С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 909
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Ама какво значи..не проявява интерес? Това дете чие е?Още повече ,че работи от къщи.Давайте конкретни задачи,ако трябва написани!
"Днес отиваш да пазаруваш това и това.От 2 до 4 ти поемаш детето..
Ако нещо не знаеш обяснявам.. И така ще свикне.Освен кърменето,всичко друго може да прави.А кърменето е до време.

# 646
  • Варна
Ама то пак е за сметка на вас. Времето, в което излиза от вашия дом и ходи при тях, в време, което е за ваша сметка. Но си права, сложила си началото, щом има промяна значи има надежда.

# 647
Т.е. синът трябва въобще да спре да контактува с родителите си?
Те да не идват, той да не ходи...

# 648
Никой не е казал такива крайности. Човек трябва да може да балансира нещата и отношенията с хората. Тук говорим за човек, който пренебрегва изцяло семейството което си е създал за сметка на мама и тате. 🙂
Т.е. синът трябва въобще да спре да контактува с родителите си?
Те да не идват, той да не ходи...

# 649
Птица, защо винаги изопачаваш нещата?
Никой не казва да не ходи, ама сериозно ли ти се струва нормално голям мъж да ходи при майка си и баща си всеки ден, или през ден?
Не разбирам хора, които не могат да скъсат пъпната връв, защо изобщо влизат в някакъв съюз с други хора, правят деца, и така нататък, като те все още не са готови за това..
Аз не знам на колко години е въпросният, но съдейки по 90 в края на ника на потребителката, предполагам, че са над 30 годишни.

# 650
Аз пък за пореден път ще напиша нещо и дано поне един човек го прочете и се замисли. В 21ви век сме, няма нищо лошо във връзката и НЕ трябва да се жениш на първия месец. Защо не си отваряте очите за недостатъците на партньора? Не само за характера на свекървата, а за характера на партньора, отношенията му в семейството, желанието или нежеланието за дете, това дали е домошар или купонджия и т.н и т.н!!! Защото любовта е до време, а неразбирателствата често не се оправят, а се доразвиват. Много трудно, да не кажа невъзможно е да промениш възрастен човек. Затова с отворени очи и разговори преценете дали ви устройва дадената връзка.

# 651
  • Най-красивата страна
Боряна,много жени си мислят,че мъжа ще се промени след като се ожени.Но това не се случва.Освен това се случва и мъжа да настоява за деца,но после да се окаже,че не е готов да си поеме отговорностите.Появата на дете в семейството променя начина на живот,а понякога мъжа иска да си продължи по старому-купони,излизания с приятели...а майката остава вкъщи сама с детето...
За отношенията със свекърите-и тяхното поведение се променя след сватбата или след като се появи детето.

Разбира се има и момичета,които бързат със съвместното съжителство и бебето и после реват ...
Има голямо значение и това дали младите са независими-защото ,ако живеят със свекърите,ако очакват финансова подкрепа,ако не могат да си гледат сами децата,тогава стават зависими...И  няма защо да се сърдят,че свекърите се бъркат.

# 652
В тази тема е малко безсмислено за се пишат подобни съвети.
Щом пишем тук, значи сме минали фазата на мисленето и отварянето на очите. Wink

# 653
  • София
Някои са я прескочили.

# 654
  • при късмета
В тази тема е малко безсмислено за се пишат подобни съвети.
Щом пишем тук, значи сме минали фазата на мисленето и отварянето на очите. Wink
Не е безсмислено. Понякога не са мислили, а понякога въпреки всичко, което им се е стоварило на главата, не са си отворили очите. Такива съвети, дори да не са насочени към някой конкретно, може да помогнат на друг, в по-ранен етап, който ще види какво ще стане, ако пренебрегне червените флагове, които размахват пред него

# 655
Малко не на място , но какво е да се бременен.
Нищо не  е... Не съм се и замисляла на времето, много помага този интернет, де да го имаше едно време. Затворен в малък кръг, като другите си и те такива като теб.
https://www.instagram.com/reel/C1zIZ-6O1F3/?utm_source=ig_web_copy_link

# 656
Малко не на място , но какво е да се бременен.
Нищо не  е... Не съм се и замисляла на времето, много помага този интернет, де да го имаше едно време. Затворен в малък кръг, като другите си и те такива като теб.
https://www.instagram.com/reel/C1zIZ-6O1F3/?utm_source=ig_web_copy_link
Трябваше и аз така да " облека " моя мъж хаха . Хубаво е да влезеш в чуждите обувки понякога

# 657
Възрастните, не трябва да се бъркат в отношенията на младите и да се опитват да си налагат мнението. Младото семейство, ако има нужда от помощ, ще я потърси в лицето на родителите си, или родителите на съпругата си. Твърдо съм против да се дава наставления и акъл от родителите на двете страни. За по-добре, младото семейство да живее в отделно жилище. Нямам нищо на против, родителите да ходят на гости от време на време, стига да бъде в рамките на нормалното, а не всеки ден на гости. Някои, биха го приели твърде навътре и може би ще се разсърдят ако се каже подобно нещо, но човек трябва да има чувство в главата. Моят дядо казваше, не чакай да ти направят забележка, преди да направиш нещо помисли, за да не се стига до там да ти правят забележка. Та мисълта ми, семейството всеки ден е на работа, ангажименти, напрежение в работа. Ежедневието, както знаете е напрегнато, за това не е никак приятно, всяка вечер родителите да пристигат и да си налагат своето виждане. Ако човек се обади да направи забележка за нещо, ще излезе едва ли не, лош.
Оценявам и уважавам това, че родителите са загрижени за децата си и винаги биха искали да помогнат с каквото могат. Ако е така добре, нямам нищо против да посещават младите когато решат, но ако са тръгнали с някаква цел да поучават и да държат сметка, по-добре да не идват. Смятам че в забързано, натоварено и напрегнато ежедневие, на никого няма да му бъде да посреща гости, така де родители с остър и пиперлив език. Simple Smile

# 658
Момичета, случайно попаднах на темата и сега чета и се утешавам, че не съм сама в неволите. Е, вярно, моите не са със свекърва (починала е, Бог да я прости!), а с кандидат-свекър, с когото живеем заедно (дълга история), ноооооо друго си е да знаеш, че не си единственият страдащ. Ще пиша с подробности като имам малко повече време и си събера мислите, поне тук да "избълвам", каквото ми тежи и да получа някакъв съвет, че вече не издържам!

# 659
  • София
Дългите истории обикновено са кратки, останалото е пълнеж

Общи условия

Активация на акаунт