Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 086
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
  • shumen
Ваня,дано са добре другите,а ти да не си сополясала.То в болницата няма начин да не лепне нещо човек.

# 166
Отиваш с час при какъвто и да било лекар, казваш си болежките, пише ти го на амб.лист и отиваш в лабораторията. Не плащаш и стотинка. Както и при личен лекар. Само че спестяваш чакането по опашки. За мен времето е ценно и не го пилея в безсмислено висене тук или там.

Likeawind, аз съм много доволна от Дженерали. Само не прави грешката да идеш на лекар (платено) и да не кажеш, че си по фонд или че нищо ти няма. Веднъж изгорях така, защото казах че нямам оплаквания при АГ, не казах че съм по фонд, тя нищо не написа, съответно 200 лв преглед и изследвания не ми възстановиха...

# 167
  • Пловдив/София
Ох, има ли някой изкарал стомашния вирус? Преди 4 дни беше нещо страшно, повръщане след повръщане… Едва я накарах да изпие прахче, за да не стигаме до болница.
Още на другия ден беше по-добре и у се върна апетитът. Ходихме на лекар- каза коремът е добре, да хапва повече неща без млечни.
На другия ден обаче отново загуби апетит и започна да се оплаква от болки в корема. Спрях бронховаксома (пише, че има страничен ефект коремни болки). Днес се събуди пак с рев, че я боли корем…
Пие рекомфорт, пробиотик, не знам какво да я правя Sad Не ми се ходи пак на лекар и то спешен (боли я около пъпа, не е апендисит).
Може ли още да е от ентеровируса при все, че имаше подобрение? Може да сме прекалили с храната (хапна торта, домати, баница, но хапки само..). Сега пак сме на хляб, чай, солети, ама докога Sad

# 168
Със сигурност е от вируса.
Торта, че и домати са раздразнили стомаха.
Аз съм карала такива вируси като голяма и ми трябва поне седмица, да не кажа 10 дни да се възстановя и да започна да се захранвам.

# 169
  • shumen
Пипи,според мен е от вируса.Доматите дразнят стомаха.При мен и детето след такъв вирус трябва поне седмица,за да отшуми.

# 170
  • Пловдив/София
Добре, успокоихте ме. По принцип и аз бавно захранвам, но лекарката беше толкова спокойна, а и детето си върна апетита и съм на принципа, че тялото самО си знае… Но явно не е така при тежки случаи. Ще продължим на хляб, попара, ориз, леки супи. Ще я инструктирам и какво да не яде в градината след няколко дни (например леща гледам ще имат).

# 171
Аз също съм доволна от допълнителното здравно, досега го ползвах само за мен, но от тази година направих и на детето. Като взимам фактура в аптеката, за възстановяване на разходите за лекарства, на името на детето ли трябва да е? Може ли, предвид че няма 18 г. ?Сигурно ми е глупав въпроса, но се чудих как става..

# 172
Каква е сумата за допълнително здравно осигуряване горе долу на месец? С включени суми при разболяване

# 173
  • shumen
Пипи,а дали ще спазва в градината и няма да яде?Според мен,ако можеш задръж я още малко вкъщи.

# 174
  • Пловдив/София
Пипи,а дали ще спазва в градината и няма да яде?Според мен,ако можеш задръж я още малко вкъщи.
По принцип е много съвестна, чак прекалено, към ОКР… Но ако има още болки ще я задържа

# 175
Аз също съм доволна от допълнителното здравно, досега го ползвах само за мен, но от тази година направих и на детето. Като взимам фактура в аптеката, за възстановяване на разходите за лекарства, на името на детето ли трябва да е? Може ли, предвид че няма 18 г. ?Сигурно ми е глупав въпроса, но се чудих как става..

Фактурата трябва да е на името на детето, с неговото ЕГН.

# 176
Too close, да, фактура и за лекарства и за прегледи на името на детето.
Brumm, аз съм на уника - 600 лв за двама на година, с прегледи и изследвания до 3000 лв общо, лекарства до 200 лв на човек. Все едно на месец едни 50 лв. А вече само един преглед е 70-80 лв

# 177
Ние ударихме каръка отново... и малкото коса на главата ми побеля от това камикадзе. Прибираме се днес и почва да удря сестра си, не разбрах защо, баща и я дръпна и как се подхлъзна това дети, какво направи, не знам, но си разби брадичката в коридора. Ама юнашки, карантия се показа...тя от малка е особено талантлива в падането на глава, все беше с тротоарни травми. Та айде в спешното, трябваше да я шият, само 1 шев, но тя буйстваше много и не стана, та я залепиха. Дори бяха така добри да я обезболят за промиването с лидокаин и не и щипеше, но постоянно се биеше с лекарката, не можехме да я удържим няколко човека. Баща и той цял ден душа бере, че я е дръпнал, много се притесни, стана му лошо, щеше да повръща, глава го заболя...
Просто съм разбита психически, освен това съм сополива...

# 178
  • Пловдив/София
Ние ударихме каръка отново... и малкото коса на главата ми побеля от това камикадзе. Прибираме се днес и почва да удря сестра си, не разбрах защо, баща и я дръпна и как се подхлъзна това дети, какво направи, не знам, но си разби брадичката в коридора. Ама юнашки, карантия се показа...тя от малка е особено талантлива в падането на глава, все беше с тротоарни травми. Та айде в спешното, трябваше да я шият, само 1 шев, но тя буйстваше много и не стана, та я залепиха. Дори бяха така добри да я обезболят за промиването с лидокаин и не и щипеше, но постоянно се биеше с лекарката, не можехме да я удържим няколко човека. Баща и той цял ден душа бере, че я е дръпнал, много се притесни, стана му лошо, щеше да повръща, глава го заболя...
Просто съм разбита психически, освен това съм сополива...
Ох, имали сте адски тежък ден… Как ще разпуснете довечера? Питие, почивка в леглото?
След всяко боледуване си позволявам някаква глезотия, иначе не се издържа психически, че и физически…

# 179
Ваня, много съжалявам! Къде ходихте на спешен? На малката шиха веждата през окотомври в Пирогов и не ни пуснаха да влезем. Как са я държали просто не знам! Казаха, че под 18години всички влизат сами. Дадохме я на сестрите и чакахме от вън. Брутално ревеше, аз излязох на улицата и си плаках на тротоара до като я извадят навън.

Общи условия

Активация на акаунт