неща, не знам на коя са урок.  Аз не искам да обучавам.
 Та като има недоволство , не е зле да  се замислим.

# 116

Абсолютно го вярвам. По-лошото е, че няма да е единствената.

И не е работа на Римона да я превъзпитава, а просто да я държи на здравословна дистанция.

# 117
  • при късмета
Тайс, детето вече е болно и вече майка му е в болничен, за да го лекува. Да, свекървата ще дойде, ама още не е дошла, защото самата тя е определила по-късна дата за идването си. Т.е. като дойде вече ще е почти излекувано исамо ке си допива АБ. Никакви изгледи свекървата да ги изненада с гледане на детето, камо ли с топла вечеря. А иначе справя се, както сама си знае и както на тях не им върши работа. До тук се справя само с това, да продължава тя да определя кога да дойде.

птица, колко пъти сме чели такива казуси? Едно от честите оплаквания, веднага след акълите за детето, по честота се нарежда оплакването, че свекървите смятат дома на семейството на сина си за свой и това им дава право да идват, когато си поискат, да дават ъкила за обзавеждането и да критикуват всяко решение за дома им на снахата. Наистина ли мислиш, че всичките потребителки с такива оплаквания са се наговорили "да си измислят едно и също"? Ти винаги като не можеш да намериш аргумент в полза на свекървата, започваш с рефрена "ама това едва ли е така", "има нещо неизказано" или директно, че не вярно, като че ти самата можеш да докажеш твърдението си. Има казус, коментираме го.
А ти като се опитваш да втълпиш, че свекървата винаги и при всякакви обстоятелства е права, само за това, че е свекърва, да не мислиш, че се аргументираш? Това, че е свекърва не е аргумент, нито оправдание да минават безумия като натрисане, лъжи, даване на нещо забранено зад гърба на снахата, нарочно крие ако е дала алергнен само за да докаже на младите, че детето така ще израсне алергията и прочие идиотии. Не, това, че са свекърви не ги оправдава

# 118
За това Римона дърпа слушалката - вдига един скандал на свекървещицата и гарантирам, че тя повече няма да се обади. Стига сте ги жалили тия мъже и майките им все едно Месията са родили, а не обикновени мъже.

И какъв ще е поводът за този скандал, че не мога да се сетя?!
Все пак майка му го е възпитала явно добре, че да се прави, че харесва тъстовете. Възпитан човек!
Ако беше невъзпитан простак, щяха да се изпобият коя майка е по-лоша, досадна, лицемерна и т.н.

# 119
  • при късмета
Ами тогава, като е толкова възпитана, защо не прави като другата майка, да идва с покана?

Общи условия

Активация на акаунт