Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 792
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
Супичка, и аз не съм наясно как точно се случват с желанията при паралелките и какви са триковете Simple Smile
Мнението на Плами80 и Soul Free са ми супер полезни Heart Благодаря ви! Simple Smile

# 181
Поздравления за резултата. Направо е УАУ!!!

# 182
  • София
Има резултат 90.9 т. на областния кръг по биология. Следващият резултат е 74 т.

Еха! Браво на детето! Как ги "отглеждате" тези деца? На моето в последно време само телефон му е в главата и ръцете.  Sad

# 183
Гарганела, поздравления за труда на детето ! Браво !
О, дано да е моето, ама още не се знае! Simple Smile Все още резултатите са публикувани с кодове вместо с имена.
Но информацията е важна за тези, които ще кандидатстват с биология в НПМГ, тъй като се взима процент от най-високия резултат. А тази година най-високият резултат е много висок, наистина.

Цитат
Еха! Браво на детето! Как ги "отглеждате" тези деца? На моето в последно време само телефон му е в главата и ръцете.  Sad
Да, наистина! Постижението е наистина голямо, тъй като областният кръг на олимпиадата по биология е наистина много труден!

# 184
Гарганела, радвам се за детето, браво!

Относно реденето на желания - аз си мислех, че няма как дете с по-нисък бал, но с по-предно желание да заеме място на дете с по-висок бал, но писало същата паралелка на по-задно желание (предполагаме, че детето с по-висок бал не е класирано на по-предно желание). Т.е. ако аз имам бал 400 и паралелка Х ми е на 15то място, но за първите 14 не ми стига бал, се класирам там на първо класиране. Вярно ли е, че дете с бал 390, но писало паралелка Х на 3то желание, не може да ме измести? Т.е. ще се класират докъдето им стига бала, без значение дали е писана паралелката на 1во, 3то или 50то място. Грешно ли съм тълкувала досега?

# 185
  • София
Друго е да се каже, прието е по 1-во желание Stuck Out Tongue Winking Eye

# 186
Ето тук за който се колебае какво се случва с класиранията с нагледен пример:

https://www.kandidatstvai.bg/posts/kak-se-kandidatstva-sled-sedmi-klas

https://www.kandidatstvai.bg/posts/zhelaniya-sedmi-klas

# 187
Дидева, и аз благодаря, много полезно и много ясно е систематизирано!

Много неприятна е месечната ротация на смените в училище, направо си е шок за децата, а за вас как нагласяте уроците, направо не ми се мисли.

# 188
Да, така е. Ако твоето дете е с по-висок бал се класира за тази паралелка, която му е на 15то място, но не му стигат за по-горните, а няма да се класира дете с по-нисък бал на по-горно (пр. 3то) желание. Ако на второ класиране твоето дете мине нагоре в желанията, ще освободи това 15то място и другото дете може да бъде прието на неговото 3то желание.

# 189
Гарганела, стискам палци да си приятно изненадана при разсекретяването Grinning Ако не е тайна (може и на лични), как се готвите по биология и химия? Ходите ли на допълнителни уроци? Трябва да погледна аз въобще какво е това чудо олимпиада по биология и какъв е формата Grinning Петокласничката ми искала лекар да става. След две години може и на този огън да се пържа.
Моят син изпада в някаква пролетна умора или депресия. Вчера нищо не е пипнал. Само си почива и гледа глупости в нет-а. В 20 часа реши, че трябва да затвърждава стихотворението. Оставила съм го малко да диша Grinning Успешен ден и много решени тестове на всички!

# 190
Second, много ти благодаря за полезната информация Heart

# 191
Дидева, и аз благодаря, много полезно и много ясно е систематизирано!

Много неприятна е месечната ротация на смените в училище, направо си е шок за децата, а за вас как нагласяте уроците, направо не ми се мисли.
Кошмар е просто, по математика госпожата е от неговото училище, та се върти с него, но като е втора смяна излиза за урока в петък в 8ч сутринта и се прибира в 20ч след училище. Скапан е, доста пъти даже и не яде, заспива ми с униформата. По БЕЛ горе долу същото и като го видя, че не издържа звъня на ЛЛ. Взимаме болничен поне за 2-3 дена. За сега се е случило веднъж през тази учебна година. Домашни се пишат по нощите, сутрин едва го вдигам. Първа смяна е много по-добре за него. Ако бяхме цял срок втора не ми се мисли просто.

# 192
  • София
Моето момиче цял срок ще е втора смяна. Вече съм го "играла този мач" с баткото. Родителите на всеки набор от години настояват пред ръководството на училището да не подлагат на такъв тормоз седмокласниците, но решения няма.

# 193
И при нас няма. В Пловдив децата се въртят всеки месец. Единственото му свободно време при втора смяна е, когато го оставя в събота да се наспи. Просто тази година се измъчиха децата.

# 194
Благодаря Ви за споделената информация относно критериите за оценяване.
Да разбирам, че всеки си е собствена губерния, така излиза.🙂
По скоро ме интересуваше следната практиката - предава се чисто нов материал и веднага се вдигат ученици на дъската, за да се изпитват върху него.
Съответно се пишат оценки.
Много е ясно какви са те, нали?!
Било нова практика.
Така ли е при вас и къде е разписан този формат на изпитване?
Това само в седми клас ли е?
Имам приятелки учителки, но бяха изненадани от това.
Уж с цел мотивация, но..... родителите наблюдаваме масово точно обратен ефект.
Ще се радвам да споделите.

П. С
И при нас умората е много голяма вече. Пишат се домашни, школи, проекти до 22 часа.
Хронична липса на сън.
И родители и деца сме.... 🫣

Общи условия

Активация на акаунт