С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 638
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Като свършат аргументите се почва за уважение да се говори и колко зле сме възпитани снахите! Като няма какво друго да се каже..... Ако питаме вашите снахи, съвсем друго ще излезне ама карай 😁 И пак апелирам, тука се оплакваме от свекърви, имате си тема за снахите, така че стига сте нападали всяко момиче, дошло да си изплаче болката!
Защо веднага решавате, че хората с различно мнение са свекърви???
Моите деца даже още не са пълнолетни, но нищо пишете, липсата на аргументи води до там.

# 121
Ами тогава, като е толкова възпитана, защо не прави като другата майка, да идва с покана?

А и точно заради това е драмата, че свека се натриса, а загубената тъща винаги иска позволение преди да дойде.

# 122
  • София
На мен свекървата на Римона ми е супер неприятна дори само заради това, че идва без покана, натриса се и очаква специално отношение. Така че не съм изобщо на нейна страна, но и Римона яко се е запънала да й натрие носа, и на нея, и на мъжа си, показвайки колко е лоша бабата и явно върховната цел е това признание да излезе ясно от устата на сина. Много грешна тактика. Тя може и да постигне своето, но рискува да спечели битката и да загуби войната. Много по-лесно ще е следващия път, когато детето се разболее, да каже на мъжа си "аз не мога да взема сега болничен, оправяй се". И наистина да го направи. Той или ще го гледа сам или ще приплаче на майка си. Тя няма да дойде да гледа болно дете. Или ще дойде, но няма да гледа болното дете, а ще скръсти крак връз крак на дивана и ще чака той да я обслужва. Така два-три пъти и целта е постигната. Синът й ще види какво е положението и ще светне, че на майка му не може да се разчита.

П.п. Аз лично смятам, че той много добре знае, но явно работата е зорлем да го накарат да го признае гласно. И също така смятам, че на Римона не й стиска да го направи това. Затова е в тази ситуация.
Това е и моето мнение. Но Римона няма да го направи и ще продължи да прелива от пусто в празно тук.

# 123
  • София
Аз пък съм с убеждението, че е мантра на снахите как уважение не се дължи безусловно, а се печели. Това важи и за двете страни.

# 124
  • при късмета
Аз пък съм с убеждението, че е мантра на снахите как уважение не се дължи безусловно, а се печели. Това важи и за двете страни.
О да, разбира се, че важи и за двете страни. Но това изключва уважението към свекървата по подразбиране. Точно така, само за това, че е свекърва уважение не ѝ се дължи. Както и за това, че е по-възрастна. Това не е лична заслуга, не може да се промени и снахата да стане по-възрастната, стечение на обстоятелствата е, съответно и за това не се дължи уважение по подразбиране

# 125

Тц. Уважението го има в началото от възпитание, но може да се изгуби. И не се дължи никому според възраст и семейни отношения.

# 126
Невинаги има уважение от самото начало. Но е гарантирано, че няма и да има, ако се изпада в тежка дребнавост, дебнене, намилане и преувеличаване до неузнаваемост за всяко малко нещо.
Този вид проблеми много рядко са с необясним генезис.

# 127
  • София
Ситуацията с тъщата щеше да е същата, ако тя идваше постоянно, а дъщеря й излизаше на работа и я оставяше по цял ден с мъжа й и детето. По една седмица, ама без да казва предварително за колко време.
Айде да не се лъжем, който си е поканил майката, да си стои там да си я забавлява. Или чиято майка се натресе без покана, също нейното дете да си я обгрижва.
Ама на мъжа майката да дойде и да се очаква от снахата по цял ден да виси с нея, бррр, това ако не е кошмар, не знам. Все тая с покана или без покана (естествено без покана е още по-зле).

# 128
По темата с уважението към свекървата, аз само ще кажа това, което съм казала и на мъжа ми. Уважавам я, само защото му е майка, и до там. Като човек не я уважавам, и в живота си винаги съм се старала, и ще се старая да избягвам такива хора. За нея знам, че нито ме е уважавала в началото, нито сега, нито ще го направи занапред, просто защото аз не съм достатъчно добра за скъпоценния ѝ. Независимо, че абсолютно всички отбелязват гласно огромната промяна-в добър аспект, която има при него, откакто сме заедно.
Просто наистина си има такива хора, които никога няма да ни харесат, колкото и да се стараем.

# 129
Няма как да уважаваш някой който не те уважава.

# 130
Така е, много си права.

# 131
По темата с уважението към свекървата, аз само ще кажа това, което съм казала и на мъжа ми. Уважавам я, само защото му е майка, и до там. ...
И останалото което се иска е твърдо поставяне на граници. Ако не предете не я пускаш в къщи, сядате в парка или на сладкарница да се види с внука. Но културно.
И в крайна сметка за абсолютно всички подобни недоразумения не са виновни майките, а синовете им. Те трябва да нагласят нещата така, че да няма раздори и да не принуждават жените си да се оправят с техните слабости, страхове, криворазбрана съвест и незнам какви други психарии ...

# 132
Така е, много си права.

Почти всяка снаха показва уважение или айде страхопочитание към свекървището докато за свекървата снахата много често е откровено недолюбвана и даже честичко могат да се пускат коментари от сорта на че синковеца можел да си намери нещо "по-добро". При така често стоящата картинка няма как да уважаваш свекърва си.

# 133
И обратното е вярно.Много снахи  идват с предварителната нагласа,че свекървата е кофти, защото  е свекърва.

# 134
И обратното е вярно.Много снахи  идват с предварителната нагласа,че свекървата е кофти, защото  е свекърва.

Това пак зависи от това как ще си го направиш. Моята свекърва много обича да раздава акъли и да се прави на майка Тереза. Само веднъж се опита да ми каже нещо и беше навряна в миша дупка. Такива индивиди не можеш да ги укротиш с "добро" защото се имат за безгрешни. Става само с твърда ръка и да сина й никога нямаше да заеме страна.
Сега се виждаме максимум по веднъж в месеца и много се обичаме. С гаджето на дъщеря им и по толкова не се виждат защото и той не я понася.
Иначе ако я питаш тя е безгрешната майка Тереза, която не разбира защо никой не я трае.

Общи условия

Активация на акаунт